tiistai 26. elokuuta 2014

Marathontreeniä, kehonkoostumusta ja toiminnallista harjoittelua

Viikonloppuna pääsin taas mukaan kehonkoostumusmittauksiin. Olin siellä kuuntelemassa tuloksia ja kertoilemassa vähän omia mielipiteitä terveellisestä ruokavaliosta, sekä liikkumisesta. Pääsin myös itse mitattavaksi ensimmäistä kertaa kesäloman jälkeen. Sunnuntaina olin vetämässä todella mahtavia yhteistreenejä, missä aihealueena oli toiminnallinen harjoittelu ja oman kehon hyödyntäminen harjoittelussa. Näiden lisäksi kerkesin juoksemaan 15km pituisen maratonvauhtisen testilenkin tulevaa maratonvauhtia. Vähän kyllä kieltämättä jännitti, miten se kulkisi ja miltä juoksu tuntuisi. Berliiniin on enää 5 viikkoa aikaa ja nyt pitäisi alkaa olemaan jo jonkinlaisessa juoksukunnossa.

Tästä lähti 15km testijuoksu!
Lauantai aamu alkoi perinteisellä isä-poika retkellä, kun lähdimme aamupuurojen jälkeen Geren kanssa kävelylle. Gere sai toteuttaa itseään ja purkaa loputtomalta tuntuvaa energiaansa ja minä sain hyvän lämmittelyn ennen lenkkiäni.

Geren kanssa aamulenkillä!
Sitten se jännittävä hetki koitti. Edessä oli siis ns. testijuoksu kohti Berliinin marathonia, joka juostaan 28.09. Tällä kertaa testijuoksuna toimi maratonvauhtinen 15km. Juoksin siis tavoitevauhtiani 5m15s/km tuon 15km matkan ja tunnustelin, fiilistelin ja kuulostelin, miltä vauhti tuntuu ja mitä sykkeet siitä sanovat. Lähdin matkaan sikäli poikkeuksellisesta tilanteesta, että en pystynyt pitämään lepopäivää ennen juoksu, minkä olisin mielelläni tehnyt. Näin olisin päässyt levänneenä matkaan eikä viikon rasitukset tuntuis kropassa ja näkyisi sykkeissä.
No niillä eväillä on pärjättävä, mitä on annettu :).

Sunnuntain joukkuekisa käynnissä. Valmentaja kannustaa omaa jengiään kohti voittoa!

Olin jo ennalta hahmotellut reittiäni ja pyrin valitsemaan mahdollisimman tasaista maastoa. Juoksu lähti kulkemaan oikein mukavasti ja ensimmäiset 5 km menivät kuin itsestään sykkeen pysytellessä todella alhaalla, mihin olin tyytyväinen.

Kilometrit 5-10km alkoivat sitten jo tuntumaan juoksulta. Sain keskittyä juoksuun vähän enemmän ja välillä miettimään vauhtiani. Silti tälläkään pätkällä ei vielä mitään ongelmia tullut vaan homma toimi kiitettävästi. Sykkeet alkoivat kuitenkin nousemaan muutamia pykäliä. Eivät vielä kovin korkealle, mutta jo selvästi vauhtikestävyystasolle.

Tässä vähän faktoja lenkistä!
Viimeisetkin 5km kulkivat hyvin ja mitään pahempaa ei pientä väsymystä ja jäykkyyttä lukuunottamatta ollut. Sykkeet nousivat edellisestä 5km:sta taas pari pykälää, mutta eivät vielä hälyyttävällä tasolle. Jos saisin pidettyä sykkeet ja vauhdin suunnilleen näillä hujakoilla sinne 25-30km:n kohdille, niin voisin olla tyytyväinen. Silloin tavoite 3h 45m olisi mahdollista Berliinissä. Nyt tuo kova viikko alla sotki vähän tunnelmia.
Lenkin jälkeen olo oli jälleen loistava, niin kuin aina :).


Visceral Fat Area eli sisäelinrasvan määrä! Tämän pitäisi olla alle 100, niin kuin olikin!
Sitten olikin aika suunnata kohti kehonkoostumusmittauksia. Tapahtumassa Crossfit Sataman tiloissa kävi mukavasti väkeä ja asiakkaiden jälkeen pääsimme Monnan kanssa itsekin mittailemaan omia koostumuksiamme. Mulla oli toukokuun jälkeen vaihtunut n. 0,5kg lihasta rasvaksi :) Sitä se kesä teettää! Tulokset olivat muuten ihan hyvät ja olin tyytyväinen tämänhetkiseen kuntooni niidenkin osalta. Kaikkineen siis oikein mukava päivä testimielessä. Lenkki meni kivasti ja kehonkoostumus oli tyydyttävällä tasolla.
Painoindeksi taas ylärajoilla :) Rasva % noussut 10,8 ->12%

Sunnuntaina meillä oli tähän mennessä suurimmat järjestämämme BootCamp treenit. Saimme iloksemme vetää ne n. 20 innokkaalle, reippaalle, rohkealle ja hyväkuntoiselle ihmiselle Väinämöisenkentällä Helsingissä. Treenit koostuivat kolmesta osiosta. 

Lihasmassaa oli vähän hävinnyt ja rasvaa tullut tilalle :)!

Aloitimme lämmittelyllä, jonka jälkeen oli temppuilu-osion vuoro. Sen aikana teimme kuperkeikkoja, loikkia, spurtteja, kehonhallintaa vaativia liikkeitä ja kaikkea muuta kivaa ja haastavaa.

Temppuilut käynnissä!
Toinen osio piti sisällään kahvakuulaa ja keskivartalon vahvistamista. Ryhmä jaettiin kahtia. Toisten tehdessä kahvakuulatreeniä, toiset joutuivat tuskailemaan keskivartaloliikkeiden parissa. Sitten vaihdoimme ryhmiä ja osat kääntyivät toisinpäin. Tässä kohtaa alkoi näkymään jo hieman tuskaisiakin ilmeitä, mutta niinhän se treenatessa pitää mennäkin ettei koko ajan voi pysytellä mukavuusalueellaan.Tämänkertainenkin ryhmä oli taas täynnä todellisia taistelijoita, jotka eivät antaneet missään vaiheessa periksi :)!

Kahvakuulaa, kehonhallintaa ja keskivartalon vahvistamista!


Joukkuekilpailut käynnissä!

Kolmannessa osiossa jaettiin porukka 4 -hengen joukkueisiin ja pidettiin kunnon kilpailut crossfitin innoittamina. Jokainen joukkue sai päättää oman taktiikkansa ja miettiä mikä laji, kenellekin kilpailijalle on vahvin ja missä järjestyksessä niitä lähdettiin suorittamaan. Joukkueesa oli siis aina
 4 kilpailijaa, jotka joutuivat suorittamaan 4 liikettä niin, että vain 3 joukkueen jäsentä sai suorittaa liikkeitä samaan aikaan.

Puolivälierissä liikkeet olivat: etuheilautus kahvakuulalla 90 kertaa, Burpee 90 kertaa, kyykky 90 kertaa ja jalkapallokentän ympäri juokseminen 3 kertaa. Siinä sai jokainen huhkia aivan riittävästi :)!  Tämä oli ainakin valmentajan näkökulmasta mahtava kilpailu ja osallistujat antoivat kaikkensa koko ajan.


Ennen varsinaista joukkuekilpailua lämmiteltiin sukkulaviestillä.

Taktiikkapalaverit käynnissä ennen joukkuekilpailuja.
Olipa kokonaisuudessaan mahtava ja toiminnantäyteinen viikonloppu. Täytyy kyllä myöntää, että vaikka must välillä tuntuu, että mun energia ei lopu koskaan, niin maanantaina se loppui. Olin aivan kuollut koko aamupäivän.  Onneksi sain kasattua itseni iltaan mennessä ennen asiakkaan juoksutreenejä ja kuvaus-sessioita. Tällaista tämä välillä on. Itse valmentamisessa ei aina liikunnallisesti joudu niin koville, mutta henkisesti se vireystilan säilyttäminen ja mahdollisesti siirtäminen asiakkaalle vaatii todella paljon energiaa, virtaa ja voimavaroja. Valmentaminen ja innostaminen on aivan eri tavalla energiaa vievää, kuin oma harjoittelu ja fyysiset suoritukset. Toki hyvänolontunne ja ns. palkinto siitä asiakkaan onnistuneest treenistä on myös sen mukainen. Aina saa lähteä hymyillen kotiin!
Burpeet menossa!

Näillä ajatuksilla mennään tätä viikkoa eteenpäin! Nyt onkin tulossa yksi elämäni jännittävimmistä viikoista, mutta siihen palaan myöhemmin!


Treeneistä jäi erittäin hyvä mieli ja kasa banaaninkuoria :)

Tässä vielä mahtava tilaisuus tulla vetämään hyvät treenit ja samlla oppimaan lisää juoksusta:

 Juoksun syyskausi räjähtää vauhdilla käyntiin!
Maailman huippuihin lukeutuva maajoukkuesuunnistaja Sofia Haajanen avaa 

MT Personal Trainingillä juoksun syyskauden torstaina 04.09.

Sofia tulee vetämään suunnittelemansa monipuolisen ja tehokkaan juoksuharjoituksen ja sinulla on samalla elämäsi tilaisuus kysellä vinkkejä yhdeltä maailman parhaista suunnistajista!

Harjoitus järjestetään torstaina 04.09.2014 klo: 18.00-19.30
Lähtö: Helsingin Olympiastadionin edestä Paavo Nurmen patsaalta!
Hinta: 15€/osallistuja

Harjoitukset on suunniteltu niin, että kaikki pärjäävät mukana. Suosittelemme kuitenkin, että osallistujat jaksavat juosta n. 5km.

Tule rohkeasti mukaan harjoittelemaan, inspiroitumaan ja nauttimaan juoksun riemusta!

Ilmoittautumiset ja lisätiedot: pttuukka@gmail.com 

/ 044 5439483

Tuukka
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti