torstai 4. heinäkuuta 2013

2700 kaloria ja alastomia miehiä!

Hejssan! Parit aikaisemmat kirjoitukseni olivat niin tunnepitoista kamaa, että mä oon kokonaan unohtanut kertoa miten tässä on menty treenien osalta. Käydäänhän nyt vähän niitäkin läpi. 

Elixiassa renkaiden kimpussa!
Viime viikko oli mulla erittäin juoksupainotteinen. Johtuiko se sitten halusta polttaa kropasta pois  juhannuksen ylensyönnit ja isojen-poikien jaffat, sitä en tiedä. Niin siinä vain kuitenkin kävi, että hölkkäiltyä tuli.

Lisää uusia liikkeitä!
Maanantai- Tuo viikkomme Juudas! Maanantaina ei tullut vielä mieleenikään lähteä jumppaamaan salille tai juoksemaan. Aamupäivän vietin maahantuojalla katsellessa kevään 2014 kenkiä ja vaatteita, sekä tein tilauksen vielä kotoa käsin. Loppupäivä kuluikin vertaillessa netissä sydämentahdistimia. Sen verran se juhannus vielä kaikui kropassa :). Jotkut tuttuni saattavat lähteä jopa juhlien jälkeisenä päivänä treenaamaan, mikä on kyllä aivan ehdottomasti kiellettyä kaikkien maailman lakien puolesta. Muistakaa, että niin ei kannata tehdä. Se ei valitettavasti ole yksi eikä kaksi ihmistä, mitä olemme menettäneet sydänkohtaukselle krapulassa harrastetun liikunnan vuoksi. Minä pidän aina vielä maanantainkin huilia, jos on viikonloppuna tullut valssattua myöhempään. Palautuminen siitäkin puuhasta on aivan ensiarvoisen tärkeää.

Monna keksi että tällaista pitää kokeilla. Mieletön liike!
Tiistaina pääsin varsinaisten treenien pariin. Juoksin 13km lenkin ihan rauhallista vauhtia ja tuntui, että olo alkoi jo palautumaan tuosta keskikesän sikailusta, jota juhannukseksikin kutsutaan. Kokonaisuudessaan juoksin viime viikolla n.60 km. Lisäksi taisin yhtenä päivänä nostella puntteja kotona ja sunnuntaina kävin pyöräilemässä vähän keskuspuiston polkuja. Siinä hujahti ihan huomaamatta 75min. Eksyin muuten nyt ensimmäistä kertaa "miesten kallioille" (Jos ymmärrätte mitä tarkoitan). Siellä oli aurinkoisena sunnuntai päivänä aikamoinen meno päällä. Mä en ihan helposti yleensä hätkähdä. Sen verran tässä on jo tullut nähtyä ja koettua, mutta tämä oli jotain ihan uutta ja kerrankin Pursiaisen akan poika oli sanaton! Suuret kalliot täynnä alastomia miehiä vilteillään ja minä siellä tiukat trikoot jalassa ja sydäntarroilla koristeltu kypärä päässä, kuin "peura ajovaloissa". Herrat oli onneksi oikein kohteliaita eivätkä pahastuneet, vaikka heidän "piknikkiä" häiritsinkin. Käänsin kohteliaasti pyörän takas tulosuuntaan ja jatkoin matkaani kohti uusia kallioita.

 Sain muuten pitkästä aikaa lenkkiseuraa ja kävin lauantaina juoksemassa kaverini shakaalin kotikulmilla Espoon Leppävaarassa. Välillä on kiva mennä pois tutuilta poluilta ja teiltä juokseemaan jonnekin missä ei ole ennen käynyt. Oon mä toki Leppävaarassa käynyt. Aika paljonkin, kun olin siellä koulussa, mutta en ole siellä juurikaan juossut aikasemmin. Yhdessä juostessa mulla hujahti 17km ihan huomaamatta. Tai ei nyt ehkä ihan huomaamatta, mutta melkein :).

Setä ja Gere!
Tämä viikko on taas mennyt normaalimmalla kaavalla ja olen kerennyt salillekin. Arvatkaa muuten mitä? Mulla alkoi eilen kesäloma! 3,5 viikkoa silkkaa juhlaa! Aivan mieletöntä. Loma on kyllä ihmisen parasta aikaa. Onnekseni saan tehdä töitä, missä viihdyn ihan aidosti ja valehtelematta todella hyvin. Mietin viikko sitten tulevaa kesälomaani ja musta tuntui siltä ettei välttämättä tekisi edes mieli jäädä vielä lomalle. Heinäkuu on kuitenkin niin 4Runnersissa kuin PT hommissakin todella mukavaa aikaa. Aurinko paistaa, on lämmin, ihmiset ovat hyvällä tuulella, kaupunki täynnä turisteja ja töitä riittää. Mitäs muuta sitä vois työltään toivoa?

Sydäntarrat kypärässä on symppiksii!
 Maanantaina pidin treeneistä lepopäivän. Jos teen viikonloppuna pari-kolme kovempaa treeniä niin silloin huilaan monesti tuon maanantain. Nyt tuli juoksua ja maastopyöräilyä sekä paljon muuta ohjelmaa niin kroppa kaipasi lepopäivää ja se hänelle suotakoon!

Sunnuntain lenkille lähdössä!
Tiistai olikin sitten kova päivä. Se alkoi aamuisella juoksutreenillä keskuspuistossa. Juoksin 9 km lenkin, joka alkoi 3km lämmittelyllä, jonka jälken tein 3 kpl 1km:n vetoja ja juoksin niiden jälkeen aina 1km:n rennommin. Loppuun vielä 1km:n jäähdyttelyä. Olipas hyvä ja kova treeni. Päivä jatkui aamupalan jälkeen salilla rakkaan vaimoni kanssa. Menimme Pitäjänmäen Elixian salille yhdessä. Me treenataan ehkä noin kerran kuukaudessa kimpassa. Se on todella hauskaa ja Monna opettaa mulle aina jotain uusi juttuja, kuten Trx:ää jne. Nyt me temppuiltiin aika paljon renkailla, minkä voi kuvistakin nähdä :). Puolison kanssa harjoittelemisesta voisi kirjoittaa vaikka kokonaisen jutun ja siihen löytyisi varmasti mielipiteitä niin puolesta kuin vastaan.. Meillä homma toimii oikein mukavasti ja koitamme aina keksiä jotain kysymyksiä toisillemme. Se on meille myös tärkeä ammatillinen mahdollisuus oppia toiselta uusia juttuja ja tekniikoita. Pidemmän päälle ja useamman kerran viikossa emme varmasti haluaisi kumpikaan treenata toistemme kanssa. Mielestäni tuo sporttihomma on ihan hyvä pitää erossa parisuhteesta. Salilla ja juoksemassa on kiva käydä yksikseen/kavereiden kanssa ja samalla saa tuuletettua vähän ajatuksia tai vaihdettua kuulumisia. Iltapäivällä mulla oli vielä yksi asiakas, jonka kanssa kävimme läpi juoksutekniikkaa. Siinäkin tuli juostua huomaamatta vielä 8km. Sporttinen päivä kaikenkaikkiaan. Kun monet puhuvat aina kulutetuista kaloreista niin mulla niitä on näköjään palanut tiistain treeneissä 2400 :). 

Sunnuntaina käytiin Lopella anopin luona syömässä ja uimassa!
 Tiistai oli muutenkin mukava päivä, kun saimme nähdä meille tulevan hauva-vauvan ensimmäistä kertaa. Kyseessä on siis opaskoiranpentu Gere, joka muuttaa meille 1,5 vuodeksi asumaan. Sitten se menee opaskoirakoulun-testeihin, joissa selviää aloittaako se opaskoirakoulun ensimmäisen luokan vai saammeko pitää sen itsellämme. Aika näyttää! Gere oli vielä ihan pieni pentu. Ikää vasta 5½ vkoa. Meille se muuttaa 1,5 viikon päästä. Vähän sitä kyllä tais jännittää. Se tärisi Monnan sylissä, kun  paijailtiin sitä. Toisaalta niin tärisin kyllä minäkin silloin kun Monna paijaili mua ekaa kertaa :).

Terve!


Keskiviikkona kävin salilla tekemässä selkä-hauis treenin. Lisäksi pääsin huippuhierojani Lauran pöydälle. Tällä kertaa Laura hieroi yläselkää, niskaa ja hartioita. Sieltä löytyikin vaikka ja mitä mukavaa. Sitä lihashuoltoa pitäisi lisätä, mutta kun se on välillä niin vaikeeta :).

Torstai oli mun viimeinen työpäivä ennen lomaa. Tiedossa oli 7 tunnin rutistus 4Runnersissa ja juoksulenkki PT-asiakkaan kanssa. 4Runnersissa riitti taas hommia vaikka muille jakaa. Viimeinen päivä ennen lomaa on aina aika hektinen, kun pitäisi yrittää muistaa hoitaa kaikki hommat loppuun ja saattaa keskeneräisistä jutuista tietoa eteenpäin muille työntekijöille. Mun urakkaa ei varsinaisesti helpota se, että tämä myymäläpäällikön vakanssi tarkoittaa sitä, että mulla on aika monta piuhaa kädessä. Onneksi meillä on ammattitaitoinen ja asiansaosaava henkilökunta niin mun ei tarvitse lomalla huolehtia työasioista. Illalla meillä oli vielä kovat fudispelit Talissa. Kerättiin sinne kaikki tutut ja tuntemattomat ja saatiinkin n.20 kaverusta kasaan. Fudiksen pauloissa hujahti kuin huomaamatta 2 tuntia ja se oli mitä parhain mahdollinen tapa aloittaa loma. Uujea!Thank you vielä kerran Boys and girl! Liikuntaa siunaantui siis tällekin päivälle 3,5 tuntia, joten ihan tyytyväinen saa taas omaan aktiivisuustasoon olla. Jos otan jälleen nuo kulutetut kalorit tässä esiin niin Polar näyttää niitä torstaina menneen urheilun muodossa 2700kcal. Välillä jotkut kyselevät mun ruokavaliosta ja kauhistelevat kun syön 5-6 hedelmää päivässä tai käytän silloin tällöin palautusjuomia, mutta tässä on siihen syy. Kun kuluttaa näinkin paljon niin myös sitä energiaa on saatava aikalailla ettei kuukahda tonne kadun varteen. Tässä ei oo paljon mahdollisuuksia karppailla ja syödä pelkkää kananrintaa :).

Gere ja Monna!
Nyt mä lähden viikonlopun viettoon ja loman alkajaisiksi onkin tiedossa huikeen hyvä reissu old school kaveriporukan kanssa! Siitä ja paljon muustakin enemmän ensi viikolla. 

Adios Amigos! Pitäkää toisistanne huolta!

Tuukka






6 kommenttia:

  1. "Toisaalta niin tärisin kyllä minäkin silloin kun Monna paijaili mua ekaa kertaa :)."

    Mää repesin. :D Ja samalla jotenkin ihan hirveen söpöä, etten meinaa kestää. :')

    VastaaPoista
  2. Hehe! :D Nauroin samalle..

    VastaaPoista
  3. Kiitos tästä oman tunnon huojennuksesta. Ei meinaan tullut tänään juoksuhommista mitään kun eilen venähti illan istujaiset. Ihan hyvä siis että jätin juoksut juoksematta. =) Mukavaa lomaa sulle.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! Loma tulee tarpeeseen! Hyvä, että otit iisimmin ja lepäilit..Mä tulin kans eilen illalla kaverin polttareista ja nyt on mullakin huolellinen "palauttelu" edessä ennen seuraavaa treeniä! :)

      Poista