maanantai 4. maaliskuuta 2013

Kevään kilpailut lähestyy! Oletko valmis?

On uuden viikon alku ja ihmisillä reipas mieli niin kuin aina maanantaisin. Mun viikkoni alkaa poikkeuksellisesti kahdella iltavuorolla, joten maanantai aamu alkoi rauhallisissa merkeissä. Tämä viikko pitää sisällään paljon töitä ja mukavan viikonlopun GoExpon merkeissä. Tällä kertaa pitkästä aikaa vieraan roolissa, kun 4Runnersin kanssa emme ole messuilla mukana. Mukavaa vaihtelua sekin.

Tänään päivä alkoi töiden osalta asiakkaan kanssa 8km juoksulenkillä keskustasta. Sen jälkeen HealthExiin suihkuun, lounaalle ja sitten 4Runnersin hommien pariin klo: 13.00 alkaen. Täällä onkin sitten loppupäivä vierähtänyt. Kello 21.00 tulee kuulutus: "Arvoisat asiakkaat kauppakeskuksen liikkeet ovat sulkeutuneet K-SuperMarkettia sekä Lidliä lukuunottamatta...."ja silloin mä naksautan ovet säppiin ja lähden polkemaan pyörällä kotiin iltapalalle ja nukkumaan!

Perjantai aamun juoksulenkiltä!
 GoExposta puhuessa tuli omatkin messu kokemukset mieleen. Messu viikonloput ovat siellä työskenteleville aika raskaita paketteja. Niiden valmistelut alkavat tiistaina kun ruvetaan tekemään hintoja tms valmisteluja myymälässä. Keskiviikkona kerätään tuotteita valmiiksi kuljetuksia varten. Samoin kuin myymälätarvikkeita. hyllyjä, koreja jne, mitä siellä alueella sitten tarvitaan esillelaittoa varten. Torstaina haetaan pakettiauto ja viedään tavarat ja tuotteet messukeskukseen, sekä rakennetaan koko päivä osastoa valmiiksi. Perjantai-sunnuntai väli ollaan sitten messuilla töissä. Hymyillään ja toistetaan 6€:n kahvikuppi kädessä kerta toisensa jälkeen samoja lauseita rullaa rullaa, hengittää hyvin, nostaa kosteutta pois iholta jne. :).
 
Sunnuntai iltana alkaa sitten osaston purkaminen ja tavarat sekä myymättä jääneet tuotteet viedään takaisin myymälään. Illaksi kotiin  niin kuin siinä mainoksessakin jauhetaan. Tämän on kruunannut parhaina vuosina se, että viikko alkaakin sitten maanantaina aamuvuorolla myymälässä :). Pyrimme tietysti aina siihen, että jossain välissä olisi vapaapäivä. Minulla se on monesti ollut sunnuntaina jolloin sitten maanantai aamuna on jo ihan virkeä olo aloittaa viikko messuhulinoiden jäljiltä, mutta aina se ei sairastumisien ja muiden kiireiden vuoksi ole ollut mahdollista. Messut ovat aina mukavia tapahtumia missä näkee paljon tuttuja, sekä saa kivaa vaihtelua myymälä toimintaan. Äskeisestä yhteenvedosta jokainen varmasti ymmärtää, että ne ovat välillä myös aika raskaita keikkoja. Onneksi meilläkin on ollu jo useamman vuoden niin hyvä tiimi kasassa, että hommat sujuvat mutkattomasti :). Käykää tekin muuten nauttimassa GoExpon positiivisesta ja energisestä tunnelmasta ja hakekaa inspiraatiota ja ideoita omaan liikkumiseen. Suosittelen vierailemaan ainakin On-Runningin osastolla. Siellä pääsette ihastelemaan uusia On-Running juoksukenkiä.

Tiistaina pyöräillessä tarvittiin jo untuva rotsia ettei juoksulenkin jälkeen pääse kylmä yllättämään!
Monet ovat ottaneet tavoitteekseen jonkin keväällä tai alkukesästä järjestettävän juoksutapahtuman. Monille osallistujille alkaa viimeistään nyt valkenemaan se tosiasia, että viikot ja kuukaudet vierivät nopeasti ja siitä uudenvuodenlupauksestakin alkaa olla jo reilusti aikaa eikä juoksemisesta olekaan vielä tullut tapa. Emmerdale on vienyt voiton vauhtitreeneistä ja pulkkamäki pitkiksistä. Fakta on kuitenkin se, että ilmoittautuminen on voimassa mutta juoksija ei ole välttämättä muistanut treenata.

Jalkatreenillä lisää räjähtävyyttä!
Tällaisiin tarinoihin olen törmännyt molemmissa töissäni usein parin viime viikon aikana. Jos tämä kuulostaa tutulta niin NYT on viimeinen hetki alkaa käymään lenkillä, että siitä juoksusta tulee vielä mukava kokemus ja tavoitteet ovat saavutettavissa. Monien kalenteriin on merkitty sydän 04.05.2013 kohdalle muistuttamaan Helsinki City Runista. Lähtöviivalle kerääntyy taas n. 14 000 innokasta juoksijaa. Jokaisella on omat tavoitteensa. Toiset tavoittelevat kärkisijoja ja toiset kunnialla maaliin pääsemistä. Molemmat ovat hienoja tavoitteita. Nyt on kuitenkin viimeistään sidottava lenkkarin nauhat rusetilla ja lähdettävä juoksemaan. Varsinkin jos alkuvuosi on mennyt Emmerdalen parissa. Selityksiin ei enää yksinkertaisesti ole varaa eikä juoksulenkkejä voi korvata muilla harjoitteilla. Kannattaa muistaa, että mitä enemmän harjoittelet juoksemista sitä mukavampi itse tapahtumasta tulee. Se on hyvä muistisääntö. Jos käy 3 kertaa viikossa juoksemassa ehtii tekemään vielä 27 harjoitusta, mikä riittää jo selkeään kunnon nousuun.

Lauantain leipomisia..
Omat treenit ovat menneet mukavasti. pahmmilta loukkaantumisilta on vältytty. Jotain pientähän sitä aina ilmenee mutta mitään suurempia kremppoja ei ole ollut. Viimeviikon loppupuoli eteni niin, että perjantaina juoksin töihin 10.5 km. Otin 4 km vähän vauhdikkaammin ja nostin vauhtia, mutta muuten pidin vauhdin maltillisena koska lauantaina oli edessä 2 salibandypeliä niin voimia piti vähän säästellä niihinkin.Sunnuntain Ikea reissulta!
Lauantaina meillä oli tosiaan 2 salibandypeliä, joista ei tälläkertaa jäänyt paljon jälkipolville kerrottavaa. Tällaista tämä urheilu on välillä :). Mukava mieli kuitenkin jäi tappioista huolimatta. Illalla otin iisisti ja lepäilin yksin kotona, kun vaimo oli kaverinsa synttäreillä. Nämä yksinäiset hetket tekevät välillä hyvää. Ei tarvitse miettiä yhtään mitään sen kuin vain on ja ihmettelee. Voi tehdä ihan mitä huvittaa ja ihan milloin huvittaa.
 
Pyörälenkillä keskuspuiston maisemissa!
Sunnuntai alkoi rauhallisissa merkeissä ja nukuimme pitkään. Sitten oli aamupalan vuoro ja sen jälkeen meillä molemmilla oli paljon töitä, joten ei muuta kuin läppärit syliin ja töiden pariin. Siinä sujahti mukavasti kolmisen tuntia. Sitten kroppa vaatikin jo huomiota ja oli aika lähteä lenkille. Alunperin olin suunnitellut hiihtoa, mutta edellisyön lumisateen jäljiltä pelkäsin latujen olevan heikossa kunossa, joten vaihdoin lajin juoksuun. Menin jo eteiseen pukemaan juoksukamppeita niskaani, kunnes keksinkin, että pyöräily olis kivempaa. No eihän siinä muuta kuin pyöräilykamat päälle ja menoksi. Lähdin painelemaan pitkin keskuspuistoa kohti Pasilaa ja sieltä Kallioon. Tiet olivat vaihtelevassa kunnossa ja koko kroppa sai mukavasti treeniä siellä sohjossa tasapainoillessa. Talvipyöräily varsinkin pienemmillä poluilla ja vaikeissa olosuhteissa kehittää tehokkaasti myös keskikropan lihaksia. Myös syvät vatsa, kylki ja selkälihakset saavat tehokasta harjoitusta pyörällä tasapainoillessa.
 
Sunnuntain pyörälenkillä ehdin kuvaillakin!
Pyöräillessä sujahti mukavasti seuraavat 90min. Sitten kotiin, suihkuun, autoon ja vaimon kanssa Ikeaan. Miehethän ei todistetusti noissa kaupoissa, varsinkaan Ikeassa viihdy :), mutta mulla ei kyllä ole mitään sitä vastaan. Siellä on oikeinkin mukava pyöriä ja etsiä uusia juttuja kotiin ja töihin. Ikean jälkeen käytiin vielä ruokakaupassa ja sunnuntain kunniaksi tehtiin jauhelihakastiketta, spaghettia ja porkkanaraastetta. Nam!
 
Sunnuntain herkut!
Tässä vielä pieni yhteenveto viimeviikon treeneistä:
 
Maanantai: LEPO
 
Tiistai: Kuntosali treeni Rinta-ojentaja-keskikroppa 75 min, Juoksu 8km +Pyöräily 22km
 
Keskiviikko: Pyöräily 15 km + Kuntosali jalat + keskikroppa 75min
 
Torstai: PT treeni asikakkaalle juoksua tms 70min + Pyöräily 14km + Kuntosali jumppa 45 min
 
Perjantai: Juoksu 10,5 km ka vauhti 5.39min/km 650kcal syke ka 135 ja max 153
 
Lauantai:2 salibandypeliä
 
Sunnuntai: Pyöräily 90min ( 20-25km)
 
Vähän sekalainen viikko tuli, mutta väliäkö hällä! Pääasia, että on tullut sporttailtua.
Sporttista viikkoa teillekin! Mulla on tällä viikolla pääpaino taas enemmän juoksussa ja siitä saatte kuulla lisää sitten viikonloppuun mennessä.
 
Leevi
 
 
 


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti