maanantai 29. joulukuuta 2014

Haasteita ja lupauksia

Nyt kun vuosi 2014 lähenee loppuaan on hyvä aika katsoa sitä vähän taaksepäin ja miettiä, mitä kaikkea se meille tarjosikaan. Vielä on kuitenkin muutama päivä tätäkin vuotta jäljellä ja meillä on aikaa laittaa käyntiin uusi haaste! Lisäksi haastan itseni, kohta kerron miten. Tein myös muutamia uudevuodenlupauksia, tai siis Monna teki mun puolesta ja niitä on noudatettava :).

Sieltä se nousee!
Olen joskus sanonut, että vuodenvaihde ja tämä taaksepäin katselu on pelottavaa. Kun alkaa miettimään, mitä kaikkea vuoden aikana onkaan tapahtunut, niin hyvässä, kuin pahassa, niin itselle, kuin lähimmäisilleen, niin ei uskalla edes miettiä, mitä kaikkea vuosi 2015 tuokaan tullessaan. 

Uskon kuitenkin, että meillä kaikilla on jokin kohtalo ja tarkoitus täällä, mihin pystymme toki omilla valinnoillamme vaikuttamaan. Näin ollen ei sitä tulevaa vuotta kannata juurikaan pelätä. Painetaan vaan satalasissa ja nautitaan jokaisesta päivästä, mitä saamme elää, olla ja kokea.

Me ollaan aloitettu yhteislenkit ja nyt ollaan juostu jo 10km:n vetoja :)
Mun uudenvuodenlupaukset voidaan tällä kertaa jakaa arkisiin ja haastaviin. Arkiset lupaukset ovat näitä jokapäiväisiä juttuja, jotka voisi hoitaa paremmin. Me keksimme Monnan kanssa molemmat toisillemme kaksi juttua, mitä toinen voisi parantaa. Niistä tuli samalla uudenvuodenlupauksiamme toisillemme.

Väsyneet tanssijat!

Mä sanoin Monnalle, että se voisi hoitaa hommat loppuun. Sillä on paha tapa aloittaa jonkun asian tekeminen ja jättää se sitten siihen. Jos se tekee vaikka leipää, se voi jättää voirasian pöydälle. Tai jos se kuvaa jotain tuotteita blogiin, se siirtää ne kuvattuaan vähän piiloon, vaikka kahvinkeittimen taakse. Tavarat eivät siis löydä lopullisille paikoilleen, vaan se piilottelee niitä :). Se ärsyttää, kun on oltu jo 8-vuotta yhdessä ja se piilottelee niitä kamojaan :).

Toi piilottelee niitä tavaroita!
Jos siellä on joku, joka ei mua henkilökohtaisesti tunne, niin voin tässä vaiheessa kertoa, että mustahan ei mitään vikoja löydy. En piilottele kamppeita kahvikoneen taakse ja oon omasta mielestäni muutenkin aika pirtsakka ja hauska kaveri, noin niin kuin 24/7.

Omasta mielestäni oon tosi hauska kaveri! Perhe on ilmeistä päätellen toista mieltä.
No se toinenkin mielipide asiaan tietysti on. Kukas mut tuntisi paremmin, kuin Monna. Jo 8-vuotta se on katsonut tätä sikailua :). Mun lupauksiksi tuli tänä vuonna laittaa roskat roskiin ja myös tyhjentää roskikset ajoissa. Mä heittelen roskiin kuuluvia juttuja sinnepäin. Tyyliin, kunhan ne ovat sen roskiksenoven takana, niin kaikki on hyvin. Sitten kun Monna avaa sen seuraavan kerran, niin ne mun heittämät roskat on siinä lattialla sen nenän edessä :). Kai se alkaa ärsyttää ajan kanssa!

Toista juttuani en enää muista. (Älkää kertoko Monnalle) On kuitenkin yksi asia, jonka olen luvannut lopettaa, tai no vähentää ainakin. Se on Monnan ärsyttäminen, kun se on huonolla tuulella tai väsynyt. Silloin mä saan niin kuin lisää virtaa siitä sen olotilasta ja alan esimerkiksi laulaa ihan sen vieressä näin: Bronttooo, Bronttooo, Brontto, Brontto, Bronttoo, Bronttoo SAAAUUUUURUUUUUSSS...Samalla mä alan tanssimaan ja koirat innostuu jahtaamaan mua :). Siinä on pian aikamoinen sirkus käynnissä ja ymmärrän kyllä, ettei sitä jaksa ihan jokailta katsoa :). Tätä mä en siis missään nimessä voi lopettaa kokonaan. Ei tupakkaakaan lopeteta seinään, vaan ekaks järsitään Nicoretteä. Mä voisin vaikka vaihtaa biisiä tai lieventää tätä jotenkin, mut lopettaminen tuntuu kyllä juuri nyt vaikeelta. Onhan siinä kuitenkin viihdykettä koirillekin :).

Tää on mun laulu-ilme! Bronttoo bronttooo....

Nyt mä muistin sen toisen tai siis kolmannenkin. Se on myöhästely. Tää on mulla verissä ja tosi vaikeeta muuttaa. Meidän lähdöt ihan aina ja jokapaikkaan menee suunnilleen niin, että silloin kun pitäisi olla valmista, niin mä juoksen eteisen, keittiön, olkkarin ja makkarin väliä. Milloin etsin lompakkoa, milloin paratakonetta, autonavaimia, lapasia jne jne. Aina mä keksin jotain väänneltävää ja käänneltävää, kun pitäisi olla jo menossa. Sitten me lähdetään kauhealla sterssillä ja kaikki on kiukkuisia, kunnes mä alan sit autossa laulaa: Bronttooo, Bronttoo, Brontto, Brontto....

Vuoden viimeinen aamupalaveri oli tänään ja meitä jännitti näin paljon!
Siis kaikki kaverit, perhe, ystävät ja kylänmiehet, jos olemme joskus olleet myöhässä, syy on yksinomaan minun. Monna on aina ajoissa. Siinä jos jossain se on oikeesti hyvä ja se on mahtava piirre ihmisessä. Mikään ei ole tyhmempää, kuin toisten odotuttaminen.


Nyt tykitetään lisää lupauksia. Seuraavaksi käydään niiden haastavien lupauksien kimppuun. Tässä samalla haasteemme myös teille. 

Lupaan itse olla 100 päivää

- Juomatta tippaakaan alkoholia.
- Syömättä mitään herkkuja.
- Syömättä lisättyä sokeria.Haastamme teidät mukaan 30 päiväksi Haaste alkaa perjantaina 02.01.2015 ja loppuu 01.02.2015.

Säännöt: 
- Ollaan juomatta tippakaan alkoholia. 
- Taistellaan syömättä mitään herkkuja ( jäätelö, karkit, suklaat, keksit, leivonnaiset, limut, sipsit)
-  Keksitään keinot välttää lisättyä sokeria.

Instagramissa: Osallistu haasteeseen, noudata kilpailun sääntöjä ja laita motivaatiokuvia #kuukaudenkiristely2 #mtpersonaltraining . Haasteen päätyttyä palkitsemme parhaimmat motivaatiokuvat, sekä osan haasteen kunnialla selvittäneistä huikean hienoilla palkinnoilla.

Facebookissa: Osallistu haasteeseen, noudata kilpailun sääntöjä, seuraa facebookista MT Personal Trainingin-sivuilta haasteen etenemistä. Kaikkien haasteen selvittäineiden kesken arvotaan huikeita palkintoja. 

Kuukaudenkiristely 2 palkintoja:

- Osallistuminen Helsinki City Run ½ maratonille MT Personal Trainingin joukkueessa. 
- 50€ lahjakortti Lorna Janen verkkokauppaan: http://www.lavli.fi/
- Cocovin tuotteita 50€:lla.
- Lisäksi paljon yllätyspalkintoja

Lähtekää mukaan kokeilemaan omia rajojanne ja haastamaan itseänne rohkeasti. Tule mukaan, inspiroidu ja kannusta muita osallistujia joko Instagramissa tai facebookissa. 


5 kommenttia:

 1. Hei eikä, oot ihan samanlainen kun oma mies :D Tää on joku yleinen gender ongelma että kun nainen on hieman väsyneempi ni pitää se sirkus alottaa :D Tosin onneks tuo ei jodlaa tota kyseistä biisiä ;). Minähän olen siis väsyneenäkin täydellinen, niinko naiset tuppaa olemaan :D.

  Oikein mahtia uuttavuotta hei sulle ja Monnalle, ootte molemmat ihan huippuja!!
  -Hanna
  http://laihdutusmatka2014.blogspot.fi/

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hah :) Yleinen miesten häiriö :)! Eikä varmasti ole ainoa laatuaan!

   Naisethan ovat aina täydellisiä, siitä ei pääse yli eikä ympäri!

   Hyvää ja sporttista uuttavuotta sinullekin! Kiitos :)

   Tuukka

   Poista
 2. Täältä löytyy osallistuja tuohon kuukauden kiristelyyn! :) Kun se meidän nettivalmennus loppui niin lyhyeen, niin nyt tsemppaan tähän! Tiedä vaikka uskaltaisin vuoden vaihteessa aloittaa laihdutus blogin...

  Hyvää uutta vuotta teille kaikille! :)
  -Minna

  VastaaPoista
 3. Hyvä Minna!

  Tämä on loistav tapa haastaa itsensä ja samalla tarkkailla milloin ja miksi nitä herkkuja tekee mieli! Siinä oppii samalla tuntemaan itseäänkun paremmin :)

  Mukavaa uutta vuotta!

  Tuukka

  VastaaPoista
 4. Moi!
  Se pitää noista säännöistä tarkistaa, että onko itsetehdyt raakasuklaat ok, jos käyttää makeuttamiseen hunajaa? Vai onko sekin nou nou-listalla. ;)

  Hanna

  VastaaPoista