perjantai 13. syyskuuta 2013

Aamulenkkeilyä Fivefingerseillä sekä ryhmäliikunnan iloa!

Nyt kun työviikkokin alkaa jo lähetystyä loppumaan on aika kirjoitella taas treenikuulumisia. Olen edelleenkin aivan ihastunut tuohon uuteen GoProhon. Se antaa niin käsittämättömän paljon mahdollisuuksia tehdä erilaisia asioita tulevaisuudessa. Osaan nyt käyttää sitä auttavasti, mutta suurin osa toiminnoista on edelleenkin hämärän peitossa. En malttaisi millään odottaa, että olisi jo huominen ja pääsisin taas leikkimään sillä.

Aamulenkki starttaamassa!
Keskuspuiston maisemissa!Nyt palataan kuitenkin vielä hetkeksi ajassa taaksepäin tiistaiaamuun. Heräsin noin 6.00 aikaan. Aamurutiinit olivat taas samat kuin aina arkisin. Kahvit kiehumaan, koira kainaloon ja pihalle. Tämän jälkeen aamupalalle ja treenaaamaan.

Lapsi on terve kun se leikkii..

Vuorossa oli paljasjalkajuoksua fivefingerseillä. Suuntasin keskuspuiston hiekkateille, metsäpoluille ja kallioille toteuttamaan itseäni. Oli kyllä taas aivan loistava fiilis juosta metsän keskellä raikkaassa ilmassa, kun missään ei ollut ketään. Vain minä, fivefingersit ja GoPro :). Juoksin ja kuvailin 45min, jonka jälkeen jatkoin treenejä vielä Pirkkolan kuntosalilla toiset 45min. Tein rinnallevetoa + kyykkyä, leukoja, penkkiä jne. Vähän enemmän tuollaista toiminnallista harjoittelua.

Ja hyppy maahan..Pumps!

Maratoneille valmistautuessani olen salilla keskittynyt enemmän toiminnallisiin liikkeisiin. Pyrin hakemaan lisää kestävyyttä ja tekemään enemmänkin sellaista liikehallintaan, tasapainoon ja lihaskunnon ylläpitämiseen keskittyvää treeniä, kuin sitä perinteistä protsku-haba-penkki-lihaksen kasvatus tykitystä! Se on ollut järkevä päätös. Maratoneilla ne hauikset ovat kuitenkin vain tiellä :).

Kameran säätämistä!

Tiistai jatkui aamuvuorolla 4Runnersissa. Aamutreenien ainut huonopuoli on se, että kun treenit maistuu hyvälle eikä malttaisi lopettaa niin on kuitenkin pakko, koska mun pitää olla Kampissa jo 9.00 :(! Niin tälläkin kertaa! Salilla olisi mennyt vielä ainakin 30 min ja olisin voinut jatkaa juoksemistakin pidempään. No jäipähän sitten nälkää seuraavaankin kertaan.

Etukyykkyjä!
 
Keskiviikko oli tämän viikon ensimmäinen tavallista kovempi treenipäivä. Ohjelmassa oli normaalin työmatkapyöräilyn (15km) lisäksi fudismatsi, sekä salibandytreenit. Liikuntaa tuli päivän aikana yhteensä vähän yli 3 tuntia. Kokonaisrasitusta lisäsi vielä täyspitkä työpäivä ja se, että en ehtinyt käydä kuin kääntymässä kotona 10min ajan. Salibandytreenien loppupuolella tuli jo sellainen epäinhimillinen olo ajoittain. Kylmä hiki ja ajatus ei juossut yhtään. Onneksi siitäkin selvittiin ja kovat treenithän takaavat hyvän pohjan sinne Kolille :).

Heti perään rinnallevetoa!

Torstai oli toinen tehopäivä. Illalla olin taas vaimoni Monnan vetämillä tunneilla urheiluhallilla. Ohjelmassa oli hyväksi todettu X-Bike/core + tehotunti. Oon käynyt nyt 2 kertaa noilla tunneilla ja aion varmasti istua siellä pyörän satulassa koko talven. Se on loistava treeni ja ryhmäpaine takaa sen, että itsestään saa ihan eri tavalla irti, kuin yksin treenatessa. Tehotunti meni tällä kertaa niin, että meillä oli 5 liikettä punnerrus, kyykky, etuheilautus kahvakuulalla, viivajuoksu ja vatsat (linkkarit). Jokaista liikettä tehtiin 8 sarjaa putkeen niin, että työtä 20s ja lepoa 10s ja tämä siis kertaa 8. Varsinkin punnerrukset, kyykyt, ja viivajuoksu koitui kuolemaksi. Mahtavaa.


Vaimon kidutettavana X-Bike tunnilla!

Jossain kohtaa makasin aivan hapoilla selälläni katse hallin katossa. Kuulin vain huudon 5 sekuntia ja sitten lähtee. Mietin, että tämä on aivan loistava tila ihmiselle. Ei tarvitse miettiä yhtään mitään. Olet niin väsynyt ettei millään muulla asialla kuin levon pituudella ja seuraavalla sarjalla ole sinulle mitään merkitystä. Se on yksi parhasita fiiliksistä, mitä kovissa urheilusuorituksissa voi saada. Ei tarvitse miettiä työasioita, laskuja, kiirettä, ei mitään! Se on siinä! 5 sekuntia ja sitten lähtee! Siinä on sun koko elämä juuri sillä hetkellä ja noista 5:stä sekunnista olet todella onnellinen :)!

Pyöräilyn lisäksi tehdään keskikroppaa!

Monnan vetämien tuntien jälkeen haimme Geren kotoa ja menimme äidilleni syömään iltapalaa. Isäni oli mökillä metsästämässä, niin hän ei ollut tällä kertaa kotona. Oli aivan mahtavaa mennä väsyneenä valmiiseen pöytään ja kun äiti vei vielä Geren ulos niin me väsyneet treenaajat ja trainerit saimme kaivatun 20min hiljaisuuden :).

Gere ei innostunut Fivefingerseistä :)

Tänään mulla on lepopäivä. Veimme aamulla Geren hoitoon Monnan kaverille Lindalle, koska Monna lähti veljensä ja äitinsä kanssa Tallinnaan ja mulla on pitkä 9-18.30 työpäivä niin se ei olisi selvinnyt yksin kotona. Sen jälkeen heitin Monnan Kallioon veljensä luokse ja mä tulin töihin. Päivä meni 4Runnersissa oikein mukavasti. Meille tuli syksyn uudet windstopper juoksuvarusteet Gorelta. Niitä laitellessa ja asiakkaita palvellessa aika meni kuin siivillä. 4Runnnersin jälkeen päiväni jatkuu vielä kuntosalilla Personal Trainerin ominaisuudessa. Käymme asiakkaan kanssa läpi hänen uuden kuntosaliohjelmansa. Se on aina yhtä kivaa ja palkitsevaa hommaa puolin ja toisin.
 
 
Mulla on pitkästä aikaa viikonloppu, jolloin ei ole mitään sovittua ohjelmaa. Oon jo nyt aivan fiiliksissä. Kerrankin meillä on hyvin aikaa peuhata Monnan ja Geren kanssa ja tehdä energisinä kaikkea kivaa yhdessä. Tämä arkemme on välillä hyvinkin hektistä ja kun mä oon poissa kotoa päivät ja Monna illat niin yhteinen aika on välillä kortilla. Monesti näemme pitkien päivien jälkeen vasta 20.00. Meillä onkin tapana varata vähintään 1 arki-ilta viikossa toisillemme. Silloin laitamme puhelimet ja koneet pois ja keskitymme toisiimme. Jos elät kiireistä elämää puolisosi kanssa niin suosittelen kokeilemaan :). Aina tärkeintä ei ole sen yhteisen ajan määrä vaan se kuinka sen käyttää. Jotkut näkevät toisiaan  paljon enemmän mutta eivät ole läsnä siinä tilanteessa, joten siitä ei ole hirveästi iloa kummallekaan.
 
Ja taas mennään! Jalassa myös Zeropointin compression sukat!

Tässä vielä linkki ekaan videoon! Oon aamulenkillä fivefingerseillä ja samalla höpöttelen pikkasen treeneistä ja paljasjalkajuoksusta!

Aamulenkki fivefingerseillä


Hyvää perjantain jatkoa kaikille ja oikein mukavaa viikonloppua.
 
Tuukka

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti