sunnuntai 10. maaliskuuta 2013

GoExpoilua, treeniä ja toffeeta!

Nyt vietetään jo sunnuntai iltaa ja tämä viikko alkaa pikkuhiljaa olemaan paketissa. Vielä pitäisi parit työhommat hoitaa ja kaalilaatikko odottaa uunissa ottajaansa! Hauska ja työntäyteinen viikko taas takana. Tälläkin viikolla pääsin oppimaan uusia asioita ja haastamaan itseäni. Sehän onkin elämän suola, kun eteesi heitetään haasteita, joudut epämukavuusalueelle ja selviät sieltä sitten voittajana pois. Jee! Näin se menee, se onnistumisen tunne ajaa meitä eteenpäin!

Seurasaaren mökkejä!
Perjantaini alkoi  hyvällä rinta-ojentaja-keskikroppa kuntosalitreenillä Pirkkolan jäähallin salilla. Siellä on hyvät laitteet ja reipas tekemisen meininki. I like it! Uusilla "hienoilla" saleillakin on puolensa. Löytyy Trx:ää, on kinesis laitetta ja hot joogaa ja kotiin lähtiessäsi saat mukaasi vielä vasta puristettua kaktusmehua nopeuttamaan palautumista ja avaamaan hormonaalisia hermoratojasi,  mutta välillä on hienoa mennä sinne missä vahva tekeminen on keskiössä ja salilla haisee mies! :). Treenin jälkeen oli aika hypätä töiden pariin. Päivitin meidän verkkokauppaamme, kävin sähköpostit läpi ja vastailin asiakkaiden sekä maahantuojien kysymyksiin. Sitten oli aika painua Ikeaan ja Lohikarille hakemaan vähän uusia somisteita sekä ideoita myymälään. Tärkeimpänä kaikista löysin meille 4Runnersiin uuden maskotin sekä lasten parhaan ystävän.

Kaverille keksitään kovasti nimeä 4Runnersin facebook sivujen kilpailussa!
Töistä lähtiessäni minulla oli vielä yksityinen juoksukouluharjoitus edessä. Onneksi lumimyräkkä oli helpottanut ja pääsimme tekemään loistavan harjoituksen pitkin Töölönlahden ja Tokoinrannan kävelyteitä ja treeni sujuikin hienosti sekä aika meni nopeasti hyvässä seurassa ja kauniista säästä samalla nauttien.
Lenkin jälkeistä horjumista!
Lauantai oli tämän viikon lepopäivä töiden osalta. Vähän annoin periksi ja lueskelin sähköposteja mutta mitään vakavampaa en sillä rintamalla tehnyt. Pyrin nykyään pyhittämään yhden päivän viikossa puhtaasti muihin juttuihin niin, että en ajattelisi tai tekisi työhön liittyviä asioita. Se tekee pitkällä aikavälillä hyvää saada muutakin ajateltavaa ja jaksaa sitten itsekin paremmin painaa, kun niiden töiden aika on. Liikunnan osalta vuorossa oli 13km:n juoksulenkki pitkin Helsingin kauniita, merellisiä kulkuväyliä. Auringonpaiste oli houkutellut puoli Helsinkiä ulos nauttimaan keväisestä säästä ja mikäs sen parempaa kuin lenkkeilijät, kävelijät, hiihtäjät, lapset ja koirat kaikki sulassa sovussa nauttimassa komeasta kelistä ja liikunnan riemusta. Juoksin vailla sen suurempia ajatuksia itselleni mukavaa vauhtia välillä vähän kovempaa vauhtia pitäen. Sellainen fiilistely lenkki. Välillä jäin nauttimaan maisemista ja kaivelin puhelimenkin taskusta kuvien ottamista varten.

Seurasaari mereltä päin.
Juoksulenkin jälkeen lähdettiin vaimon kanssa käymään GoExpo messuilla. Täytyy nyt ihan rehellisyyden nimissä myöntää, että se liikunta, jumppa, fitness jne puoli oli kutistunut entisestään. Suurimmat elämykset saimmekin pyöriessämme pyöräily-puolella, hevosnäytöksessä sekä toffeen myyjäisissä. Päätettiin oikein repäistä ja ostaa muutama pala toffeeta sellaiselta messujen super-toffee-osastolta. Hinta 3.90€/100g ei kuulostanut siinä kovinkaan pahalta mutta kun vietiin pussukat myyjälle puntariin ja veli ilmoitti niiden hinnaksi 18€ niin kylläpä tuli nopeasti kylmä. Perusjuntteina messu-turisteina vedettiin myyjälle vaan "yes thank you very muchit" ja lähdettiin hevosnäytökseen nuolemaan haavojamme. Oli muuten elämämme kalleimmat toffeet! Puolet niistä vietiinkin sitten pikku morkkiksissa tänään mun vanhemmille kun käytiin siellä syömässä.

Taivas varjele miten herkullisia ja vielä puoli-ilmaisiakin!
Eihän me tajuttu, että yksi tuollainen nyrkin kokoinen kimpale painaa 250g. Aivan mieletöntä businestä toi toffeen myynti.
 
Sunnuntai on edennyt rauhallisella kaavalle. Päivä alkoi herätyksellä 8.30, jonka jälkeen aamupala, vähän töitä ja sitten vaimon kanssa Meilahden Unisportin kuntosalille. Pyysin jo aikaisemmin, että vaimoni vetäisi mulle treenin, koska se on niin harjaantunut sali-kissa. Toiveeni oli saada tehtyä uusia liikkeitä ja sitäkautta parantaa omaa osaamista sekä saada vaihtelua treeneihin. Tämä onnistuikin mainiosti. Jouduin kunnon rääkkiin, kun se keksi vaikka ja mitä juttuja. Hauskaa oli ja tässä vielä kuva todisteena. Tällainen perhetreeni on hyvää ajanvietettä silloin tällöin. Välillä on tottakai kiva käydä salilla yksin ja kavereidenkin kanssa.

Ja sitten kyykätään!
Nyt on aika jo hellittää ja pompata sohvalle katsomaan elokuvaa! Kiitos mukavasta viikosta kaikille teille kenen kanssa olin tekemisissä. Toivottavasti kaikilla on mennyt viikonloppu rauhallisesti.
 
Ensi viikolla juttujen aiheina mm. jalkatreeni salilla sekä testataan vähän uutta juoksukenkää, mitä ei vielä juurikaan Suomesta saa. Näihin kuviin, näihin tunnelmiin...
 
-Leevi

6 kommenttia:

 1. On tainnu toffee kauppias tehdä samat vedätykset muillekin. Kuka edes ilmoittaa hinnan noin. Eiks yleensä puhuta kilohinnasta! Siinä on varmasti moni muukin nikotellut. =)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihan totta..Alettiin vasta jälkikäteen miettiä sitä hintaa, että jos 100g maksaa 3.90€ ja kaupassa 200g karkkipussi 3€, mikä näillä hinnoilla olisi noin 8€ niin eiks se olekin aika paljon? No nää tapaukset pitää mielen nöyränä :)

   Poista
 2. Mie oikeesti tykkään näistä siun postauksista ihan älyttömän paljon :) Saman postauksen aikana kerkeen sekä nauraa ääneen että miettiä useaan otteeseen miten järkeviä ajatuksia siulla on! Jatka samaan malliin!

  Hyvää alkavaa viikkoa ja tehokkaita treenejä! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Anna. Samaan malliin jatketaan meni syteen tai saveen! Mukavaa viikkoa sullekin ja tehokkaita treenejä sinnekin vaikka sun kohdallahan ne ovat itsestäänselvyys..:)

   Poista
 3. Mikäs juoksukenkä sulla on? Itse ostin juuri uudet ja minulle kalliit 180e kengät ja tykkäsin niistä vähän enemmän ku 40e lenkkareista :D

  Nyt vasta huomasin että oikeasti kannattaa panostaa nuihin kenkiin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juoksijalle kengät ovat kyllä ylivoimaisesti tärkein työkalu! Hyvä,että löysit hyvät kengät itsellesi ja kyllähän niissä tosiaan on eroa niin kuin sanoit..:)

   Itselläni on useampi pari mitä kierrätän, mutta pääasiassa käytän Newbalance 1080 (neutraali täysvaimennettu), Puma Faas 500 (Neutraali vähän kevyempi), Asics Ds-trainer (kevyesti tuettu kevyempi)ja Nike free (minimalistinen). Jos juoksee paljon ja erilaisissa maastoissa niin kannattaa hankkia jollakin aika välillä parit kengät. Minulla näitä nyt on tietenkin jo ammatin puolesta kertynyt :).

   Poista