sunnuntai 22. syyskuuta 2013

Maratonkoulun julkistaminen ja valmistautumista Vaarojen maratonille!

Toistain itseäni ja sanon, että viikko sujahti taas vauhdilla alusta loppuun. Paljon tapahtui ja monessa oltiin taas mukana. Tässä nyt pieni tarina siitä, mtä tuli touhuttua. Sain nyt viimein kasaan pitkään suunnitelmissani olleen 4Runners Maratonkoulun. Lisäksi kerron vähän fiiliksiä ja ajatuksiani Kolin Vaarojen maratonille valmistautumisestani.
 
Asicsit jalkaan ja juoksemaan!
 
Maanantai oli mukava päivä, niin kuin tässä mun nykyelämässäni ne usein tuppaavat olemaan. Joskus kun tuli käytyä enemmän "tanssimassa" niin maanantait sujahtelivat ohi aikamoisessa morkkiksen ja pahanolon sävyttämässä kombinaatiossa. Silloin oli tapana soitella kavereille aamupäivisin ja jokainen puhelu oli samanlainen. "Minkästyyppistä" sanaa toisteltiin moneen otteeseen ja naurettiin tai itkettiin sille mitä oli tullut tehtyä ja mitä taas oli jäänyt tekemättä. Setä Nordean sivuilla ei uskaltanut käydä ennen torstaita ja lähetetyt viestit piti poistaa puhelimesta niitä vahingossakaan vilkaisematta.
 
Uuden elämäni maanantai kului 4Runnersin ja juoksutekniikkakurssin parissa. Minulla oli siis asiakas illalla 4Runnersin töiden jälkeen. Kävimme hänen kanssaan läpi oikeaoppista juoksutekniikkaa ja siihen liittyviä tärkeimpiä seikkoja ja suurimpia sudenkuoppia. Asiakas oli oiken nopea oppimaan ja monet asiat olivat hänellä jo hyvin hallussa. Jotakin uutta pääsimme kuitenkin opettelemaan ja sehän on aina kaikista kivointa sekä minulle, että varsinkin asiakkaalle. Uusien asioiden oppiminen, harjoitteleminen ja sisäistäminen on yksi mukavimmista asioista, mitä elämä meille tarjoaa. Itselleni tuli maanantaina juoksua n. 7km.
 
Keskuspuisto on hyvä paikka vetää juoksutreenejä! Kuvassa kylläkin itse coach!
 
Tiistai oli mulla treenien osalta lepopäivä. Keskiviikkona meillä oli taas 90min salibandytreenit, missä vauhtia ja vaarallisia tilanteita riittää. Niin nytkin. Mitään vakavampaa ei kuitenkaan taaskaan sattunut ja vaikkakin salibandy on aika loukkaantumisherkkä laji, niin meidän joukkue on säästynyt suuremmilta krempoilta. Tottakai joka kausi useampi pelaaja kärsiin eri asteisista loukkaantumisista, se on selvä. Mulla tuntui jaloissa vieläkin viime sunnuntain 30km:n juoksulenkki. Enkä selkeästi ollut palautunut kunnolla siitä. Se huolestutti hieman.
 
Meilahdessa matkalla Monnan tunneille!
 
Torstaina pääsin tuttuun tapaan Monnan vetämille: X-bike&core + Teho tunneille. Lisäsin rasitusta vielä hieman sillä, että juoksin kotoa Töölöön 7 km. Treeniä kertyi siis yhteensä 2,5 tuntia + työmatkapyöräilyt. Tunneilla oli taas todella hauskaa ja aion jatkossa kokeilla kyllä muutakin tarjontaa. Ainakin bodypump kiinnostaa, kun siitä on niin kauan moni jo puhunut ja kehunut. Tein itsestäni taas vähän tyhmän,kun tuntien jälkeen olimme kävelemässä autolle ja sanoin Monnalle ylpeenä, että arvaa mitä? Mä tajusin tänään, että toi tuntihan on ihan erilainen, kun mä nyt kuuntelin mitä sä siellä edessä huusit! Monna kysyi, että mitä hemmettiä sä oot siellä sitten aikasemmin puuhannut? Sitten kun aloin miettimään, niin ekalla kerralla vedin ihan koko ajan vaan täysillä, kun olin niin fiiliksissä uudesta asiasta. Tokalla kerralla mulla oli taas tosi kovia treenejä takana sillä viikolla ja otin tarkoituksella vähän iisimmillä tehoilla. Nyt kolmas kerta toden sanoi ja homma kolahti kohdalleen. Nyt osaan kuunnella myös tunnin pitäjää :)!
 
Kahvakuula ja Tuukka saa kyytiä!
 
Perjantaina mulla oli taas lepopäivä, kun lauantaina oli edessä pidempi juoksulenkki ja piti säästellä sekä kroppaa, että jalkoja sitä varten. Kävimme isäni kanssa testaamassa häenn uutta Garminin gps-laitetta tuolla keskuspuiston metsiköissä. Se osti sen metsästystä varten, joten mistään urheilumittarista ei ollut kyse. Voi sitä toki urheillessakin käyttää ja pitäisikin joskus testata sitä juostessa vaikka mökillä käydessä. Siinä on sellainen urheilu-mode, joka näyttää lenkin aikan tulleet korkeuserot, matkan,  jne. Sillä voi tehdä todella monen näköisiä asioita, mistä suurin osa liittyy kuitenkin metsässä liikkumiseen ja rajojen/reittien merkitsemiseen. Gerekin oli meillä mukana harjoittelemassa mittarin käyttöä. Se ei tietenkään sen päälle mitään ymmärtänyt, mutta olin taas ylpeä, kun se yhdessä vaiheessa juoksi meiän perässä suunnistajien rastimerkki suussaan :). Anteeksi iltarastilaiset! Nyt tiedätte ketä syyttää, jos sitä yhtä rastia ei meinannut löytyä ja tuntui, että se oli muutaman metrin sivussa :).
 
Välillä pitää oikaista puutarhapalstojen läpi!
 
Nyt kun Vaarojen maratonille on enää 2 viikkoa aikaa niin ajatukset alkavat pikku hiljaa siirtyä sinne. En ole tähän mennessä stressannut sitä ollenkaan enkä kyllä stressaa vieläkään. Jostakin syystä nuo katukisat jännittävät huomattavasti enemmän. Syy voi olla se, että niissä juostaan aina jotakin aikaa, kun nyt minulla ei ole mitään aikatavoitetta vaan lähden sinne puhtaasti juoksun ja liikunnan ilosta :). Aion ottaa sen seikkailuna ja hienona kokemuksena, vaikkakin se samalla on hurjan kova urheilusuoritus. Siinä on kuitenkin kyse n.6 tunnin juoksusta paikoin huonokuntoisilla poluilla, joten ei siitä suurinkaan optimisti mitään yläasteen linturetkeä saa tehtyä.
 
Portaat tuo kivaa vaihtelua kesken lenkin! Muistakaa: Täysillä - mutta ei turhan vakavasti!
 
Viimeiset 3-4 viikkoa ennen tällaisia pidempiä kilpailuja kaikki tekeminen harjoituksissa tähtää vain ja ainoastaan siihen kilpailuun. Sitä voi olla vaikea sellaisen ymmärtää, joka ei ole vastaavaa itse kokenut. Mietin aina etukäteen jokaisen 4 viimeisen viikon ohjelman sellaiseksi, että se tukee tulevaa suoritusta. Niin olen toiminut tälläkin kertaa. Viimeinen selkeästi pidempi lenkkini oli viikko sitten juostu 30 km. Viime viikon alku meni siitä palautuessa. Keskiviikkona ja torstaina tein kovemmalla sykkeellä tehtäviä harjoituksia, missä otin taas vähän tehoja ulos. Perjantaina sitten palauteltiin kroppaa niistä. Lauantaina juoksin ½ maratonin, mikä ei mennytkään ihan niin kuin piti ja siitä jatketaan jutustelua alkuviikosta. Kerron seuraavassa kirjoituksessani enemmän, koska se oli kaikinpuolin todella poikkeuksellinen veto.
 
Nyt pitää keskittyä!
 
 Näin siis kuitenkin toimin kilpailun lähestyessä. Ensi viikon harjoituksetkin olen jo miettinyt valmiiksi. Alkuviikko menee lepäilyn ja palauttelun merkeissä. Keskiviikkona on taas salibandyä ja torstaina Monnan tunnit. Perjantaina lepäillään, lauantaina käydään viimeisen kerran poluilla 15km ja sunnuntaina on treenit asiakkaan kanssa. Sitten onkin enää viikko Vaaroille ja silloin ei voi muuta kuin levätä ja antaa kehon palautua kaikista tähän asti tehdyistä harjoituksista. Niistä sitten enemmän lähempänä tapahtumaa. Tällaista tämä massatapahtumiin osallistuvan juoksijan elämä on. Se kisa ei tarkoita vain sitä yhden päivän rutistusta, vaan taustalla on tehty asioita, järjestelyitä, harjoituksia ja valmisteluita jo vaikka kuinka pitkään. Tukholmassa tavoiteajassa maaliin saapuessa meinasin alkaa itkemään. Se olisi ollut ensimmäinen kerta 15 vuoteen. Se kertoo varmasti jotakin niistä tunnetiloista, mitä nämä tapahtumat parhaimmillaan meille harrastajillekin voivat tarjota.
 
Kaikkensa antaneena Teho tunnin jälkeen!

Viime viikon mielenkiintoisimpiin juttuihin kuului ehdottomasti myös Maratonkoulun pitkän ja huolellisen valmistelun loppuun saatttaminen ja julkistaminen. Tämän projektin alusta alkaen olen halunnut pitää kiinni intohimostani tuoda juoksun harrastajille kaiken kattava Maratonkoulu, jossa otetaan oikeasti huomioon ykislölliset erot, toiveet ja tavoitteet. Halusin tarjota mahdollisuuden lähestyä juoksua ja maratonia ilon ja hyvän ryhmähengen kautta, kuitenkaan teknisiä asioita unohtamatta. Tämä on ollut minulla jo pitkään mielessä enkä ole nähnyt vastaavaa palvelua kenelläkään. Siksi päätin lanseerata tämän 4Runnersin kanssa kaikkien saataville. Juoksun erikoisliikkeenä pystymme tarjoamaan juoksijoille välittömästi heille parhaat mahdolliset varusteet ja vastaamaan kiperimpiinkin juoksuun, varusteisiin, tekniikkaan, lisäravinteisiin, tankkaukseen, askellukseen jne liittyviin asioihin.
 
Tässä vielä vähän tarkennusta Maratonkoulustamme:
 
Järjestämme 4Runnersin kanssa täyden palvelun Maratonkoulun. Ideana on se, että juoksijalla on 10 kuukautta aikaa saada itsensä elämänsä kuntoon ammattilaisten opastuksella. Järjestämme 15 yhteisharjoitukset, joissa keskitytään oikean juoksutekniikan saloihin sekä erilaisiin juoksuharjoitteisiin aina peruskunnon parantamisesta - kisakunnon viimeistelemiseen.  Lisäksi pystymme tarjoamaan juoksun erikoisliikkeen kaikki palvelut ja ammattitaidon erikoishinnoin juoksijan ulottuville. 4Runnersin Maratonkoulu sisältää ainutlaatuisen 2 kuukauden välein vaihtuvan harjoitusohjelman, jossa otetaan huomioon asiakkaan henkilökohtainan kuntotaso, tavoitteet, toiveet ja hänen muut harrastuksensa. Kyseessä on palvelu, joka jo itsessään maksaa n. 80€/kk, mutta nyt se on lisätty pakettiimme. Maratonkoulu huipentuu varmasti ikimuistoiseen 16.08.2014 juostavaan Helsinki City Marathoniin.

Maratonkoulu sisältää:

 Osallistumisoikeuden Helsinki City Maratonille 16.08.2014
- 15 tehokasta ja monipuolista yhteisharjoitusta valmentajien johdolla.
- 2 kk välein vaihtuva henkilökohtainen harjoitusohjelma
- Henkilökohtainen juoksuvalmentaja/Personal Trainer vain sähköpostin päässä.
- 15% alennusta kaikista juoksukengistä ja tekstiileistä 4Runnersista koko maratonkoulun ajan.
- Gore Running Wear tekninen juoksupaita
- Gu-Energy lisäravinteita

- Vierailevia valmentajia

Käykää tutustumassa: 4Runners Maratonkoulu
Taas on yhdet hyvät treenit takana!

Näissä merkeissä on tämä viikko kulunut. Nyt on aika jatkaa sunnuntai-illan vietttämistä ja mennä herättämään vaimo päiväunilta! Hauskaa sunnuntain jatkoa!
 
Tuukka

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti