tiistai 19. elokuuta 2014

Helsinki City Marathon-Tunnelmia valmentajan silmin!

Lauantaina juostiin taas Helsinki City Marathon. Järjestäjän mukaan kilpailuun starttasi n. 4500-5000 urhoollista juoksijaa. Paljon oli siis porukkaa taas viivalla. Tämänkertainen oli minulle erikoinen ja tavallista kiinnostavampi juoksu, kun omat valmennettavani olivat siellä mukana. Meidän maratonkoulumme starttasi n. 10 kk sitten, jolloin tähtäimeksi asetettiin Helsinki city marathon 16.08.2014. Nyt oli siis aika korjata kovan työn hedelmät.

Muutama minuutti starttiin!
Nämä kilpailupäivät ovat aina tähtihetkiä myös valmentajalle. Silloin saa itsekin konkreettista palautetta omasta onnistumisestaan. Maratonin kaltaisessa äärimmäisen kovassa suorituksessa syntyvä tulos on tietenkin monen asian summa. Koen kuitenkin, että jos valmennusprojekti on ollut onnistunut, niin silloin myös valmennettavat onnistuvat keskimääräisesti paremmin ja useammin. Yhdestä suorituksesta ei tietenkään voi kovin suuri johtopäätöksiä harrastajatasolla näin kovassa lajissa vetää. Minulla on kuitenkin aivan täysi luottamus omia juoksijoitani kohtaan tänään iltapäivällä Helsingissä. Tämän olen kirjoittanut nyt kilpailupäivän aamulla, joten katsotaan miten käy :).

Meidän maraton porukka!
Olen itse juossut maratonin Helsingissä kerran. Se oli muistaakseni toinen tai kolmas maratonini. Paransin silloista ennätystäni ja sain muutenkin ehjän suorituksen, jonka jälkeen innostuin näistä maratoneista lopullisesti. Reitti on hieno ja juoksijoiden välinen tunnelma aina hyvä. Harmi, että reitin varrella juostaan pitkiä pätkiä ilman yleisöä. Heistä juoksijat saavat kuitenkin paljon voimaa ja uskoa varsinkin vaikeimmilla hetkillä. Espalla pyörähtäminen on taas ehdottomasti yksi kisan tähtihetkiä, kun siellä on paljon väkeä ja mukulakivetys tuo oman haasteensa juoksemiseen.

Loppujen lopuksi saimme 2 kaunista ja rohkeaa naista starttiviivalle!

Helsinki city marathon on meidän helsinkiläisten koti-marathon. Jostain syystä se ei monille siltä tunnu. Minäkin koen huomattavasti suurempana juttuna Helsinki city runin ½-maraton tapahtuman, sekä Tukholman marathonin. Olisi kyllä hauskaa, jos pääsisi juoksemaan isossa tapahtumassa kotikulmilla. Kovasti on vielä töitä tehtävänä, että täällä ollaan siinä pisteessä tapahtuma haastaisi kiinnostavauudellaan Tukholman, mutta hyvästä tapahtumasta tässä on silti kyse ja oikeita asioita pyritään varmasti tekemään järjestäjän taholta! Tästä on hyvä jatkaa kohti 10 000 osallistujaa :)!

Tässä menee ksian kärki parin sadan metrin juoksun jälkeen! Kuvassa ei ole meidän maratonkoululaisia :)!
 
Meidän maratonkoulussamme oli 10 juoksijaa, joista saimme HCM:n viivalle 2. Pari juoksijaa kärsi loukkaantumisista ja lopuilla oli tavoite joko suoritettu aiemmin kesällä, tai vielä vastassa Berliinissä! Maratonkoululaiset halusivat kuitenkin tulla kannustamaan melkein koko porukan voimalla näitä kahta urhoollista juoksijatarta! 

Maratoneilla näkee aina monenlaista viipottajaa..:)

Starttipistooli paukahti ja oli hieno olla katsomassa, kuinka kovaa kisan kärkijuoksijat ampaisivat matkaan! On melkein mahdotonta ymmärtää, miten tuollaista vauhtia voi pistellä 42km putkeen!

Koutsi aivan hiessä jossain välillä Karhusaari, Lehtisaari, Kuuusisaari, Hirvisaari ja ketä meit ny oli...
Me kannustimme omia juoksijoitamme pitkin reittiä ja täytyy sanoa, että myös koutsille tuli aikamoinen hiki ja välillä hapotti reidetkin, kun painoin tuli perseen alla ,Scottin satulassa, Canon kaulassa pitkin stadia. 

Puoliväli lähestyyja ilme on keskittynyt!


8 km takana ja vielä hymyilyttää :)!

Kuvailin siis juoksijoita ja kannustin, sekä kävin aina juoksemassa vähän aikaa mukana ja kyselemässä kuulumisia ja fiiliksiä. Molemmilla juoksijoilla homma toimi hyvin ja vasta ½ maratonin kohdilla alkoi sitten haasteet. Tämänkertaiset ongelmat liittyivät toisella nesteen imeytymättömyyteen ja sitä kautta tulleeseen erittäin huonoon oloon. Siitä huolimatta kovalla sisulla ja taistelutahdolla sieltä saatiin molemmat juoksijat onnellisesti maaliin henkilökohtaisilla ennätyksillä!

Ihanat naiset Töölössä!
Valmentajana olen enemmän kuin ylpeä kaikista juoksijoistani ja valmennettavistani. Myös heistä, jotka eivät HCM:lle startanneet. Koko porukan kanssa olemme käyneet pitkän tien läpi ja kokeneet syksyn ja talven aikana monet räntsäsateet ja viimaiset vastatuulet. Nyt kevään ja kesän aikana olemme sitten päässeet yhdessä nauttimaan juoksusta parhaimmillaan hyvien säiden ja kovan kunnon siivittämänä! Vielä tätäkin kautta sydämelliset kiitokset kaikille teille! On ollut ilo tutustua ja tehdä töitä kanssanne! Vaikka menee kliseiseksi, niin tulen ikuisesti muistamaan tämän porukan ja meidän yhteistreenien hyvän fiiliksen! Onneksi Suomi ja Helsinki ovat peiniä paikkoja ja me tulemme varmasti törmäämään vielä moneen kertaan! 

Toisen juoksijan syke 30 min ennen starttia! Vähän taisi jo jänskättää :)

Kiitos!

Coach Pursiainen!Ei kommentteja:

Lähetä kommentti