sunnuntai 18. elokuuta 2013

Sunnuntai illan pohdintoja!

Viikko on taas hujahtanut vauhdilla. Nyt on jo sunnuntai-ilta ja istun kotona sohvalla kirjoittamassa tätä kirjoitustani. Monna kirjoittelee omaa blogiaan keittiön pöydän ääressä ja Gere nukkuu selällään sen jaloissa. Taustalla tv:stä tulee Marley ja minä- elokuva. Kaikki on siis paremmin kuin hyvin täällä lintukodossa. Partsin ovi on auki ja siitä kuuluu ohi menevien autojen ääniä ja koiran haukunta. Mietin, että en voisi ikinä muuttaa pois kaupungista juuri näiden hetkien takia. Lämmin kesäilta, partsin ovi auki ja sieltä kuulee ympäristön ääniä. Mitä enemmän, sitä parempi. Hiljaisuus ei oo mun juttu. Tänään kävimme pyörimässä Kalliossa, missä riitti ihmeteltävää. Tänäänhän oli ravintolapäivä eli herkullista ruokaa oli tarjolla joka kulman takana. Mahtava tapa lopettaa hieno viikko.

Tuukka, Jussi, Minni, Leena ja Gere!
Monna ja Gere!

Tämä viikko on mennyt vähän kiireisissä merkeissä töiden puolesta. Meillä on 4Runnersissa tapahtunut pieniä organisaatiomuutoksia, jotka ovat vaatineet hieman järjestelyitä. Lisäksi olen tehnyt ennakkotilauksia keväälle ja kesään 2014. Ne vaativat aina oman aikansa. Pitää tutkia tämän kevään myyntejä, käydä läpi asiakkaiden toiveita ja ajatuksia sekä tutustua maahantuojien mallistoihin. Tämän kaiken jälkeen mun pitäisi osata valita sielä mallistoista vielä ne meille sopivimmat tuotteet. Haasteellista ja mukavaa puuhaa se kyllä en. En valita hetkeäkään. Aikaa se vaan vie ja välillä kiireessä meinaa se vähäinenkin taiteellisuus ja luovuus päästä hukkumaan. Olen kuitenkin tyytyväinen tähän mennessä tekemiin valintoihini ja huomenna taas jatketaan niissä merkeissä.
 
Tilauksia suunnittelemassa!
Työkiireistä huolimatta olen päässyt mukavasti harjoittelemaan. Maanantaina juoksin 10km töistä kotiin. Tuntui aivan hirveältä ja mietin, että jos tää kerran tällaista tulee olemaan niin vaihdan lajia. Lenkin jälkeen kotona oli todella vetämätön olo. Energiat hävisivät ihan yhtäkkiä kokonaan ja lysähdin sohvalle. Onneksi se fiilis meni nopeesti ohi ja tunnin kuluttua olin jo oma ärsyttävä itseni. Juoksin n.5m50s/km vauhtia eli mistään kovasta lenkistä ei tosissaan ollut kyse.

HCM jäi tänä vuonna väliin! Onnea kaikille osallistujille hienosta suorituksesta!
 
Tiistaina illalla edessä oli treenit asiakkaan kanssa. Juoksimme muutaman kilometrin lämmittelyksiä. Tämän jälkeen teimme vähnä  tekniikkaharjoitteita, mäkivetoja ja loppuun vielä loikat, kyykyt, askelkyykyt, hiissaukset jne. Ideana oli tehdä juoksijan voimatreeni lenkkipolulla. Aina ei välttämättä tarvitse lähteä salille hakemaan voimaa vaan sitä voi hankkia kätevästi tälläkin tavalla. Mullakin meni jalat ihan tukkoon, kun tein kaikki liikkeet mukana. Se on mun tyyli valmentaa. Osa PT:stä seisoo vieressä, kun asiakas suorittaa treenejä mutta mä tykkään tehdä itse samalla ja näyttää mallia sekä tuoda vähän lisää fiilistä asiakkaalle. Monet sanovatkin, että se saa heidät laittamaan vielä ekstra-latauksen mukaan kun pieni kilpailuvietti herää henkiin. Sitten jos mulla on jokin isompi ryhmä missä pitää tarkkailla enemmän sitä teknistä suorittamista niin saatan seurata enemmän vierestä. Yksilöasiakkaiden kanssa tykkään kuitenkin heilua mukana. Tämän lisäksi työmatapyöräilyä kertyi totutusti se 15km.

Työmatkalta voi löytää mukavia yllätyksiä!
Keskiviikkona mulla oli lepopäivä, mikä tulikin hyvään kohtaan. Torstaina oli ehkä kvoin treenimäärä. Työmatkapyöräilyä kertyi 25km, ku suhasin pitkin kaupunkia ostojen ja tapaamisten merkeissä. Illalla oli vielä fudismatsi, joten sieltä tuli vielä lisää liikuntaa. Fudis on siitä hyvä laji, että siinä tulee hyvää intervalliharjoittelua ihan huomaamatta. Pallon ja vastustajan perässä on kuitenkin aina kivempi juosta kuin tuolla keskuspuiston poluilla. Ainut negatiivinen juttu oli, että hävisimme 2-1. Mun mieltä jäi kuitenkin lämmittämään tehty maali :).

Välillä fudista!
Perjantain työpäivä oli niin vilkas että kun poljin kotiin ja menin sohvalle levähtämään ennen salille lähtöä niin olinkin nukahtanut siihen. Heräsin tunnin päästä ja mietin, että pitäisikö tässä vielä vääntäytyä Elixialle, mutta tulin sitten siihen tulokseen, että kyllä se kroppa kertoo koska kaipaa lepoa. Nyt se selvästi kaipasi! Nukuttiin ja lepäiltiin sohvalla Geren kanssa 2,5 tuntia ja sitten Monna tulikin jo hätistelemään meitä kauppaan. Lepo teki hyvää.

Välillä energiageeliä naamaan, että jaksaa!
Lauantaina meillä kaikilla oli jännä päivä. Mä lähdin aamulla vähän pidemmälle lenkille juoksureppu selässä. Kiertelin ja kaartelin Haagan ja Huopalahden kautta Seurasaareen ja sieltä takaisin. Matkaa kertyi ajanpuutteen vuoksi vain 14km, mutta näin se menee joskus. Meillä alkoi 10.00 Geren pentukoulutus siellä opaskoirakoululla. Sillä oli ensimmäinen opaskoiratesti ja se pääsi samalla riehumaan sisarustensa kanssa. Me taas pääsimme kyselemään kouluttajilta, että mitkä on normaaleja pennun hommia ja mitkä ei. Tästä tapahtumasta oli todella paljon hyötyä. Oli kiva tavata muitakin opaskoirapennun kasvattajaperheitä ja kuulla heidän kuulumisiaan. Gere sai samalla vähän rokotuksia ja pääsi lääkärintarkastukseen. Kaikki oli kuitenkin hyvin ja pentu on terve ja kuulemma rauhallinen???

Gere riehuu sisarustensa kanssa :)!
Illan kruunasi vielä saunailta sählypoikien kanssa. Kaveri oli varannut meille komeet mestat Pihlajasaaresta. Siellä on makee vuokrasauna meren rannalla. Sää nyt ei ollut paras mahdollinen, mutta pukuhuoneessa oli tiivis ja lämminhenkinen tunnelma. Siitä ei sen enempää :).

Pihliksen saunalla!
 
 
Nyt on aika laittaa läppäri kiinni tältä illalta ja huomenna jatkuu taas hommat 4Runnersissa. Ensi viikolla saan myös muita mielenkiintoisia projekteja eteenpäin. Osa niistä liittyy PT hommiin, osa 4Runnersiin ja osa henkilökohtaisiin juttuihin. Mielenkiintoinen viikko siis kaikenkaikkiaan. Perjantaina mulla on vielä viisaudenhampaan poistaminenkin edessä :(. Se vähän jännittää.
 
Ja sieltä uimaan kylmään veteen!
 
Toivottavasti teillä oli mukava viikonloppu ja onnea kaikille Helsinki City Marathonin juosseille. Te ootte sankareita kaikki!

Tuukka

4 kommenttia:

 1. Olipa kiva kirjoitus ja kuvat :) taas kerran. Tuli oikein todella hyvä mieli. Siis kaikkineen kirjoituksen fiilis niin hieno. Välittyi siis kirjoittajasta lukijaan mahtavasti!! Oikein on kuunnella omaa kroppaansa ja toimia sen mukaan. Mä teen nyt pienen kävelyn Itä-Pasilaan hierojalle ja takaisin. Aamulla olin vesijuoksemassa Kumpulassa ja vettä satoi :) Vaan mitäpä se haittasi, kun altaassa olin.
  Taina

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Taina,

   On aina mukavaa saada positiivista palautetta. Siihenei kyllästy koskaan.

   Hieronta tekee aina hyvää. Oon vähän kateellinen sulle :)

   Vesijuokseminen vesisateella vaatii jo kunnolla asennetta. Mä en olis lähteny..:)mutta hyvä ,että sulla riitti tahtotila ja sen jälkeen oli varmasti taas kiva fiilis.

   Tuukka

   Poista
 2. Oli oikein mukava viikonloppu ja siitä lisää illalla omassa blogissa. =) Tulevat kaks viikkoo onkin täynnä erikoisohjelmaa lähinnä töissä ja on kyllä haastavaa löytää treeniaikaa, mutta eiköhän sitä jostain järjesty. Mukavaa viikkoa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kävinkin lukemassa sun blogia ja mielenkiintoiselta sekä urheiluntäyteiseltähän se sun viikonloppu tuntui..Välillä sen treeniajan löytäminen on vaikeaa mutta ahkeralla suunnitteemisella siitäkin monesi selviää!

   Mukavaa viikkoa sullekin! :)

   Poista