maanantai 9. syyskuuta 2013

Juoksua, mökkeilyä, kuvia ja videoita!

Alkakoon tämän kertainen kirjoitukseni nyt videon muodossa. Videon kuvasin tänään aamulenkillä. Olimme viikonlopun ystäviemme kanssa mökillä ja siellä otimme tietysti vähän rennommin. Heräsin aamulla jo 04.30 virittelemään GoProta, syömään aamupalaa ja ulkoiluttamaan Gereä. Näiden toimien jälkeen olikin aika suunnata luontoon ja juoksulenkille.



Viime viikko sujahti jälleeen kerran pikavauhdilla. Tässä nyt kertausta loppuviikon kujeista. Keskiviikko aamuna heräsin aikaisin ja lähdin viereiselle Pirkkolan urheilukentälle sekä kuntosalille vetämään aamutreenin. Ohjelmassa oli 3 x 400m herättelevät vedot ja sitten salin puolella vähän Crossfit henkistä treeniä ryyditettynä muutamalla yläselän täsmäliikkeellä. Lisäksi illalla meillä oli kauden ekat salibandytreenit. Oli taas kesän jälkeen mahtava nähdä poikia, vaihtaa kuulumisia ja ennen kaikkea pelata salibandyä. Meillä on treenit kerran viikossa. Silloin vedetään erittäin tehokas 90min. Nytkin sykemittari näytti ka sykkeeksi: 133, max:175 ja kulutus 1300kcal.


Salibandy on mukava laji! Taustalla komee Energia-Arena!
Torstaina meillä oli fudismatsi ja tiukan väännön jälkeen hävisimme 4-3. Vaikka me pelataankin harrastesarjaa ja siellä on yleensä erittäin rento tunnelma peleissä niin kyllä silti olisi mukavampi voittaa kuin hävitä. Nyt mun sisäistä Balotelliani jäi kuitenkin lämmittämään yksi tehty maali :). Joukkueen etuhan menee aina edelle, mutta ei kukaan voi kieltää etteikö maalin tekeminen olisi aina yhtä hauskaa. Oli kyse sitten vaikka pihalätkästä kavereiden kanssa.

Fivefingers Seeya Ls
Komia mökkyrä pellon laidassa!






Perjantaina mulla oli lyhyempi päivä 4Runnersissa. Lähdin kotiin jo 14.00, kun me lähdimme ystäviemme kanssa mökille. Mulla oli vähän miettimistä, että miten saisin järjestettyä treenit tämän vähän tiukemman aikataulun puitteissa. Päädyin vanhaan klassikkoon ja juoksin sekä töihin, että kotiin. Tällä kertaa molemmat lenkit olivat aikalailla samanvauhtisia ja pituuskin oli melkein tasan 7,5 km/suunta. matkaa kertyi yhteensä mukavat 15km. Tuossa alhaalla vielä yhteenveto kotiinpäin juoksusta.

       aika/km  matka   syke
1.
00:04:57 
1.00    116
2.
00:05:20 
1.00    129
3.
00:05:25 
1.00    136
4.
00:05:12 
1.00    136
5.
00:04:41 
1.00    143
6.
00:05:27 
1.00    137
7.
00:05:31 
1.00    137
Maisema perjantai iltana.

Sitten olikin jo mökille lähdön aika. Haimme ystävämme kyytiin ja lähdimme painamaan kohti Hämeenlinnaa. Mökki sijaitsi siellä suunnalla n. 190km päässä, joten matka ei ollut onneksi pitkä. Se menikin oikein rattoisasti jutellen ja nauraen, niin kuin aina tuossa porukassa. Tämä alkusyksyn/loppukesän reissu on meille jokavuotinen perinne, joka toivottavasti säilyy jatkossakin. Paikka on aivan huikea ja mun mielestä se on aina ja ikuisesti vaan siistein mökki missä oon käyny. En voi sille mitään. Iso kiitos vain ystävälleni, sekä hänen vanhemmilleen, että saamme siellä käydä.
 
Loimulohta!

Ensimmäinen ilta mökillä meni tosi iisisti ja kaikki olimme todella väsyneitä työviikon jäljiltä. Kolmas pariskunta lapsineen tuli paikalle vasta 23.00 jälkeen, joten kello oli jo paljon, kun saimme koko porukan kasaan. Ehdimme siinä pari tuntia jutella ja syödä loimuttamaamme lohta, salaattia ja perunoita ennen kuin uni alkoi painamaan kaikkien silmissä.

Hampurilaiset
Lauantain meni mökillä höpötellessä, pelaillessa ja rentoutuessa. Ilmäkin oli tosi nätti, joten pääsimme ulos laiturille syömään herkullisia hampurilaisia. Tämä oli mun osalta viimeinen rennompi viikonloppu ennen Vaarojen maratonia. Nyt annoin itselleni luvan syödä hampurilaisia, makkaran, karkkia, sipsejä ja tunnustan, join pari oluttakin. Nyt maanantaista eteenpäin nämä ovat kuitenkin pannassa 4 viikon ajan.
 
Siellä oli hieno kasvimaa ja kuvassa ystävämme tomaatti!
Lauantaina piipahdimme Monnan kanssa myös läheisessä kylässä, missä olikin aikamoiset jamboreet käynnissä. Jäimme sinne kuvailemaan ja pyörimään vähäksi aikaa. Samalla otettiin kaupasta vähän täydennyksiä. Tässä kuitenkin fiiliksiä moottoripyörä/pappatunturi tapahtumasta.
 
Komia traktori!
ja pappamopoja





















Tässä olis mun prätkä, jos joskus tulis tarvetta!
Sunnuntaina lähdimme mökiltä 12.30 aikaan. Ajoimme suoraan vanhemmillemme, missä Gere oli ollut viikonlopun hoidossa. Napattiin sieltä sitten iloinen koira kotiin. Ilta menikin siivotessa ja kotia laittaessa. Se on kyllä aina yhtä palkitsevaa puuhaa, vaikka sitä siivousta tuntuu lykkäävän ihan viimeiseen asti. Emme varmasti ole ainoita saman ongelman kanssa :).


Positiivinen yllätys oli myös se, että sieltä löytyi kuntosali!
Tää on hauska kyltti!















Harmi ettemme olleet treeniasenteella liikkeellä, koska tuo sali olisi ollut hauska päästä testaamaan. Tällaista yrittämistä pitää arvostaa.

Kaverin veljen alusta alkaen itse tekemä grillikota! Aivan mieletön!

Käytiin mökillä muuten kalassakin ja voin nyt sen verran valaista, että ei se ihan putkeen mennyt. Me laskimme poikien kanssa järveen 3 katiskaa. Kun menimme nostelemaan niitä ylös, niin selvisi, että kahdessa oli jäänyt luukku kiinni, eli kalat eivät päässeet sisään, vaikka kuinka olisivat yrittäneet ja kolmas jäi pohjaan, kun sen naru katkesi nostaessa.

Soutuvene ja järvimaisemaa!

Pohjaan jäänyttä katiskaa koitimme naarata pariinkin otteeseen ylös, mutta kun näkyvyys oli heikko, tarkasta paikasta ei tietoa, vesi kylmää ja syvyyttä 4 metriä niin se osoittautui liian hankalaksi. Se pitää ilmeisesti sukeltaa sitten ensi kesänä sieltä. Onneksi sieltä perhepiiristä löytyy ammattitaitoa ja kunnon sukellusvehkeetkin niin se helpottaa hommaa kummasti.

Polku saunalle!


Mökki etupuolelta.
 
Uusi viikko ja uudet kujeet, niinhän sitä sanotaan. Mun uusi viikkoni alkoi reippailla 4 tunnin yöunilla ja täysin pirteänä heräämisellä klo: 04.30. Ei auttanut muu kuin napata Gere kainaloon (kun se heräsi samalla) ja mennä pihalle pissalle. Gere siis pissas pihalle, minä en! tai en ainkaan myönnä! Tämän jälkeen tulimme yhdessä aamupalalle, jonka jälkeen aloin tutustumaan mun uuteen suosikkiin eli GoPro:hon paremmin. Löysinkin siitä taas uusia juttuja ja omi¨naisuuksia ja pakkohan niitä oli päästä heti testaamaan.
 
Keskuspuiston metsissä!

 
Nappasin siis kameran käteen ja painuin ulos. Päätin juosta niin pitkään kuin kerkeän ja samalla kuvailla paljon sekä videota, että still kuvia. Oli kiva nähdä mitä kaikkea sillä saa aikaan. Enhän mä vielä edes tajua, miksi jotain tiettyä tapahtuu tai ei tapahdu, mutta koko ajan opitaan :).

Huopalahden sillalla!
Oli kyllä yksi siisteimmistä lenkeistä ikinä ja melkeinpä pakko tehdä sama juttu heti huomenna uudestaan, koska kuvausinto on nyt niin kova. Laitoin kameran välillä kivelle tai puunoksalle ja sitten kuvailin ja juoksin, hypin, temppuilin ja tein mitä mieleen juolahti. Sitten lenkin jälkeen menin innostapiukeena kotiin katselemaan kuvia/videoita ja muokkailemaan niitä. Tässä nyt osa näistä esillä.


Uskolliset soturini Saucony Triumphit!
Lenkin pituudeksi tuli lopulta 12,5km. Keskivauhdista ja sykkeistä en nyt laita mitään tietoa, koska vaikka pääasiassa juoksinkin niin toki nuo kuvaukset ja kameran asettelut, säätämiset jne veivät sitä aikaa ja siksi ne faktat eivät olleet tänään niin merkityksellisiä.

Terve!

Nyt mä lähden taas ton yhden rontin kanssa ulos (siis Geren en Monnan). Meillä on päivän pidempi lenkki edessä sen kanssa. Mennään keskuspuiston kallioille ja poluille pyörimään. Siellä viihtyy niin isäntä kuin koirakin!


 
Tämän videon myötä vielä oikein mukavaa viikonalkua kaikille. Palataan asiaan taas parin päivän päästä.
 
Tuukka
 

2 kommenttia:

  1. Hahaa! Pojat kalastavat. Kunnon promeininki.

    Hitto noi sun sykkeet ovat jäätävät vauhtiin nähden. Edelleen vaan kadehdin niitä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joo kalastushommat ei menneet ihan nappiin tälläkertaa :).

      Sykkeet on hyvät ja vieläkun olis sitä vauhtiakin niin alkas homma toimimaan niin kuin on tarkoitettu :)!

      Poista