tiistai 12. maaliskuuta 2013

Testissä Sketchers GOrun juoksukengät

Sketchers on vuonna 1992 perustettu jalkineita ja tekstiileitä valmistava yritys, jonka päämaja sijaitsee Californiassa. Kuuluisin talli-juoksija on Eritreassa syntynyt, nykyisin Yhdysvaltoja edustava Meb Keflezighi. Hän oli vuoden 2004 Ateenan olympia maratonilla toinen ja viime vuonna Lontossa neljäs, joten todella kovasta tekijästä on kyse. Mies kuittasi New Yorkin marathonin voiton nimiinsä vuonna 2009. Hieman myöhemmin löytyy video missä näette kaverin menoa.

Skechers on vähän uudempi tuttavuus juoksupuolella varsinkin meillä Suomessa. Kenkiä ei kovinkaan monien urheiluliikkeiden hyllyillä näe, mikä ei tietenkään tarkoita etteivätkö ne olisi hyviä. Tässä alapuolella luontokuvaajan taltioima videonpätkä, mikä todistaa GOrun mallin erinomaiset rullaavuus ominaisuudet!


Sain testattavakseni Skechersin GOrun juoksukengät. Olen nyt päässyt juoksemaan niillä muutamia lenkkejä ja mielipiteitä on alkanut syntyä. Kengät ovat erittäin kevyet ja todella miellyttävät jalassa. Tuntuu että niillä voisi hyvin juosta vaikka ilman sukkia kesällä.

Lauantaina 13km villasukat jalassa!
 GOrun juoksukenkien perimmäinen ajatus on olla minimalistinen jalkine, joka mahdollistaa luonnollisen ja tehokkaan askeleen. Heidän kotisivuilla puhutaankin interaktiivisesta juoksemisesta, "tunne enemmän, reagoi nopeammin". Siitähän tässä minimalististen juoksukenkien maailmassa on nimenomaan kyse ja minimalistisia jalkineita etsivälle voin näitä Skechersin GOrun kenkiä todellakin suositella. Kengät ovat erittäin kiertolöysät ja ne todellakin mahdollistavat luonnollisen, tehokkaan midfoot askelluksen. Lisäksi niissä on yksi erinomainen ominaisuus, joka on osan valmistajien vastaavista jalkineista unohtunut. Se on leveä päkiä. Varpailla on runsaasti tilaa, mikä tarkoittaa sitä, että kun oikeaoppisesti juostessasi otat askeleen vastaan jalan keskiosalla niin varpaasi levittyvät vaimentaessaan maahan osuessa syntyvää iskua. Kaikissa kengissä ei varpailla ole tilaa tehdä tätä niille luonnollista liikettä vaan kengän rakenne tulee vastaan. Skechers on kuitenkin ollut erittäin tarkka tämänkin asian osalta. Kengän keskiosa sekä päkiäosa ovat hieman vaimennettuja, mikä tekee juoksemisesta entistä mukavampaa. keskiosa on suunniteltu sen malliseksi, että tuntuu kuin kantapää olisi pienessä kuopassa eikä tulisi mieleenkään astua kantapää edellä maahan nämä kengät jalassaan. Ne siis todellakin ohjaavat juoksemaan oikein ja luonnollisesti.

Skechersien kanssa Seurasaaressa!
Kenelle

Skechersin GOrun jalkineita voin lämpimästi suositella kaikilla minimalistisia juoksukenkiä etsiville. Ne ovat hyvä vaihtoehto myös paljasjalkajuoksusta kiinnostuneille. Monesti suoraan täysvaimennetuista jalkineista paljasjalkajalkineisiin siirtyminen on liian suuri hyppäys kerralla. kannattaakin tehdä se tällaisten erittäin kiertolöysien ja ohutpohjaisten minimalististen kenkien kautta.


Tuossa yllä olevassa videossa on aikaisemmin mainitsemani Meb Keflezighin menoa ja valmistautumista San Josen ½ maratonilla.
 
Jos kiinnostuit Skechersin GOrun juoksukengistä niin ota yhteyttä: kamppi@megasport.net ja tilaa omasi 4Runnersin kautta.
 
Hyviä treenejä!
 
-Leevi

3 kommenttia:

  1. Vastaukset
    1. Älä muuta virka ja sen lisäksi ne on vielä tosi hyvät juosta! :)

      Poista
  2. Ihan parhaat varsinkin maastossa/latupohjia pitkin juoksemiseen!

    VastaaPoista