keskiviikko 20. maaliskuuta 2013

Alkuviikon rytinää ja 4Runnersin arkea

Viikko on taas alkanut vauhdikkaissa merkeissä. Maanantaina heräsin jostain syystä jo 04.00 enkä saanut enää unta. No olipahan kerrankin hyvä hetki tehdä töitä ja kirjotella edellistä postausta :). Pakko kai se aika oli johonkin järkevään käyttää. Olisihan sitä tietysti voinut kattoo Frasiereita nauhalta, mutta siihen ei luonto antanut periksi. Aamutreenit jäi tekemättä, mutta illalla 4Runnersissa ahkeroidun päivän jälkeen alkoi uusi juoksuprojekti kahden innokkaan juoksijan kanssa. Tähtäimenään heilläkin tuo Helsinki city run. Teimme ensimmäisellä kerralla tunnin lenkin ja ihmettelimme mitä peruskuntoharjoittelu ja PK-alueen syke tarkoittavat? Miksi näitä harjoituksia tehdään? Milloin niitä tehdään? jne. Lisäksi mietittiin vähän sitä, että miten se jalka laskeutuu alustaan juostessa, sekä mitä muualla kropassa tapahtuu. Juoksuhan on yllättävän monimutkainen asia missä sekunnin aikana tapahtuu hirveä määrä asioita. Miten askel otetaan vastaan, mikä kohta jalkaterästä koskettaa maata missäkin vaiheessa, miten polvet ovat, mitä lantio tekee, ei kai pylly laahaa, mihin suuntaan kädet sojottaa, miten yläkroppa liikkuu, onko hartiat rentoina, heiluuko pää ja jne..Aika paljon asioita mitä voi tehdä väärin. Eräs kova Suomalainen ultrajuoksija sanoi mulle kerran näin. "Juoksu on loppujen lopuksi sitä, että siirrät vasemman jalan oikean eteen ja sen jälkeen oikean vasemman eteen" Tämä on hyvä ohjenuora meille harrastajille ja varsinkin niille joilla meinaa mennä analysoiminen välillä vähän överiksi :).

Pitkä päivä vaatii runsaat eväät aamulla!
Tiistaina aamu alkoi taas 4Runnersin merkeissä. En ole työstäni täällä paljon kirjoitellut, mutta kuvailenpa tuollaista juoksuliikkeen myymäläpäällikön normaali päivää tässä vähän. Kellon lyödessä 8.10 lähden juoksemaan (koska olen aina minuutin myöhässä, mikä on äidiltäni opittu tapa) bussipysäkille. Tästä Haagasta on mahtavat yhteydet keskustaan päin ja joskus laskettiin, että n. 10 bussia puskee tästä sinne koko ajan. Kaupasta välipalat mukaan ja kohti yläkertaa. Minä, niinkuin toivottavasti moni muukin tekee ruoat kotona, joten terveellinen lämminruoka kulkee aina laukussa ja haen hedelmät, vihannekset, maitorahkat jne välipalat sitten aamulla kaupasta.
 
Välipala työpäivän aikana pitää motivaation ja energiatason korkealla!
 Liike auki 9.00. Sitten onkin aamun tähtihetken aika eli kahvikuppi kouraan ja virittelemään omaa kannettavaa kiinni työpöydälle. Ensimmäinen tunti menee aina myymälän perusasioihin eli kassan laskuun, edellisenillan myynnin ja myytyjen tuotteiden katsomiseen ja tutkimiseen. Sitten luen asikkaiden ja maahantuojien lähettämät sähköpostit ja vastailen niihin. Katson verkkokaupan kautta tulleet tilaukset ja kyselyt, teen työvuorolistat, hoidan reklamaatiot, teen täydennyksiä varastosta myymälään, laittelen paikkoja siistiksi, viikkaan, hinnoittelen, väännän ja käännän. Teen myös todella paljon hommia koneella. Harva tietää kuinka paljon sähköposteja, tekstiviestejä ja soittoja yhden päivän aikana myymälään tulee. Aamulla meille tuodaan myös tilaamamme tuotteet ja muut lähetykset/postit. Niiden läpikäymiseen menee vaihtelevasti aikaa. Välillä koko päivä ja välillä 2 minuuttia. Kun uusia tuotteita esim. kenkiä tulee niin ne pitää laskea, etsiä hinnat, laittaa koneelle, laittaa verkkokauppaamme, asettaa malli esille, tehdä tilaa myymälään ja loput parit on vietävä vielä  varastoon. Jos kyseessä on uusi malli niin sitten etsitään siitä vielä mahdollisimman paljon tietoa ja käyttäjäkokemuksia internetin ihmeellisestä maailmasta.

Salitreeni takana ja aika painella töihin!
  Lisäksi palvellaan tietysti asiakkaat. Huolella, rakkaudella, intohimolla ja ammattitaidolla tai siihen ainakin pyritään :). Mitään selitystä huonolle, välinpitämättömälle palvelulle ei ole, koska asiakashan on täysin tietämätön sinun kiireistäsi, huonosta päivästä tms ja jos hän liikkeeseen tulee niin mielestäni hän on erittäin etuoikeutettu saamaan ensiluokkaista palvelua. Varsinkin me pyrimme siihen aina ja joka tilanteessa, koska olemme juoksun erikoisliike. Olemme erikoistuneet juoksuun ja siihen liittyviin tuotteisiin/asioihin niin silloin meidän pitää myös palvella meidän asiakkaita mahdollisimman hyvin erikoisliikkeen statuksella, arvokkuudella ja antaumuksella.

Ruokailuajat työssäni on hyvin säännölliset. Lounasta syön aina aamuvuorossa noin. 11.30. Silloin lämmitän edellisenä päivänä kotona tekemäämme ruokaa ja laitan mukaan vähän tuoreita vihanneksia tms. Tämän jälkeen myymäläämme tuleekin sitten lounas-asiakkaamme. Kampisa on paljon ravintoloita mitä keskustassa työskentelevät käyttävät ja lounaan lomassa he tulevat piipahtamaan liikkeessämme. Kaikki eivät ole välttämättä ns. tositarkoituksella liikenteesä vaan käyvät vähän tutustumassa tarjontaan ja kevään uutuuksin ja tulevat ehkä sitten myöhemmin tekemään varsinaiset hankinnat.

 Iltapäivä meneekin sitten asiakkaiden, sähköpostien, lisätilausten ja muiden päivittäisten juoksevien asioiden kimpussa. Minun työni on siitä mielenkiintoista ja haasteellista, että usein 1 ainut puhelu muuttaa koko päivärytmin täysin päälaelleen siitä mitä olit aamulla vielä ajatellut ja saatat touhuta tuon puhelun myötä tulleen asian parissa seuraavat 2 tuntia. Se tekee jokaisesta päivästä oikeasti erilaisen ja mielenkiintoisen.

Keskiviikko aamu klo:6.30! Pitkä päivä vaatii monta kassia!
Kun kello lyö 14.00 niin on välipalan aika mikä on monesti maitorahkaa ja pari hedelmää. Sillä jaksaa loppupäivän. Välipalan koko ja sisältö riiippuu tietysti vähän illan ohjelmasta ja siitä kuinka paljon liikuntaa ilta tuo vielä tullessaan. Jos on esim. 3 tunnin treenit/koutsaukset vielä edessä niin silloin tankataan vähän enemmän hiilihydraatteja. Viimeiset 2 tuntia vierähtävät monesti liian nopeasti. Silloin hommat jatkuu samojen askareiden parissa ja sitten koitan vielä kovasti miettiä mitä  työtehtäviä jätän iltavuoroon tulevalle. Käytän paljon näitä legendaarisia to do listoja sekä itselläni, että teen niitä myös muille työntekijöillemme.

Tiistai jatkui tämän jälkeen asiakkaan kanssa kovalla tasavauhtisella 10km lenkillä. Hänelläkin tavoitteena Helsinki City Run. Joudumme todennäköisesti kiristämään vähän tavoitetta, koska treeni sujui suorastaan lentäen. Viimeiset 2 km tultiin reippaasti alle 5min/km vauhtia, joten kovaa mentiin. Tämän jälkeen meninkin sitten kotiin saunomaan, tekemään ruokaa ja lepäilemään. Takana oli työpäivä + noin 12,5km juoksua.

Keskiviikkoni on taas aika hulivili päivä. aamu alkoi aikaisin n.05.00 aikaan. Söin aamupalaa ja tein vähän aikaa  hommia koneella. Sitten oli aika hypätä Qashqaihin ja jysäyttää kisahallille nostelemaan puntteja. Ohjelmassa oli selkä+olkapää+hauis+keskikroppaa. Siihen tuhraantui 75min. Tämän jälkeen hymy huulilla suihkuun ja palkkaria sekoittamaan. Seuraavaksi oli aika suunnata 4Runnersiin. Töissä vierähti nopeasti väli 9-16, jonka jälkeen säntäsin autolla vetämään asiakkaalle treenejä ja sieltä vielä omiin salibandytreeneihin. Aamulla on kotoa lähdetty 06.45 aikaan ja treenejen jälkeen olin kotona joskus 22.30. Pitkä päivä siis, mutta onneksi jokainen päivä ei veny näin pitkäksi ja kohtahan on taas viikonloppu ja pääsee huilailemaan! Mä kerron teille salaisuuden. Me mennään perjantaina pizzalle! Älkää kertoko kenellekään, että PT:tkin syö pizzoja :).  Näitä vitsejä kuulee muuten ihan hirveen harvoin :)

Tsemppiä treeneihin!
 
Olkaa aktiivisia ja käykää liikkumassa ja nauttimassa samalla aurinkoisesta säästä!

-Leevi

4 kommenttia:

 1. Eilen lenkillä alkoi jo tuntua siltä että kevät saa juoksujalkani vipattamaan. Alkaa askel nousta reippaammin kun näkyy sulia teitä. Herää toivo kohta siintävistä paremmista juoksukeleistä. Niitä odotellessa! =)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kuulostaa hyvältä! Nyt kun tiet sulaa lumesta ja askel alkaa taas pitämään niin juoksuhan on pelkkää juhlaa :)!

   Poista
 2. Asiakaspalvelu kyllä on aina pelannut 4Runnersissa. Asiantuntevaa,auttavaista ja rehellistä, kiitos siitä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Mikko! Hyvä, että olet ollut tyytyväinen! Välitän positiivisen palautteen myös henkilökunnallemme..Tervetuloa jatkossakin ostoksille!

   Poista