sunnuntai 15. syyskuuta 2013

Viikonloppu, ajatuksia PT:n työstä, paljon kuvia ja todella pitkä lenkki!

Terse!
 
Viime kirjoituksesta ei ole kuin pari päivää, mutta taas mulla on asiaa :). Perjantai ilta hurahti vauhdilla. 4Runnersin töiden jälkeen olin treenaamassa kuntosalilla asiakkaani kanssa. Oikeastaan hän treenasi ja minä höpötin vieressä. Monia kiinnostaa mitä PT tekee treeneissä. Sitä minulta kysytäänkin monesti. Viimeksi juuri perjantaina kuulin kysymyksen kollegaltani.

Vähän fiilistelyä heti kärkeen!

On varmasti melkein yhtä monta tyyliä valmentaa, kuin on Personal Trainereitakin. Jos mulla on asiakkaan kanssa juoksutekniikkaan liittyvä harjoitus, niin silloin juoksen itse asiakkaan mukana. Jos taas teemme vetoja, loikkia, koordinaatiota tms, niin silloin minä suoritan vähemmän ja asiakas saa hikoilla :). Kuntosalilla en tee itse ikinä mitään. Näytän tottakai suoritustekniikoita, mutta mitään varsinaista harjoitusta en siellä tee. Muutenkin haluan allekirjoittaa omassa toiminnassani sitä, että kun asiakas valitsee minut PT:ksi niin olen silloin harjoituksissa ja kaikissa yhteisissä tapahtumissa nimenomaan häntä varten. Salilla en moikkaa tuttuja tai mene juttelemaan heidän kanssaan. Lenkillä en ajattele omia treenejä tai km vauhteja :). Olen silloin sen sovitun ajan 110%:sti hänen kanssaan ja häntä varten.


Kevyet venyttelyt ennen lenkkiä!

Mietittiin Monnan kanssa yksi ilta, että mihin voisi verrata sitä fiilistä, mikä jokaisesta asiakastapaamisesta tulee. Tultiin sellaiseen johtopäätökseen, että se on aika lähellä jotakin urheilusuoritusta. Ennen suoritusta keskityt tiukasti, haet oikean fiiliksen itsellesi, menet ajoissa paikalle niin, että olet valmistautunut kaikkeen mitä seuraavan 60-90 min sisällä tapahtuu. Olet siellä sellaisessa PT-modessa. Tapaamisen jälkeen takki on aina aivan tyhjä ja jännitys laukeaa raukeana olona. Siinä käydään siis lyhyen ajan sisään paljon tunnetiloja läpi. Ei siinä edes riittäisi energiaa ja keskittymistä oman harjoittelun tekemiseen ja mitä järkeä olisi palkata itselleen PT, joka treenaisi itse teidän yhteisten harjoitusten aikana :). Joskus olen nähnyt ihmeellisiä asioita Personal Trainerin toimesta. Yksi kaveri katseli kännykkäänsä, kun asiakas teki jalkprässiä. Toinen taas istuskeli vieressä tuolilla, kun asiakas teki leukoja jne. Tarinoita riittää. Personal Trainerkin on ihminen, joten myös hänellä on hyviä ja huonoja päiviä ja välillä on hetkiä jolloin keskittyminen voi herpaantua, mutta kännykän pitäisi olla kyllä pukuhuoneessa tai vähintään äänettömällä ja jos Personal Trainer ei jaksa itse seisoa 60 minuuttia niin pitäisikö hänenkin miettiä valmennukseen hakeutumista. Kyseessä ei siis ollut esim. raskaana oleva PT, vaan nuori miehen jullikka, jonka Nike air forcet olisi luullut kannattelevan miestä, mutta ei.
 
Ds-Trainerit kiinni ja menoksi!

Mulla oli kaikinpuolin kiva viikonloppu ja vielä täysin vailla minkäänlaista ennalta sovittua ohjelmaa. Lauantai alkoikin rennoissa merkeissä 6.00 aikaan. Aamurutiinit ovat meillä viikonpäivästä riippumatta sikäli samanlaisia, että Gere määrittää meidän herätyksen. Se on yleensä juuri 6.00-6.30 välissä. Niin nytkin! Gere ulos, sitten äkkiä koneen ääreen toteuttamaan hurjia unelmia, mitä oli aivoissa taas yön aikana kehkeytynyt. Tunnin datailun jälkeen syötiin aamupala, mentiin päiväunille ja puolenpäivän aikoihin lähdin lenkille.


Keskuspuiston vanha silta ajaa vielä asiansa!

Mulla oli vakaa aikomus juosta kiihyvä 12km niin, että aloittaisin 6min/km vauhdilla ja nostaisin vauhtia joka kilometrin jälkeen 10s. Tämä olisi tarkoittanut sitä, että viimeisen kilometrin olisin tullut 4.10 vauhtia, mikä on mulle jo kova vauhti.


Tää silta pomppii City Runin juoksijoiden alla, kun sadat ihmiset rynnii sen yli samaan aikaan :).
 
Otin tyhmänä GoPron mukaan ja lenkin alkupuoli menikin vähän enemmän kuvaillessa, kun vauhti ei päätä huimannut. Kuvaaminen muuttui luonnollisesti koko ajan vaikemmaksi ja jossain vaiheessa laitoinkin kameran sivuun. Puskin muutaman kilsan kiihtyvällä vauhdilla. Jatkoin ennalta suunnittelemaani treeniä aina sinne 5min/km vauhtiin saakka, jolloin tunsin, että perjantaisesta lepopäivästä huolimatta jalat olivat nyt kovista keskiviikon ja torstain treeneistä niin tukossa, että homma oli jätettävä sikseen. Loppumatkan juoksin sitten kevyemmin ja jatkoin kuvailuani. Sainkin oikein hyvää matskua kalliosta ja Töölönlahden rannoilta. Varsinkin Kalliossa oli aika rennohko meininki päällä lauantain kunniaksi. Mulla on taas pää täynnä ideoita näiden kuvauksien osalta. Harmi vaan, että työt häiritsee näitä harrastuksia :). No niistä ideoista lisää sitten myöhemmin, kun jotain konkretisoituu! Jatkoin lenkkini loppuun sekalaisella vauhdilla 5.10-5.40 vauhdin välimaastossa kroppaa ja fiiliksiä kuunnellen. Matkan pituudeksi tuli lopulta 11 km.


Selässä uskollin soturi Camelbak Marathoner!

Lauantai-ilta kului kotona töitä ja ruokaa tehdessä. Tehtiin ekaa kertaa tofua ja voin lämpimästä suositella sitä kaikille. Oli aivan mielettömän hyvää. Paistettiin sitä pannulla ja laitettiin sitten tekemämme lanttu-porkkana-peruna-selleri keiton mukaan. Nam! Innostuttiin tämmösistä tofu-kasvis jutuista vähän lisää, kun olimme ystävien kanssa mökillä viikko sitten ja siellä oli pari kasvissyöjää. Erittäin kiinnostavaa juttua ja aion ehdottomasti itse vähentää lihan määrä ruokavaliossani. Lisäksi join ensimmäistä kertaa vihreätä teetä. Istuin lauantai-iltana kuppi vihreätä teetä kädessä ja ihmettelin, miten tässä on näin käynyt :). Puhuttiinkin Monnan kanssa, että vaikka ollaan oltu aika vähillä juhlilla viimeinen vuosi, niin vasta nyt tulee automaationa se, että ei lähde minnekään ulos eikä edes ajattele sitä missään vaiheessa. Ei se kotiin jääminen ole aikaisemminkaan vaikeata ollut, mutta monesti on jossain vaiheessa viikonloppua tullut sellainen tico-tico olo. Nyt istun onnellisena sohvalla, typerännäköinen hymy huulillani, koiranpentu sylissä ja kupillinen vihreätä teetä händyssä. Ja jos oon ihan rehellinen teille, niin just tällä hetkellä kuuntelen Eriniä Spotifystä. Ei saatana! :)Sunnuntai alkoi sillä kun toi pantterinpentu tuijotti mua sohvalta käsin suoraan silmiin 5.30. Eihän siinä auttanut muu, kuin napata kaveri kainaloon ja lähteä ristiretkelle pihanurtsille. Monna heräsi samassa rytäkässä, mutta sanoin sille, että mee vaan takas nukkuu. Mä hoidan dogin ja lähen sitten juoksemaan. Monna totteli kehotustani ja jatkoi onnellisena uniaan. Mä lähdin sitten mun viikon pidemmälle lenkilleni.

Olen normaalisti ollut aika huono juoksemaan pitkiä lenkkejä enkä ole oikein välittänyt yli 20km lenkeistä. Ne vielä jotenkin menee, mutta siitä eteenpäin homma alkaa muistuttaa jo hidasta kuolemaa. Nyt päätin kuitenkin pakottaa itseni vetämään sen 25km, kun Vaarojen maratonillekaan ei ole enää kuin 3 viikkoa aikaa. Otin Camelbakin marathoner reppuni selkään, taskut täyteen GU:n energiageelejä sekä karkkeja ja sitten hit the road Jack! Suuntasin kohti Seurasaarta. Pienten mutkien kautta päädyinkin sinne ja tottahan toki mulla oli taas toi GoPro mukana. Siellä kuvailin taas vaikka kuinka paljon. Tuolla laitteella kuvaaminen on niin nopeata ettei se hirveästi juoksemista haittaa. Tietysti sitä nyt ei viitsi kovemmilla lenkeillä kannella mukana, mutta näillä pitkiksillähän se vauhti ei ole pääasia.

Seurasaaren rannoilla!

Seurasaaren pyörimisen jälkeen juoksin sieltä Töölöön, josta taas olympiastadionin ohi keskuspuiston läpi kohti Haagaa. Tässä kohtaa Monna soitti, että lähtee sittenkin jo aikaisemmin Mäkelänrinteeseen. Se meni sinne treenaamaan ja tapaamaan paria ystäväänsä. Mä lainasin Cheekiä ja sanoin et "Sami Saaren sanoin, se on helvetin jees" :)! Noin 15min puhelun jälkeen aloin lähestyä kotia ja tehty matka tuntui jo jaloissa. Päätin, että kiertelen ja kaartelen vielä sen verran, että saan 26km täyteen. No se onnistuikin hienosti ja olin viimein kotona. Huh! Viikon pitkä lenkki oli takana :). Ovelle kävellessäni tajusin, että jotain oli nyt erilailla kuin yleensä. No pianhan se tunne sai järkeviä konkreettisiä syitäkin, kun kaivelin olematonta avainta taskusta. Voi sa...na! Eihän siinä auttanut muu kuin soittaa Monnalle ja sanoa, että jätätkö avaimet Märskyn kassalle. Käyn hakemassa ne siitä. Inari toimi taas välillisenä pelastavana enkelinä. Kiitos vielä sekä Monnalle, että Inarille. Juoksin siis Haagasta Märskyyn ja vaikka matkaa on vaan n. 5km, niin kyllähän se suoraan sanottuna meinas ruveta vituttamaan :). No perillä olin tyytyväinen mies. Lenkistä tuli lopulta 30,5 km pitkä! Pisin yksin juostu lenkkini koskaan.

Löydätkö kuvasta juoksijan!

Pitkä lenkki antoi nyt erittäin tärkeää pohjaa Kolille. Tämä oli viimeinen näin pitkä matka ennen Vaarojen maratonia. Juoksin sen todella hitaasti ihan tarkoituksella. Pitkät lenkit kannattaa juosta rauhallisesti ja keskittyä sykkeiden pysymiseen matalana ja kevyeen tunteeseen. Silloin saadaan kehitettyä kaikista tehokkaimmin hapenottokykyä, sydämen iskutilavuutta sekä saadaan luotua lihaksiin uusia hiusverisuonia, joissa veri kuljettaa happea sitä tarvitseviin lihassoluihin. Pitkät harjoitukset opettavat myös elimistöä käyttämään kehoon varastoituneita rasvoja energialähteenä ja säästämään tehokkaampaa polttoainetta eli glykogeeniä.


Pursiaiset iltalenkillä sunnuntaina!

Lenkin jälkeen menin saunaan, tein ison annoksen kanapastaa ja aloin muokkailemaan uusia kuvia. Illalla kävimme vielä Monnan ja Geren kanssa tunnin iltakävelyllä keskuspuiston metsissä. Gere rakastaa, kun se saa juosta siellä vapaana ja riehua niin paljon kuin kehtaa! Otimme kameran mukaan ja saimme muutamia kivoja otoksia perhealbumiin.

Mukavaa sunnuntain jatkoa ja oikein mukavaa uutta viikkoa. Muistakaa liikkua ja syödä terveellisesti niin voitte paremmin ja pysytte terveenä! Hei mä muuten heitän teille haasteen nyt samalla. Jättäkää joku kerta se sika-nauta hyllyyn ja ottakaa tilalle tofua. Takaan ja lupaan, että toimii hyvin, kunhan vaan maustatte sen kunnolla :).
 
Nähdään taas!


Tuukka
 

10 kommenttia:

 1. Itse heräsin kans vähentämään lihan syöntiä, kun jossain oli uutinen joskus, että suomalaiset syö 70% enemmän lihaa kuin 50 vuotta sitten. Tuli oikein paha olo. Nyt olen korvannut lihaa kaikenlaisilla kasviksilla ja kesäkurpitsa lasagne taitaa olla mun bravuuri tällä hetkellä. Eli kerran viikossa teen kasvisruokaa. Tofuun en ole vielä uskaltanut koskea, koska teräsmies tykkää irvistellä sille :D
  Kiva kun kirjoitat noista juoksu jutuista, koska se on itselleni heikoin lenkki triathlonissa. Huvittikin se, että toiset aloittaa 6min/km ja itselleni se on jo aika kovaa :P tai ainakin oli.

  VastaaPoista
 2. Jokainen suomalainen voisi tosiaan ainakin miettiä lihansyöntiään ja olisiko sille välillä jokin vaihtoehto. Kesäkurpitsa lasagne on muuten tdella hyvää. Ollaan joskus itsekin kokeiltu sitä :).

  Tofu on oikeesti tosi hyvää. Se on vähän "kumimaista" mutta tosi toimiva ruoka :).

  Juoksussa kehitys on onneksi nopeata. Eli sulla on pullat hyvin uunissa, jos se on sun heikoin lenkki triathlonissa.

  Vauhdit ovat aina suhteellisia ja äidithän muistuttelevat lapsiaan, että aina löytyy se kovempi kaveri. Niin se on juoksussakin. Siksi vertailen itseäni vain ja ainoastaan itseeni :). Olen työni puolesta tavannut todella kovia juoksijoita ja maailma on täynnä vielä paljon heitäkin kovempia..:)joten kaikki on kai suhteellita loppujen lopuksi.

  Mukavia treenejä triathlonin parissa!

  VastaaPoista
 3. Miten tuo GoPro -kamera toimii? Täytyykö kamera aina siis pysähtyä laittamaan johonkin ja ottaa kuva (niinkuin perinteisesti) vai mikä logiikka siinä on? Oliko kallis?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Moikka,

   Sitä voi pitää kädessä ja se ottaa hyvälaatuista hd-videokuvaa tai normaalikuvia siitä. Tai sitten sen voi laittaa jonnekin kiven/kannon päälle ja valita haluaako kuvata videota vai still kuvia..

   Mä laitan sen moneti jonnekin mistä näyttäs saavan hyviä kuvia ja sitten sarjakuva esim kuva aina 0,5s välein päälle ja ei kun juoksemaan ja pomppimaan sinne eteen..:) Sama homma toimii sitten loistavasti myös videokuvalla., jos haluu kuvata itseään juoksemassa..

   Viimeiseen kysymykseen vastaus Oli ja ei ollut kallis! Se on tässä mun ammatissa kullanarvoinen apuväline, siihen nähden kohtuuhintainen..:)

   Poista
 4. Jees, nyt on oikea meininki Tuukka! :-) Tää siun maalaisserkku on ollut kasvissyöjä jo rapiat 16 vuotta ja vieläkin henki pihisee. Itseasiassa tällä hetkellä kunto ja kondis on parempi kuin koskaan! Että kyllä niillä rehuillakin hyvin toimeen tulee. Toki syön kasvisten lisäksi kalaa, kananmunia ja maitotuotteita eli täysin vege en ole. Hih, koirakin on oppinut kerjäämään kasviksia! Tänään meinasi viedä lautaselta kukkakaalit ja yksi päivä kesäkurpitsat! Että varokaa vain, koirakin osaa hullaantua kasvisruuasta! :-)

  Tosi paljon tsemppiä teille! Hienon ammatin olette valinneet! Jos asuisin lähempänä, niin minusta saisitte heti vakioasiakkaan.:-)

  Terveisin landeserkkusi Pauliina

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Moikka Pauliina!

   Kiva kuulla sun kuulumisia pitkästä aikaa! Suku on hajonnut suloisesti pitkin Suomen maata niin ei tule nähtyä niin usein kuin pitäisi, mutta onneksi meillä on tämä sosiaalinen media :)

   16 vuodessa on varmasti kertynyt jo paljon kokemusta kasvisruokavaliosta. Mä vasta aloittelen ja kokeilen sitä. Ei musta ikinä kokonaan kasvissyöjää tule, mutta punaisen lihan vähentäminen minimiiin kyllä kiinnostaa. Ajattelin seurata sun esimerkkiä ja käyttää silti maitotuotteita, kananmunia ja kalaa.

   Meillä toi koiranpentu ei tee vielä muuta kuin riehuu ja varastelee lautaselta mitä sattuu milloinkin suuhunsa saamaan :), mutta ehkä sekin oppii vielä ymmärtämään kukkakaalien päälle :)!

   Kiitos ja Pauliina! Pikkulinnut ovat viserrelleet mun korviini, että sä työskentelisit myös liikunnanalalla nykyään, joten meidän pitää joskus tulla sinne Monnan kanssa treenailemaan sun opastuksella!

   Mukavaa syksyä!

   Tuukka

   Poista
 5. Nyt vasta ehdin tän lukea. Kyllä sitä lihansyönnin määrää on hyvä miettiä. Olen hyvin vannoutunut lihansyöjä mutta paljon menee kasvikuntaakin. Nykyään teen lähes aina töihin lounaaksi kasvisruokaa. Proteiinit otan silloin raejuustosta, palkokasveista, siemenistä. Tofua en ole vielä rohjennut kokeilla. =)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olen samaa mieltä, että sitä voisi miettiä. Jos ei eläinten hengissä säilyminen kiinnosta, niin oman terveyden pitäisi kuitenkin kiinnostaa sen verran :)

   Tuo sinun tyylisi on esimerkiksi aivan loistava. Osa päivän aterioista on kasvispainotteisia, jolloin lihan kokonaiskulutus ruokavaliossais pienenee lähes huomaamatta!

   Mä olen myös tottunut ja tykästynyt lihankäyttäjä ja mulla riittää paljon opiskeltavaa tuossa kasvisruokavaliossa. Pitää seuraavaksi selvitellä, mitkä ovat parhaita proteiininlähteitä mihinkin aikaan vuorokaudesta. Jännää, kun pääsee oppimaan uutta! :)

   Ja nyt vaan rohkeesti sitä tofuakin mukaan. Mä tein sitä taas eilen ja teen tänäänkin. Oon rakastunut siihen! :) Meillä kävi eilen illalla ekan kerran niin, että Monna vähän irvisteli uudelle ruoka-aineelle (tofulle), kun se irvistelijä olen yleensä ollut minä :)!

   Tuukka

   Poista
  2. Vinkkinä ja vaihteluna riisille ja täysjyväviljoille, joko olette tutustuneet kvinoaan? Sitä saa nykyisin kotimaisena ja vieläpä luomuna!! Kvinoa on Etelä-Amerikkalainen alkuperäiskasvi. Kvinoan siemeniä käytetään viljan tapaan, kvinoa on gluteeniton. Kvinoa sisältää proteiinia 13,6 g/100 g, eli tosi hyvä myös proteiinin lähteenä. Sitä voi käyttää esim. salaateissa, risotoissa, lisäkkeissä, puuroissa jne.

   Punaisesta lihasta tuli mieleeni, että jos haluaa parantaa ravinnon laatua, niin kannattaa ostaa välillä se punainen liha mitä syö, kotimaisena luomulihana. :-) Meillä päin on luomunautatiloja, jotka myyvät tuottamansa lihan suoramyyntinä tilalta. He ottavat lihatilauksia vastaan ja sitten kun yhden eläimen lihamäärä on tilattuna, he kuljettavat eläimen lähiteurastamoon ja lihan saa samana päivänä haettua tilalta suoraan itselle tuoreena. Liha on laadultaan erinomaista (luonnollisesti eläinlääkärin tarkastamaa) ja taatusti tietää mitä siinä omalla lautasella on ja mistä se on peräisin. Vaikka en itse sitä lihaa syökään, niin onpa vaan tuoksu pannulla aivan erinomaisen mahtava, kun äiti lihaa pannulla paistelee. Ero siihen suojakaasuun pakattuun marketin lihan tuoksuun on valtava! Kokeilkaa joskus. Ihan varmasti myös siellä Etelä-Suomessa on vastaavanlaisia nautatiloja, jotka myyvät lihaa suoramyyntinä. Tai ehkäpä teillä on ihan sellaisia myymälöitä siellä, joista saa ostettua lähellä tuotettua lihaa.

   Olen ollut jo yli kolme vuotta hurahtanut terveelliseen ruokavalioon ja kokonaisvaltaiseen hyvinvointiin, kun sain "olet mitä syöt" -herätyksen. :-) (ennen tuota herätystä meni puolitoista vuotta pohtiessa, ennen kuin tartuin härkää sarvista. Luin ja etsin tietoa ja makustelin asioita mielessäni, ennen kuin ryhdyin sanoista tekoihin). Tuolloin reilu kolme vuotta sitten syöminen oli vähän sitä sun tätä (ihan liikaa karkkia, limsoja ja muita lisäaineilla kyllästettyjä herkkuja), kunnes tajusin että jos en oikeasti ala tehdä jotain terveyteni eteen, minulla on kohta kaikki mahdolliset perinnölliset sairaudet Aasta Ööhön! Siispä tein päätöksen, että lopetan kaikenlaisen lisäaineiden käytön ja sokerin syönnin ja ryhdyn syömään terveellistä peruskotiruokaa tehtynä mahdollisimman puhtaista ja yksinkertaisista raaka-aineista. Liikuntaa olen aina harrastanut, mutta väänsin silläkin suunnalla vähän lisää tehoja. Päätin että sillä ei ole merkitystä, laskeeko paino, vain sillä on merkitystä että hyvinvointini paranee. Mutta tämän "hurahduksen" sivutuotteena minusta katosi 20 kg läskiä! :-) Eikä se ole tänäkään päivänä vielä takaisin tullut (vaikka esim. leivän päällä käytän voita). Olen saanut tartutettua tämän innostuksen myös lähipiiriin ja silläkin suunnalla on nähtävissä lisääntynyttä terveyttä ja hyvinvointia sekä sivutuotteena karisseita kiloja. Meni 15 vuotta tajutessa, että laihduttaminen ei ole se laihduttamisen idea, vaan nimenomaan se, että elintavat muuttaa pysyvästi terveelliseksi. Hyvää terveellistä perusruokaa, paljon liikuntaa ja kohtuullisesti pieniä paheita! :-) Itseltä ei kannata kieltää mitään. Jos sallii itselle kaiken, eipä niitä epäterveellisiä asioita enää hetken päästä teekään mieli. Houkutus kiellettyihin herkkuihin katoaa kun tietää että niitä saa ottaa ihan vapaasti. Kyllä ihmismieli on ihmeellinen! :-) Ja jos niitä repsahduksia joskus sattuu, niin mitäpä siitä, ihmisiähän tässä vain ollaan. Ja leivonnaisetkin voi tehdä niin, että jauhoina käyttää osin esim. täysjyväspelttiä ja sokerina intiaanisokeria (täysruokosokeria). Jos sokeria haluaa käyttää, miksi ei käyttäisi sokeria, josta saa kaupanpäällisenä paljon ravintoaineita. Lisäksi soerin määrää voi huoleti vähentää reseptien määrästä vähintään puolella. Suu tottuu tosi nopeasti vähäsokeriseen makuun.

   Mutta nyt tämä tarinatäti lopettaa tämän palstatilan viemisen ja toivottaa kaikille oikein mahtavaa, terveellistä ja liikunnallista syksynjatkoa! Tsemppiä Tuukka Kolin koitokseen. Ja tulkaa ehdottomasti Monnan kanssa käymään kun täälläpäin liikutte!!

   T: Pauliina

   Poista
 6. Kiitos hyvästä kommentista ja hienoista neuvoista Pauliina! Pitääkin jossain vaiheessa selvittää noita lihatila asioita. Nurmeksesta saisi naapurista vasikanlihaa ja sitä ollaan harkittu. Pitää ehkä ruveta sanoista tekoihin :)

  Kvinoaa ollaan kokeiltu samoin kuin couscousia. Ne on molemmat kyllä olleet meidän mieleen.

  Nyt mä olen tosiaan miettinyt vähän enemmän kasvisvaihtoehtoja kuin aikaisemmin.. Tutuksi on tulliut pavut, linssit ja soija kaikessa muodossaan, mikä on ollutkin iloinen yllätys. Mä vasta kokeilen ja ihmettelen mitä kaikkea voi tehdä ja syödä käyttämättä lihaa. Kalaa olen syönyt, koska ilman sitä en nyt toistaiseksi selviä :)

  Mukavaa kuulla, että oman hyvinvointisi lisäksi olet saanut mukaan läheisiäsi ja toivottavasti myös sukulaisia :) Mä olen myäs tehnyt suuria muutoksia ruokavaliooni viimeisen vuoden aikana ja tykkään koko ajan enemmän tästä meiningistä. Olen aikaisemmin syönyt muka terveellisesti ja töideni puolesta olen huomannut, että moni muukin Suomalainen tekee samoin eli luulee tekevänsä hyviä valintoja, vaikkat otuus onkin ähän tlympi :)..

  Mukavaa syksyn jatkoa Pauliina!

  Tuukka

  VastaaPoista