sunnuntai 17. maaliskuuta 2013

Kevään raskain viikko takana!

Terve! Takana on kevään toistaiseksi kiireisin viikko ja toisaalta taas rauhallinen ja rentouttava viikonloppu. Kevään juoksutapahtumat Helsinki City Run, Naisten kymppi , Tukholman marathon sekä muutama ulkomailla juostava kilpailu takaavat kovaa vilskettä ja vipinää juoksupuolella. Monilla on edessään ensimmäinen "massatapahtuma" ja jännitys sen mukainen. Neuvot ovat kultaakin kalliimpia ja viime hetken vinkkejä kysellään tiuhaan. Osaan tapahtumista on kuitenkin vielä sen verran aikaa, että voimme asiakkaiden kanssa perehtyä harjoitusohjelman muuttamiseen ja juoksun tekniseen puoleenkin.

Pitkien päivien  aikana pitää syödä riittävästi ja ennen kaikkea terveellisesti!
Maanantai oli selkeästi viikon rauhallisin päivä ja silloin ehdin vielä hyvin latailla akkuja loppuviikkoa varten. Viikko alkoi tutuissa merkeissä eli salitreenillä Töölön kisahallilla. Ohjelmassa oli 7,5km:n pyöräily salille ja siellä selkä-hauis-keskivartalo harjoitus. Tämän jälkeen suhautin Kamppiin ja töihin 4Runnersiin. Tiesin tiistaista tulevan todella kiireinen, joten päätin fiksuna poikana jättää pyörän töihin. Illalla tehtiin kotona vielä vähän riittoisaa ruokaa mitä on sitten helppo ottaa töihin evääksi. Tällä kertaa kävin makaroonilaatikon kimppuun minne piilotin paljon porkkanoita ja parsakaalia. Hyvää oli!

Makaroonilaatikkoa ja vihannekset jotka odottavat piilottamistaan!
Tiistai oli fyysisesti todella raskas päivä. Henkisesti siinä ei ollut ongelmia, koska rakastan työtäni urheilun ja liikunnan parissa. Tiistai alkoi 9-16 pituisella työpäivällä 4Runnersissa. Sen jälkeen edessä oli juoksukoulu. Olin laatinut aiktauluni etukäteen sellaiseksi, että ehdin pyörälläni paikasta toiseen. Lähdin siis 16 aikaan pyörällä 10km:n päähän vetämään 75min juoksukoulua. Se meni kivasti ja tustuimme vauhtileikittelyn mielenkiintoiseen maailmaan :). Juoksukoulun jälkeen välipalaksi banaani, vähän kuivaa ylle, pyörän selkään ja 10km:n päähän vetämään seuraavaa juoksu proggista. Siellä juoksimme noin 60 min tutustuessamme juoksun tekniikkaan sekä taas vauhtileikittelyyn. Tämän jälkeen edessä oli viimeinen liikuntasuoritus eli pyöräily kotiin 8km. Uuh, että kotimainen-jätkä oli väsynyt kotiin saapuessaan. Mittari näytti seuraavai lukuja. Liikunnnan kesto: 4h 10min, kalorit: 2225, keskisyke 117 ja maksimisyke 148. Tuli samalla tehtyä hyvä pitkäkstoinen treeni Tukholman maratonia ajattellen :). Joskus tutut kyselee, että mitenkäs te pidätte parisuhdetta yllä, kun molemmalla on hektiset aikataulut. Voin rehellisesti sanoa, että tällaisina päivinä ei mitenkään. Avioliitossa ja ainakin meidän suhteessa on se hyvä puoli, että joka päivä ei tarvitse järjestää jotain aasille häntää vaan voi vaan olla ja tietää ettei se suhde ja kumppani siitä yhden illan aikana mihinkään katoa. Viikonloput ovat sitten meidän aikaamme. Silloin keskitymme toisiimme ja teemme paljon asioita yhdessä nimenomaan pariskuntana.

Tiistaina eka juoksukoulu takana ja välipalaa wc:ssä!
Keskiviikko alkoi aamupäivällä juoksulenkillä asiakkaan kanssa. Teimme 60min arvatkaan minkä? vauhtileikittelyharjoituksen. Tämä oli nyt vauhtileikittely viikko :). Lisäksi pyöräilin 8km töihin, joten liikuntaa tuli taas ihan kohtuullisesti. Tämän jälkeen koiranpentu ilme kasvoilla naapurin kuntokeskukseen anomaan suihku audienssia, mikä onnistui taas. Kiitos jälleen kerran! Siitä sitten mielenkiintoiseen palaveriin Puman kanssa. Sen verran voin siitä paljastaa, että jos juoksu ja hyvät jalkineet kiinnostaa niin lauantaina 06.04. kannattaa suunnata Kamppiin. Lisää paljastuksia myöhemmin :). Palverin jälkeen jäin iltavuoroon ja pääsin kotiin lopulta 21.45 aikoihin.

Iloinen uuden repun omistaja!
Sanotaan, että "torstai on toivoa täynnä", niin tälläkin viikolla. Tilasin nimittäin alkuviikolla makeen ja ennenkaikkea super-hyvän Deuterin repun, jonka sain torstaina käsiini. Mun vanha Vans:in reppu ei enää kestänyt uuden elämäntyylini haasteita vaan repesi lopullisesti, joten oli hankittava uusi soturi joukkoihin. Sen verran täytyy tuon Vans:in repun puolesta puhua, että ostin sen edellisestä työpaikastani vuonna 2006 ja se kesti näihin päiviin asti, kunnes liian isot taakat ja painava kannettava koitui sen kohtaloksi :). Hyvä reppu on PT:n paras ystävä buranan, vitamiinien, palkkarin, kannettavan, kalenterin ja hyvien urheiluvaatteiden ohella. Tähän uuteen reppuun mahtuu vaikka ja mitä. Tilaaonja ennenkaikkea kun se on suunniteltu päivävaelluksille niin se on miälenvikasen hyvä selässä. Ei paina mistään ja paino jakautuu uskomattoman hyvin ja tasapuolisesti. No niin eli aamupäivä kului 4Runnersissa ja sieltä suoraan pyörällä Konalan jätemäelle vetämään asiakkaalle aerobista kunto mittaava kävelytesti sekä sitten vähän rajumpi anaerobista kuntoa mittaava testi missä käveltiin jätemäen päälle. Kaikki siellä käyneet tietää, että se polttelee kovemmankin karpaasin pohkeissa. Asiakas suoriutui tehtävästä hyvin ja parin kuukauden päästä katsotaan kuinka paljon on saatu kehitystä aikaan ja mennään tekemään sama testi uudestaan. Jiihaa!!

Fiiliksiä pitkän nosuun jälkeen mäen huipulta!
 Perjantaina alkoi olla jo epätodellinen oli. Vieläkö tämä viikko jatkuu. No niin kuin arvaattekin niin jatkuihan se. Aamulla taas 8km pyörällä kohti "officea" eli kisistä. Siellä ensiksi oma treeni, joka oli tälläkertaa hieman muunneltu rinta-olkapää painotteinen harjoitus. Toimi muuten kuin tauti. Mulla on nyt ollut muutaman viikon ajan jonkinasteinen vamma molemmissa kyynärpäissä (oikeassa pahempi) eli jostain tennis tai golf-kyynärpäästä on kysymys. Sen takia olen jättänyt erikseen tehtävät ojentajat saliohjelmista kokonaan pois. Oman treenin jälkeen vedin asiakkaalle 75 min kuntosali harjoituksen. Sen jälkeen hyppy pyörän selkään ja kamppiin. Siellä 4Runnersissa vierähti väli 10-17, jonka jälkeen kiireen vilkkaa vetämään juoksukoulua Töölöön. Vuorossa oli nopeuskestävyyteen tutustuminen sekä haimme samalla asiakkaalle sopivaa kisavauhtia kolmen viikon päässä olevalle ½ maratonille. Katselimme tiukasti nopeutta sekä sykettä ja löysimmekin optimaalisen kovan vauhdin missä syke ei nouse liiaksi ja sitä vauhtia jaksaa sitten pitää pidempäänkin yllä. Tämän jälkeen vielä juosten kamppiin, joten mullekin kertyi mukavat 11km juoksua ja aamulla tehty kuntosali sekä 8km pyöräily tekivät päivän liikunta-annoksesta oikein riittävän. Perjantai ilta sujui sitten ihanien arkisten asioiden parissa. Käytiin kaupassa, tehtiin ruokaa ja nautittiin vapaa-ajasta.

Oon mä vaan niin ylpee tästä uudesta työkaverista!
 Lauantain pyhitin kokonaan levolle. Päätin, että en tee mitään treeniä enkä ollenkaan töitä. Teimme Ex Tempore päätöksen lähteä korkeasaareen. Me ei olla koskaan käyty siellä talvella ja nyt ajateltiin käydä kattomassa mitä siellä talvisin tapahtuu. Sen verran oltiin asioista perillä, että tiedettin karhujen heränneen talviunilta. Siellä vierähti noin 30 min ja koko show oli taas nähty. Ei ne karhut kyllä kovin virkeitä ollu, mutta ehkä niilläkin oli lepopäivä. Mun mielestä ne makeimman eläimet kuten kamelit, karhut, biisonit, aasit, jellonat ja muut vois lyödä samantien siihen sillan kupeeseen yhteen isoon häkkiin niin ei tarttis tarpoo siellä koko saarta ympäri kattelemassa kuka nukkuu missäkin asennossa ja mitä eläimiä et nää ollenkaan :). Korkeasaari kuuluu meidän joka kesän perinteisiin mutta kun nyt käytiin jo talvella niin ajateltiin skipata kesä ja mennä kattoo syksyllä sitä kissojen yötä.

Löytyihän sieltä tuttujakin..:)
 Sunnuntai alkoi herätyksellä 09.00 aikaan, jonka jälkeen aamupalaa, lepäilyä ja vähän kotihommia. Sitten tehtiin molemmat töitä eli treenisuunnitelmia ja viikko yhteenvetoja parisen tuntia. Vaimo alkoi täsää vaiheessa muuttumaan jo vähän hiljaiseksi, koska hänellä oli illalla tanssin latino show sm-kisat. Minä päätin sitten lähteä tekemään päivän treenit tässä välissä, koska olisin ollut vain tiellä kotona. Parempi antaa toiselle rauha keskittyä kilpailuun kuin söhlätä koko ajan siinä vieressä ja heittää jotain kainalo-pieru läppää. Lähdin tekemään kevään ensimmäisen juoksutestin. Lisäksi ohjelmassa oli lyhyt jalkapuntti treeni kuntosalilla, mutta näihin palataan huomenna. Nyt on aika panna läppäri kiinni ja painua pikkuhiljaa nukkumaan!
 
Jalkatreeniin pureudumme syvemmin vasta huomenna.
Hyvää yötä ja hyvää uutta ihanaa viikkoa kaikille! Ottakaa tavoitteeksi hyvä maanantai! Ei masennella siitä, että viikonloppu on taas ohi ja pitkä koulu- tai työviikko edessä. Vaan nautitaan ja otetaan uuden viikon haasteet ja mahdollisuudet ilolla vastaan!
 
Kulttuuritalon tanssikisa tunnelmia!
Ai nii vaimoni sijoittui omassa sarjassaan oman tiiminsä kanssa neljänneksi! Vau! Onnea ja menestystä myös jatkossa! Oli hienoa olla paikanpäällä kannustamassa kauniita tanssijattaria! Oon ylpeä mies! Nyt on aika juhlia vaimon saavutuksia ja huomenna jatketaan töitä! Jee!
 
-Leevi

4 kommenttia:

 1. Niinhän se menee, että kun tekee työkseen sitä mistä tykkää niin tuntuu kun ei tekisi töitä ollenkaan. Oon kyllä semisti kateellinen.

  Olis kyllä hyvä, kun joku pääsis kattomaan vähän mun juoksutekniikkaa. Harmi, että etäisyyttä on niin paljon.

  Onnittelut vaimolle kanssa. On aivan mahtisuoritus. Mukava päästä kokemaan onnistumisen elämyksiä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olet oikeassa, kun tykkää työstään niin päivätkin menee välillä kuin itsestään! Se onkin tärkeä asia. Työstään pitäisi oikeasti tykätä ja tunea intohimoa sitä kohtaan koska se vie kumminkin nopeasti laskettuna 1/3 vuorokaudesta, välillä enemmänkin.

   Kannnattaa ottaa yhteyttä paikalliseen yleisurheiluseuraan, sieltä löytyy varmasti raudanlujia ammattilaisia myös juoksupuolelta..:)

   Vaimo on kyllä urhea likka, kun uskalsi heittäytyä tuollaiseen haasteeseen mukaan..Musta ei siihen olisi!

   Poista
 2. Vaikka onkin ollut tekemisen täyteinen viikko siulla, niin tästä(kin) tekstistä todella huokuu miten nautit työstäsi, tai oikeammin töistäsi :) Varmasti se, että teet sitä mistä tykkäät välittyy myös asiakkaillesi, ja saa heidätkin antamaan vähintään sen kuuluisan 110%!

  Mukavaa alkavaa viikkoa! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Anna, Tuollaiset kommentit rohkaisee jatkamaan kahta kauheammin eteenpäin! :) Siihen läsnäoloon ja iloiseen asenteeseen pyrin aina asiakkaiden kanssa ja toivottavasti se onnistuu jatkossakin!

   Mukavaa ja aurinkoista viikonalkua sullekin!

   Poista