lauantai 23. maaliskuuta 2013

Asiakkaiden toiveita ja Sporttipäivän suunnittelua!

Torstai alkoi mielenkiintoisella palaverilla kahden personal trainerin Monnan ja Annan  kanssa. Me suunnittelimme meidän järjestämää Sporttipäivää Espoossa Kartanokylpylä Kaisankodilla. Sporttipäivä tullaan järjestämään kevään aikana ja kysyntää sille on jo nyt ollut, joten ihmiset kaipaavat selkeästi aktiviteetteja ja erilaisia urheiluun ja hyvinvointiin liittyviä tapahtumia. Päivä tulee koostumaan ravintoneuvonnasta, meidän vetämistä erilaisista treeneistä, shoppailumahdollisuuksista (lisäravinteet ja Lorna Janen vaatteet) jne. Hinta ja aikataulu julkistetaan piakkoin! Olette kaikki tervetulleita tapahtumaan! Tämä on meidän ensimmäinen yhteinen blogitapahtuma ja olisi hauska tavata ja jututtaa teitä lukijoita :)
Päivästä tulee varmasti erittäin antoisa niin meille järjestäjille, kuin kaikille osallistujillekin.

Kaisankoti
Torstai jatkui asiakkaan kanssa tehdyllä juoksulenkillä. Aiheena oli tälläkertaa vauhtikestävyys ja sen toteutus. Koitimme selvittää miksi sitä tehdään, miten sitä tehdään ja milloin sitä tehdään. Harjoitus sujui mukavasti ja tuulikaan ei kiusannut meitä niin kuin vielä alkuviikosta. Nyt kevättä kohden mentäessä ja ilmojen lämmetessä myös juokseminen helpottuu kummasti. Ei tarvitse enää niin tarkkaan miettiä mitä laittaa päälle. Nämä vuodenajan muutokset ovat kyllä osaltaan myös haastavia. Pitkän talven jälkeen on välillä vähän ihmeissään, että miten pitäisi lenkille pukeutua, kun siellä onkin yhtäkkiä +4 ja aurinko paistaa. Myös pukeutumisessa sattuu virheitä ja niistä opitaan!

Juoksulenkin jälkeen edessä oli vielä iltavuoro 4Runnersissa välillä 14-21. Kiva huomata, että kun kevät on (ehkä) pikkuhiljaa tulossa niin myös juoksijat kaivautuvat koloistaan ja tulevat katselemaan uusia kenkiä ja varusteita. Uskaltaisin väittää näin juoksuliikkeen silmin, että noin 50-70% juoksun harrastajista/satunnais harrastajista lopettaa juoksun talvikuukausiksi. Monet siirtyvät hiihdon, ryhmäliikunnan ja kuntosalin pariin. Kun kevät koittaa ja tiet alkavat sulamaan niin juoksijoiden määrä kasvaa taas huimasti. Sehän on ihan luonnollista ja tulee liikuttua samalla monipuolisesti, kun vaihtaa lajia kausittain. Minä henkilökohtaisesti tietysti toivoisin, että osa tuosta 50-70% juoksun harrastajista jatkaisi lajia talven yli. Kylmästä ja liukkaasta selviää kuitenkin erittäin hyvin windstopper juoksuasuilla ja nastakengillä.
 
Tässä pukeutumisen mallia viime vuodelta Tukholmasta, kun juostiin +2 asteessa :)!
Perjantai alkoi rauhallisissa merkeissä ja vain yhden työn puitteissa! Jiihaa :)! Jäin aamulla kotiin pariksi tunniksi tekemään töitä koneella. Sain tehtyä tilauksia ja viimeisteltyä ensi syksyn/talven viimeisetkin ns. ennakkotilaukset. Nehän tehdään jo hyvissä ajoin. Nyt on siis päätetty jo se mitä myymälämme valikoimiin kuuluu syksyllä/talvella 2013. Seuraavaksi parin kuukauden päästä alammekin tekemään tilauksia jo keväälle ja kesälle 2014. Tilauksiin liittyy paljon asioita ja huomioitavia seikkoja. Tämä globaali internetin kulta-aika on totuttanut meidät siihen, että voimme saada melkein minkä tuotteen tai palvelun vain samantien käyttöömme. Myymälä olosuhteissa tämä asia ei tosiaan ole ihan näin yksinkertaista. Tilaukset tehdään 9-12kk ennen kuin tavara saapuu ja kaikkia tuotteita mitä internetin kätköistä löytyy ei ole saatavilla Suomeen tai Pohjoismaihin alkuunkaan.
Liikkeessä törmään monesti pariin asiaan. Toinen on se, että asiakas tulee joidenkin ulkomailta esim. Yhdysvalloista ostettujen kenkien kanssa ja sanoo, että haluaisi samanlaiset. Malli on minulle outo ja kun alamme tarkemmin asiaa tarkastelemaan niin selviää, että ko. mallia ei saa Euroopasta ollenkaan.

Nettikaupoista tekee hyviä löytöjä! Tässä siitä todiste - uusi kirja, jonka hain eilen postista!
Toinen jännittävä ja aina yhtä hauska juttu on se, että asiakkaat toivovat jostain kenkämallista tiettyjä värejä. No me otamme kaikki toiveet tottakai aina huomioon ja toteutamme niitä mahdollisuuksien mukaan. Hauskuus alkaa siinä vaiheessa, kun asiakas pyytää minua ottamaan yhteyttä ko.merkin suunnittelijoihin ja sanoo, että kerro nyt sinne, että täällä on toivottu vihreätä väriä tähän malliin. Toivoahan saa ja pitääkin, mutta täällä karussa pohjolassa on hyvä muistaa myös se fakta, että meillä urheiluliikkeissä ei ole suoria numeroita suunnittelijoille ja vaikka olisikin niin he eivät ensimmäisenä mieti mitäköhän väriä laitettas, että Suomalaiset ostaisivat tätä kenkää. Kivaahan se olisi, jos näin tapahtuisi, en mä sillä, mutta jos jossakin Berliinissä myydään enemmän vaikka Adidaksen rannehikinauhoja kuin koko Suomessa Adidasta yhteensä kaikki lajit ja kaikki tuotteet huomioon ottaen, niin toiveemme on valitettavasti vain hiljainen kuiskaus preerialla :). Onnneksi monet merkit tarjoavat jo nyt laajan ja rikkaan malliston, sekä muutaman viimevuoden aikana on tullut paljon palveluita missä pääsee suunnittelemaan kengät itse. Se tarjoaa mahdollisuuden tehdä niistä vaikka minkälaiset ja saat kengän iltteihin oman nimesikin, jos niin haluat.
 
Perjantain pizzat!
Perjantai jatkui rennoissa tunnelmissa, kun menimme suoraan töiden jälkeen pizzalle. Seurana oli "the brilliant one" eli vaimoni Monna. Kävimme Töölössä Denniksessä ja täytyy myöntää, että hyvää oli. Me kun teemme paljon töitä ja olemme monessa mukana niin yhdessä kuin erikseen, niin välillä on hyvä leikkiä vain miestä ja sen vaimoa sekä keskittyä "onehundredprosent" toisiinsa. Maittavan ruokailun jälkeen matka jatkui vielä Selloon kahville ja ostoksille. Tämä voi kuulostaa vähän arkiselta, mutta meille tällaiset aktiviteetit ovat juhlaa. Töidemme, harrastustemme ja muiden velvoitteiden takia emme käy yhdessä kaupassa tai kerkeä muutenkaan tekemään hirveästi mitään tällaisia arkisia perusasioita yhdessä, niin ollaan ihan fiiliksissä kun siihen on kerrankin aikaa. Näemme toisiamme kyllä paljon ja vähintään pari kertaa viikossa puhelimet menevät äänettömälle ja tietokoneet kiinni, kun varaamme aikaa parisuhteelle! Muistakaa tekin rakastaa toisianne! :)
 
Näin keväisin on aika ostaa uudet aurinkolasit. Nyt ei vain osunut vielä "ne oikeat" kohdalle :)
Tänään meillä oli kauden viimeiset salibandypelit klo: 10.00 ja 12.00. Kausi on nyt päättäjäisiä vaille paketissa ja hauskaa oli taas. Kiitos vaan tätäkin kautta kaikille skundeille! Treenit meillä jatkuu vielä huhtikuun ajan, jonka jälkeen laji vaihtuu kuningas jalkapalloksi! Joukkuelajit on kyllä tärkeä henkireikä arjen pyörteissä. Kerran viikossa kun pääsee poikien kanssa pelailemaan ja kertomaan toinen toistaan huonompia kainalopieru-vitsejä niin siinä rentoutuu kertaheitolla! Tänään loppuilta meneekin lepäillessä ja huomenna olisi edessä pidempi rauhallinen juoksulenkki sekä punttisalia, jos kroppa vaan antaa myöden. Juoksun olisi tarkoitus tapahtua PK alueella ja matkaa saisi kertyä 15-25km. Varmaan lähempänä 15km kuin 25km, mutta huomenna ollaan taas viisaampia tämänkin asian suhteen!
 
Rauhallista ja liikunnallista viikonlopun jatkoa kaikille!
 
Leevi

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti