torstai 18. huhtikuuta 2013

Alkuviikon kuulumisia!

Tere!
 
Viikko on taas ihan huomaamatta vierähtänyt vauhdilla melkein perhantaihin saakka. Mulla on taas niin paljon uusi ideoita, suunnnitelmia ja unelmia ettei tässä meinaa itsekään oikein pysyä vauhdissa mukana. Lisäksi tajusin juuri, että mun pitää ostaa uudet kengät joilla juoksen sekä City Runin, että Tukholman maratonin. Entiset luottokenkäni alkavat olemaan tiensä päässä. Eilisellä lenkillä koitti se kuuluisa hetki, kun tajusin että nämä ovat nyt tulleet tiensä päähän. Jokainen juoksua harrastava tietää mistä puhun. Kenkä alkaa tuntua kovalta ja siltä, että se on menettänyt kimmoisuutensa. Silloin on tehtävä kylmä ratkaisu ja heitettävä kengät menemään ja haettava uudet tilalle. Perinteisesti täysvaimennetut kengät kestävät n.1000km juoksua. Mitä kevyempi kenkä on kyseessä, sitä vähemmän kilometrejä sillä voi juosta. Kaikista kevyimmät kisakengät saattavat olla entiset jo 300-400km:n jälkeen. Tämän aiheen kimppuun käydään tosissaan kuitenkin vasta seuraavalla kerralla.
 
Siinä niitä uusia ehdokkaita taas olisi.
Aloittakaamme tämän kertaiset tarinat maanantaista. Päivä alkoi vauhdikkaasti 4Runnersin merkeissä. Kellon viisareiden kääntyessä 17.00 asentoon vetäisin juoksukamppeet niskaan ja lähdin vetämään juoksukoulua. Ohjelmassa oli teknikka harjoituksia, vauhtileikittelyä sekä vauhtikestävyyteen tutustumista. Minulle jäi hyvä fiilis. Toivottavasti juoksijoillekin :). Moni pääsi käymään jaksamisensa rajoilla, mikä monesti tuottaa entistä paremman fiiliksen harjoituksen jälkeen. Mulla on sellainen ajatus juoksukoulujen osalta, että välillä on hyvä kannustaa juoksijoita kokeilemaan rajojaan. Rauhassa, hellyydellä ja rakkaudella tietenkin, mutta niin että kannustaa kokeilemaan rohkeasti kovempiakin vauhteja ja sitä miltä kunnon puuskuttaminen tuntuu :). Tällöin on usein syntynyt suuria onnistumisen kokemuksia ja voittaja-fiilis tilanteita. Ne ovat mullekin niitä parhaita hetkiä. Suurin kiitos mulle on se, kun joku tulee sanomaan etten olis ikinä uskonut, että jaksan juosta tän kilsan vedon tällä vauhdilla loppuun asti, mut mä jaksoin :).
 
Lenkin varrelta! Kuka tunnistaa tämän rosoisen kauniin paikan?
Tiistai alkoi vaimoni halailu tuokiolla ja paljon onnea vaan-laululla. Sen jälkeen oli kuntosalitreenin aika Töölön kisahallilla. Oli aivan mahtava fiilis päästä taas kolisuttelemaan painoja ja unohtaa päkiä-askellus ja vauhtikestävyys hetkeksi. Salin jälkeen taas palkkarit naamaan ja kohti työpaikkaa. Iltapäivällä synttärijuhlat jatkuivat hammaslääkärissä :(. No mä oon jo toisaalta tottunut näihin synttäriyllätyksiin. Melkein joka vuosi mulle sattuu syntymäpäivänä jotain erikoista. Milloin ollaan hammaslääkärissä, milloin normaali lääkärissä. Joskus on ollut poski fudispallon kokoinen jne. Hammaslääkärissä oli loppujen lopuksi ihan hauskaa. Mä oon oppinut nauttimaan siitä. Eihän se nyt mikään varsinainen nautinto ole, kun istut siellä ne fiksunnäköset lasit päässä, posket puutuneina, mutta omaksi hyväksihän sekin on. Lisäksi mulla on aivan huippuhyvä lääkäri. Arkadiankadulla oleva Odontex. Kannattaa käydä katsomassa kotisivut, jos olette etsimässä hammaslääkäriä Helsingistä. Hammaslääkäristä polkaisin äkkiä kotiin ottamaan vastaan lisää onnitteluita ja lahjoja. Meillä nämä synttärijuhlat ovat aina monivaiheiset ja kestävät yleensä noin viikon. Mullakin ne alkoi nyt jo torstaina, jatkuivat perjantaina. Lauantaina oli perheen vuoro tulla vierailemaan. Sunnuntai ja maanantai otettiin vähän rauhallisemmin ja tiistaina tuli lisää lahjoja, kun oli virallinen syntymäpäiväni. Pitäähän sitä lapsen nyt omaa syntymäänsä päästä kunnolla juhlimaan! :).
 
Kisahalli ja Old school käsipainot!
Keskiviikosta tuli pitkä päivä. Aamu alkoi 06.00 aikoihin, kun kukko kiekaisi Olavi Uusivirran tahtiin. Siitä reippaana ylös ja aamupalan tekoon. Seuraavaksi olikin taas salitreenin aika ennen töihin menoa. Lainasin vaimon pyörää ja hurautin kampissa olevaan Motivus centeriin. Täytyy kyllä myöntää, että puitteet olivat aivan huippuluokkaa. Siellä oli jopa erilliset huoneet keskikropan vahvistamiselle. Tämä oli uusi ja miellyttävä kokemus tällaiselle kaupungin salien konkarille :). Motivuksen jälkeen hain Kampin Supermarketista vielä eväät ja sitten ei muuta kuin töihin. Työpäivä meni taas hujauksessa. Ei muuta kuin Pyörän selkään ja äkkiä kotiin syömään välipalaa. Ehdin olla kotona n.45min, kun olikin jo seuraavan ohjelmanumeron vuoro. Asicsit odottelivat jo kiihkeinä eteisessä. Eihän siinä muu auttanut kuin vetästä ne jalkaan ja lähteä juoksemaan kohti Mäkelänrinnettä ja asiakkaan kanssa pidettäviä juoksutreenejä. Ne menivät hienosti ja asiakas olikin jo todellä hyvällä tasolla juoksijana. Monet haluavat ottaa yksityisiä juoksutunteja, joiden aikana katsomme hieman tekniikka läpi ja juttelemme muutenkin juoksusta ja siihen liittyvisät harjoitteista sekä varusteista. Nämä ovat oikein mahtavia tapahtumia niin minulle kuin monesti heillekin :). Tälläkin kertaa molemmille jäi varmasti hyvä fiilis. Asiakkaan treenin jälkeen oli juostava vielä kotiin. Matkaa ei ollut onneksi kuin 5km, joten se sujui sukkelasti. Kotona olin kyllä jo aivan loppu. Olisin vielä teoriassa ehtinyt salibandytreeneihin, mutta kroppa huusi jo lepoa pitkän päivän jäljiltä! Päivä oli kuitenkin sisältänyt 75min kuntosalitreenin, 17km pyöräilyä ja 16km juoksua :). Sekä 7 tuntia töitä 4Runnersissa.  Kyllä kuulkaas uni maittoi.
 
Masentava tienpätkä keskiviikon treeneistä kotiin juostessa. Kilsoja takana 15 ja sohjoa edessä, Puuh!
Tänään mulla oli onneksi iltavuoro ja vapaata treeneistäkin. Sain nukkua niin kauan kuin halusin ja nautinkin leppoisista unista 8.30 asti. Aamupäivällä en tehnyt oikeastaan mitään mainittavaa. Siivoilin kotona, pesin pyykkiä ja tein meille ruokaa. Perusarkea siis. Kun tässä nykyisessä elämäntilanteessa nämä päivät ovat mitä ovat, niin tällainen perinteinen arkinen aherrus tuo mulle suunnatonta iloa ja siinä hermotkin lepäävät, kun kiillottaa hellaa ja levittelee Puman paitoja kuivumaan :). Siivoilujen ja ruokailun jälkeen oli taas aika poiketa Fitnesstukkuun ennen 4Runnersiin menoa. Sieltä tarttui mukaan heraproteiinia ja uusi suurempi smartshake- shaker. Mulla oli aikasemmin sellanen 4,5dl kokoinen ja sitä sai olla kokoajan täyttelemässä kesken treenien. Todella ärsyttävää puuhaa, mutta nyt sitä ongelmaa ei enää ole. Huominen alkaa taas aamulla täällä 4Runnersissa. Ajattelin repäistä ja juosta vähän vauhdikkaamman lenkin jossain vaiheessa päivää. Katsotaan nyt onnistuisiko se jo aamulla. Sitten mulla on päivällä oman asiakkaan kanssa juoksutreenit ja illalla hieronta. Eli urheilullisissa merkeissä menee huominenkin.
 
Näistä valmsitui torstain lounas!
Treenit tähän mennessä:
Maanantai: Juoksu 7,5km + Pyöräily 17km
Tiistai: Kuntosali (selkä-hauis-keskikroppa) 75min + Pyöräily 17 km
Keskiviikko: Kuntosali 75min(Rinta-ojentaja) + Pyöräily 17 km + Juoksu 16km
Torstai: Lepo

Tsemppiä harjoituksiin ja ensi kerralla kirjoittelen vähän uusien kenkien valinnasta. Mitä vaikeuksia ja haasteita se välillä teettääkään! Tuolla ensimmäisessä kappaleessa oli jo pieni johdanto asiaan.
 
Tässä vielä pieni muistutus kaikille terveellisestä elämästä sekä liikunnasta kiinnotuneille!
 
Järjestämme 11.05.2013 Kaisankodilla Espoossa Sporttipäivän! Mukaan mahtuu vielä! Ilmoittautumisia on tullut mukavasti ja päivä saadaan järjestettyä! :) Mutta silti vielä ihanaan ja mahtavaan päivään mahtuu vielä muutama osanottaja mukaan!! Nyt siis vaan ilmoittautumumaan sähköpostitse: info@mtpersonaltraining.fi tai tapahtuman Facebook sivuilla!
 
Mukavaa illanjatkoa kaikille!
-Leevi

6 kommenttia:

 1. Uijui! Polttelee jo seuraava postaus, kun pitäisi ostaa uudet kenkälöiset.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No nyt se on tehty..Toivottavasti siitä on jotain hyötyä :)

   Poista
 2. Juoksit sitten Hesarin leipäjonoon! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä :) Sama paikka! Niillä nurkilla on kyllä aikamoinen meno :)

   Poista
 3. Näyttää toi sohjopätkä aika samalta mikä ittellä oli eilen lenkillä. Kuva löytyy tuolta mun blogista. =) Ei ole mun juoksulenkit tällä viikolla olleet kovin onnisyuneet. Maanantaina veto poissa, keskiviikkona sohjorämpimistä, tänään vesisadetta.. toivotaan sunnuntain pitkälle lenkille jotain positiivisempaa! =)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Toivottavasti päästään kohta tuosta viimeisestäkin ärsyttävästä sohjosta eroon :) Nyt lataan kaikki positiiviset ajatukset sun sunnuntain pitkälle lenkille. Mulla on sama edessä huomenna! Tsemppiä!

   Poista