torstai 7. elokuuta 2014

Kesäloma oli ja meni

Moikka,

Onpas pitkä aika, kun olen viimeksi kirjoittanut. Olin 3,5 viikkoa kesälomalla ja jotain muutakin hässäkkää on ollut, kun en ole saanut aikaiseksi alkaa raapustelemaan. Nyt tämä mediahiljaisuus on kuitenkin taakse jäänyttä elämää ja mulla tää virtuaalinen kynä sauhuaa jälleen.

Vaimo ja sylikoira Aurajoen rannalla!
Kesälomia on monenlaisia. Kukaan ei voi määritellä toiselle, mikä on hyvä loma ja mikä ei. Se on niin yksilöllistä, miten kokee parhaiten rentoutuvansa tai viettävänsä aikaa. Meidän perheessämme on ikuinen keskustelu siitä pitääkö kesälomalla rentoutua vai paiskia hommia. Me nuorempi sukupolvi ollaan sitä mieltä, että loma on tarkoitus viettää rentoutuen ja verkkaisesti elämästä nautiskellen, kun taas isäni ja äitini tykkäävät touhuta pienien askareiden kimpussa.

Uimataidoton mies Pielisessä!

Tähänkin on löydetty ratkaisu. Kun olemme samaan aikaan mökillä, niin ne touhuaa ja me löhöillään tai puuhataan jotain mielekästä. Paino sanalla mielekäs! :) Halkoliiterin täyttäminen tai mikään heinäntekoon tai ylipäätänsä minkään tekoon ei ole mielekästä. Ainakaan mulle! Mä olen saanut ihan riittämiin toimia apumiehenä, orjana ja hanslankarina, kun rakensimme perheeni kanssa ensiksi mökin ja sitten omakotitalon. Nyt mä vaan lepään lomilla :).

Tallinnassa ei loppunut käsipainot kesken!
Kuinka paljon lomalla pitäisi sitten liikkua? Sekin on yksilöllistä. Minun omat asiakkaani ja ystäväni ovat jakautuneet karkeasti sanottuna kahteen ryhmään. Toiset eivät tee mitään, vaan rentoutuvat ja nauttivat kiireettömyydestä ja toiset ovat ikionnellisia löytäessään vihdoinkin riittävästi aikaa liikunnalle. Molemmat hyviä tapoja.Tärkeintä olisi aina tunnistaa ne omat pohjimmaiset mielihalut. Siitä kaikki lähtee. Jos pohjimmiltaan haluaa liikkua lomallakin ja kokee huonoa omaatuntoa löysäilystä, niin silloin pitää vaikka vähän korvasta vääntämällä lähteä sinne lenkkipolulle tai kuntosalille. Jos taas voi hyvin mielin ottaa iisisti ilman, että siitä tulee stressiä tai paineita, niin silloin pitää olla ja naattia!

Tallinnassa kahvi-ostoksilla!
Huonoin tilanne on se, että tekee vastoin tahtoaan ja kokee huonoja fiiliksiä sen takia. Jos kumppani ei halua lähteä lenkille eikä halua, että käytät siihen teidän yhteistä loma-aikaanne, niin silloin voi laittaa vekkarin soimaan pari tuntia ennen häntä ja lähteä silloin treenaamaan. Näin molemmat saavat tahtonsa läpi :). Tätä kaavaa noudatetaan meidän perheessä monissa asioissa. Järjestetään aikatauluja niin, että molemmat voivat tehdä omia juttujaan ilman että yhteinen aika siitä kärsii. Voin suositella! Meillä tämä on ainakin toiminut hyvin.

Fiilistelyä Seurasaaressa!
Meidän lomamme noudatteli osittain tuttua kaavaa. Liikuimme pitkin Suomea. Lähdimme liikkeelle jo monivuotisen perinteen velvoittamina Turun saaristosta. Sieltä matka jatkui Helsingin kautta Tallinnan ja sitten Pohjois-Karjalaan sukulaisiin ja mökille.

FlowPark Vierumäki ja haasteita riitti!
Kerkesimme lomallamme nähdä paljon ja nauttia yhteisestä ajasta. Tottakai me myös liikuttiin mahdollisuuksien mukaan mahdollisimman paljon. Minä sain saaristossa oikein määräviikonkin aikaan, kun juoksin n.70km sillä viikolla. Siellä oli aivan mahtava fiilis lähteä lenkille aina kukonlaulun (labradorin haukkumisen) aikaan ja nauttia täydellisestä hiljaisuudesta auringon noustessa ja lintujen avatessa äänijänteitään. Parasta mitä voi tehdä trikoot jalassa on juosta viileänä kesäaamuna meren äärellä täydellisessä hiljaisuudessa. Lenkin aikana voi käydä pulahtamassa meressä ja jatkaa sitten taas matkaa! Niitä hetkiä voi sitten miettiä marraskuun lopussa, kun ulkona on koko ajan pimeä ja kukaan ei hymyile 5 kuukauteen :), mutta ei mennä niihin ajatuksiin nyt!

Vierumäki -Flowpark ja neljä urpoa valmiina valloittamaan radat!
Meidän lomaamme kuuluu aina tosiaan paljon urheilua. Monesti meillä on silloin enemmän aikaa, innostusta ja energiaa kokeilla uusia juttuja ja lajeja. Nytkin kävimme kiipeilemässä, flow parkissa Vierumäellä, kuntosalilla, uimassa, rullaluistelemassa, juoksemassa, pyöräilemässä ja temppuilemassa kaiken maailman radoilla ja puistoissa. Hauskaa oli!

Mies ja sen vaimo Tallinnassa!
Lomaan kuuluu tietenkin myös hyvä ruoka ja herkuttelu. Otimme ruokavalionkin kanssa aika iisisti ja söimme niin kakkua, jäätelöä, lettuja, kuin irtokarkkejakin :). Hyviä olivat. Mulle ei toi kauhea herkuttelua toimi pidemmän päälle vaan tulen siitä vähän huonolle tuulelle ja en tykkää siitä fiiliksestä, mitä se saa mussaa fyysisesti aikaan. Siksi tein niin, että pidin aina 2-4 päivää herkkulakkoa, kunnes sitten sai taas napostella jotain ja sitten oltiin taas lakossa. Näin se homma eteni ja hyvin menikin.

Nurmeksessa treenaamassa vaimon opeilla!
Nyt kun loma on ohi ja olemme palanneet työn ääreen on aika muuttaa tapoja taas terveellisempään suuntaan ja palata ns. normaaleihin kuvioihin. Minulla se tarkoittaa herkutonta ja alkoholintota elämää 4 viikoksi. Sitten on juhlien aika ja lähdemme hyvällä porukalla Pihlajasaareen saunomaan ja samalla juhlin työpaikan vaihtoa ja uusia kuvioita. Niistä kerron lisää sitten myöhemmin.

Temppuillaan Geren kanssa!
Nyt olisi kuitenkin 4 viikkoa tiukkaa kuria edessä. Minulla se tarkoittaa sitä, että siihen ei kuulu ensimmäistäkään karkkia tai mitään herkkua eikä tippaakaan alkoholia. Samalla valmistautuminen Berliinin marathonille jatkuu. Nyt 4 viikon aikana olisi tarkoitus juosta vähän enemmän nopeampia kilometrejä ja tehdä kovempia treenejä. Sitten vielä pari pitkää lenkkiä, muutama täsmätreeni ja ennen kuin huomaankaan on syyskuun loppu ja seison Berliinissä lähtöviivalla miettien miksi en juossut enemmän!

Sotkamosta Suomen tykeimmät rönttöset!
Näihin sekaviin ajatuksiin ja mukaviin lomakuviin!


Tuukka

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti