torstai 25. huhtikuuta 2013

Juoksua, ruokaa, juoksua, ruokaa

Juoksua, juoksua, juoksua!! Sitä tämä harjoittelu, työ ja vapaa-aika tällä hetkellä on. En valita, ei sinne päinkään. Juoksuhan on iloinen asia. Niin kauan, kun loukkaantumiset kiertävät mua niin tää kelpaa oikein hyvin.

Juoksua juoksua, tässä vielä talvisissa maisemissa!
City Runin lähstyessä on vaan painettu lisää kaasua sekä työrintamalla, että samalla omassa harjoittelussa. Tosin tällä hetkellä ne liittyvät useasti vahvasti toisiinsa. Päivät ovat venyneet ja välillä on ollut energiat aika vähissä, mutta aina sitä jostain jaksaa kaivaa lisää fiilistä ja tsemppiä. Siinä auttavat tietysti lähipiiri, mahtavat asiakkaat ja pakko sanoa, että terveellinen paljon vihanneksiä, hedelmiä ja kasviksia sisältävä  ruokavalio. Jos Stubb saa tunnin liikunnasta 2 tuntia lisää energistä aikaa vuorokauteensa niin musta on tuntunut, että tämän uuden ruokavalioni myötä olen saanut 5 energistä tuntia lisää vuorokauteeni :)!

Meidän hedelmät
Olen muuttanut ruokavalioni aika totaalisesti viimeisen vuoden aikana. Nyt syön pelkästään aidosta tavarasta tehtyä ruokaa. Eli olen jättänyt kaiken valmisruoka meiningin pois ja satsaan täysillä hedelmiin, kasviksiin ja vihanneksiin. Nytkin istun täällä koneen ääressä päärynä toisessa ja porkkana toisessa kädessä yrittäen samalla saarnata teille terveellisen, raikkaan ruokavalion puolesta:). Suurempi muutos tapahtui joskus loka-marraskuun aikoihin. Aloin tekemään muutoksia rauhallisesti pala kerrallaan. En oikeastaan edes tietoisesti menetellyt näin, vaan se kävi vähän vahingossa. Pelkästään tämän PT ammattini vuoksi aloin ottamaan asioista vielä enemmän selvää ja samalla halusin testata uusia juttuja itselläni. Sehän on paras tapa huomata, miten ne toimivat.


Tämän päivän saalis!
Olen pienestä pitäen ollut allerginen lähes kaikille hedelmille ja juureksille. Samalla olen ollut todella ennakkoluuloinen uusia ruokia kohtaan. Ikinä en ole pelännyt sitä, että joku on pahaa. Mä tykkään melkein kaikista ruoista. Näkeehän sen jo mun lapsuuden kuvista. Painoin ekalla luokalla muistaakseni 37 kiloa. Seuraavaks painavin tenava painoi varmaan jotain 16 kiloa. Keskimäärin saman verran kuin joku mäyräkoira. Olin siis pyöreä poika. Enemmän oon aina pelännyt, että olisin jollekin allerginen ja kuolisin siihen. Hemmetin outoo, mutta totta! Välttelin hedelmiäkin todella pitkään, kunnes jostain ihmeellisestä päähänpistosta aloinkin yhtäkkiä testailemaan, että mitä mun kroppa niistä sanoisi. No sehän suorastaan huusi, että mitä hemmettiä täällä tapahtuu!!!Näitä lisää!!! Siitä se ajatus sitten lähti. Olen periaatteen mies, joka vetää asiat aina mieluummin kunnolla yli  kuin vain sinnepäin. No niinhän nyt on käynyt tässäkin. Eilen söin 11 hedelmää. Joo mä tiiän, se meni vähän överiksi. Täs nyt on kuitenkin ollu kaikennäköstä...:) Toisaalta parempi 11 hedelmää kuin 11 bissee, jos tälle linjalle lähetään..Sanomani on se, että haastakaa itseänne kokeilemaan uusia juttuja ja uusia ruokia. Mun tieni tällaiseks hedelmien suurkuluttajaksi on ollut pitkä ja pimeä, mutta tänne on tultu! Sen valion mansikkajogurtin voi aivan loistavasti korvata jollain nätillä marja-hedelmä-terveys-smoothiella. Et sä siihen kuole, päinvastoin :)! Mun matkani näiden asioiden parissa on vasta alussa, mutta jo nyt tiedän, että aion kulkea sitä vielä pitkälle. Kala putoo jo kuin Norjalaisella troolarin kapteenilla ja äsken korkkasin myös omenan. Edellisestä on varmaan 10 vuotta aikaa!


Tiistaina kerkesin myös salille!

Syömisen lomassa olen ehtinyt myös juosta. Viikko kilometrit ovat olleet mulle suhteellisen suuria eli nyt on viimeiset 3 viikkoa liikuttua jossain 60-70km:n hujakoilla. Monesti päivässä on kertynyt 15-20km juoksua, kun olen juossut omien treenien lisäksi myös asiakkaiden kanssa. Useasti olen yhdistänyt nämä kaksi asiaa toisiinsa. Olen lähtenyt kotoa juoksemaan asiakkaan luokse ja tehnyt siinä samalla kovempivauhtisen 8-10km:n harjoituksen, jonka jälkeen olen sitten vielä vetänyt jonkinlaisen treenin asiakkaalle. Mitä milloinkin. Yhteensä tästä on minulle tullut n. 16-20km:n pyrähdyksiä. Parhaana päivänä viime viikolla yhden päivän energiankulutukseni oli harjoituksien osalta 2400kcal. Siinä saa aika vapaasti popsia jo niitä banaaneita ja päärynöitä päivän mittaan.
 
Cityruniin on nyt n. 1,5 viikkoa aikaa ja tahti tosiaan kiihtyy. Nyt on viimeinen "harjoitusviikko" ja ensi viikolla sitten vaan kevennellään ja pidetään juoksutuntumaa yllä.
 
Tällaista tänään. Nyt on päivitykset jääneet vähemmälle työkiireiden vuoksi, mutta noin kaksi kertaa viikossa koitan kertoa tuntojani pahimmankin hässäkän keskellä.
 
Hyviä treenejä ja City Runille lähtijät nauttikaa täysillä parista viimeisestä viikosta. Nyt alkaa kaikki työ olla jo takana ja kohta päästään korjaamaan satoa :)!
 
-Leevi
 
 

4 kommenttia:

 1. Todella mielenkiintoinen blogi :)

  VastaaPoista
 2. Komppaan Emmiä :) Täällä tulee aina käytyä, vaikkei tule kommentteja jätettyä. Tykkään sun tyylistä kirjottaa ja elämänasenteesta. Se on hyvä, jos postaus naurattaa, pistää ajattelemaan tai tsemppaa tekemään muutoksia omalla kohdalla. Mulla on ollut jokin ihme "mätän kaikkea roskaa" -kausi viimeisen pari kuukautta, kun en oo päässyt liikkumaan sairauden vuoksi. Järkevästi korvaan siis liikunnan sokerilla, rasvalla ja lisäaineilla... Onhan se toisaalta onhan se loogista, paitsi että moskan syönnistä tulee vain hetkellisesti hyvä olo ja miinuspuolia on hirveesti. Täytyis psyykata itseään ja hommata jokin muu "korvaushoito" :) Toivottavasti pääsen pikkuhiljaa taas normirytmiin ja poluille juoksentelemaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos anuk!

   Nää positiiviset palautteet antaa aina paljon uskoa tähän kirjottamiseen ja antaa paljon virtaa!!

   Monesti käy niin, että sairaana/kipeänä tulee syötyäkin huonommin. Tunnistan tuosta sinun kirjoituksestasi itseni. Mulla menee ihan samalla tavalla. Jostain syystä liikkuminen ja terveellinen ruokavalio kulkevat käsi-kädessä!

   Olet oikeassa, että rasvaisten ja paljon sokeria sisältävie nruokien syömisestä tulee vain hetkellisesti hyvä olo! Sekin korostuu silloin, jos on muuten tottunut syömään terveellisesti ja kroppa on tottunut saamaan parempaa ravintoa.

   Tsemppiä parantumiseen ja toivottavasti pääset pian juoksemaan ja liikkumaan normaalisti!

   -Leevi

   Poista