sunnuntai 2. kesäkuuta 2013

Matka alkakoon!

No niin nyt on maraton takana. Valmistelin tällaisen hienon päivityksen, mikä oli tarkoitus julkaista Tukholmasta perjantai iltana. Homma meni kuitenkin pyllylleen, kun ipad ei suostunut kovinkaan hedelmälliseen yhteistyöhön ja hotellin wifikin temppuili aikalailla. Laitan tämän teille siis nyt. Tämä on kuvien täyteinen postaus tällä kertaa. Varsinainen juoksu juttu tulee sitten huomenna. Eli nyt keskitytään vain torstain ja perjantain tekemisiin ja otetaan lauantai erikseen, kun tässä on näitä tapahtumia ollut aikalailla parin päivän sisään.
 
Biisilistan tekoa torstaina.
Palataan tässä nyt ajassa taaksepäin torstaihin. Torstai alkoi aamulla biisilistan teolla. Hyvä musiikkihan on aina tärkeä motivaattori sitten kun voimat alkavat jo ehtyä. Hyvistä biiseistä saa kummasti lisäboostia juoksuun. Joku kysyikin multa, että kuuntelenko usein musiikkia juostessani ja vastasin, että en melkein koskaan. Maratonit on poikkeus ja silloin mulla on usein ollut kuulokkeet korvilla. Niin nytkin!
 
Viimeine treeni ja kisakamojen testaaminen edessä!

Biisien valinnan jälkeen oli aika suunnata viimeiselle treenilenkille. Otin ihan kevyen 5,5km:n lenkin. Takana oli jo pari lepopäivää ja kroppa huusi liikuntaa. Juoksin rauhallisen alun jälkeen tavoite kisavauhtiani ja viimeisen kilometrin vielä kovempaa hakien muutamaksi minuutiksi sykkeen vähän korkeammalle. Puin todennäköisimmän kisavaatetuksen päälleni ja hain siitä vielä vähän lisää fiilistä. Nämä ovat niitä tärkeitä seikkoja henkisesti. Kun aloitat valmistelut maratonpäivän aamuna, niin kaiken pitää jo tulla selkäytimestä ja ihan kaikki mahdolliset tekemiset ja syömiset on testattu etukäteen moneen kertaan. Tämä rutiinien varjelu antaa luottamusta itse kisaan ja poistaa epävarmaa oloa, mikä hiipii helposti puseroon, jos silloin tarvitsee alkaa miettimään eri vaihtoehtoja.
Pakkailut käynnissä!
Seuraavaksi oli aika pakata laukku, Mukaan lähti varusteet kaikille mahdollisille säille ja paljon special tykötarpeita maratonia ajatellen. Vaseliinia varpaisiin ja jalkaholveihin ja laastarit/urheiluteipit nänneihin jne.
Tasaisen vauhdin taulukkko!
Tein itselleni mukaan myös tällaisen tasaisenvauhdin taulukon. Vasemmalla loppuaika ja väliajat sitten 10- 21,1- ja 30km:n kohdalle. Jossain vaiheessa juoksua tulee se hetki kun aivot eivät enää toimi enkä ainakaan minä pysty prosessoimaan juuri mitään. Silloin tällainen kaavio taskun pohjalla voi olla todella arvokas oikean juoksuvauhdin pitämisessä. Tästä olikin erittäin paljon hyötyä.
 
Lippis ei vaan oo mun juttu!

Lippis ei sovi kaikille :) Päätin että tuota en päähäni laita oli keli sitten millainen tahansa. Joku järki se pitää juostessakin tuon pukeutumisen suhteen olla.

Mukaan lähteviä sapuskoja. Osa ennen ja osa jälkeen maratonin!


Perjantai alkoi aikaisella herätyksellä, kun lento lähti jo 9.00 aamulla. Kaikki oli jo pakattu, joten aamulla oli hyvin aikaa syödä reilu aamiainen ja suunnata lentokentälle.
Viimeinen Gatorade ennen koneeseen nousua!
 
Tukholmaan saavuttaessa mentiin samantien kirjautumaan hotelliin ja lähdettiin siitä sitten kaupungille pyörimään, shoppailemaan ja syömään. Meidän hotelli oli tälläkertaa Radisson Blu Viking. Se on aivan keskustassa Vasagatanilla ja siitä itseasiassa juostaan kaksi kertaa ohitsekin juoksun aikana.

Huoneemme Radisson Blu Royal Vikingissä!

Juoksija tarvitsee pastansa!

Poseeraamista Tukholman idyllisissä maisemissa!

Monna

Pastan nauttimisen ja vanhankaupungin kiertelyn jälkeen oli aika suunnata kilpailualueelle hakemaan kilpailunumeroa ja muita tilpehöörejä. Monna oli tietenkin kokoajan mukana ja se viihtyy aina hyvin näillä juoksureissuilla. Nytkin se löysi sieltä Expo-alueelta paljon enemmän ostettavaa kuin mä..:) Se ehti kahden päivän aikana kysyä varmaan 10 kertaa, että pystynkö mä hankkimaan sille sitä tai tätä urheilukampetta maahantuojan kautta. :) Vastasin joka kerta, että ei noita saa Suomeen. Ulkomailla toi taktiikka vielä toimii. Suomessa mä oon sen kanssa vähän pulassa välillä, kun selitys ei mee täällä enää läpi.
 

Nää kengät on aivan pakko saada!

Tähän sai raapustella mietteitään!

Juoksija ja sen numero!

Suurin fanini! (samalla ainut)


Pursiaiset noutamassa kilpailunumeroa!
Numeron noudon jälkeen menimme hotellille nukkumaan päiväunet ja lepäilemään. Illalla käytiin vielä syömässä. Sitten olikin aika mennä taas takaisin hotelliin lepäilemään ja valmistautumaan  lauantain juoksuun. Siitä kerron teille huomenna lisää. Muuten olisi tullut kohtuuttoman pitkä kirjoitus.
 
Hyvää sunnuntain jatkoa ja huomenna jatketaan vielä Tukholman maratonin merkeissä!
 
- Väsynyt Leevi
 
 


11 kommenttia:

 1. Hattua nostan!! T: hyrski

  VastaaPoista
 2. Pakko oli seurata netin yli sun juoksua livenä. =) Hyvin vedetty!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Hitto kun olisi saanut pidettyä saman vauhdin loppuun saakka niin olisin päässy rikkomaan samalla sen 3.50 rajan. Toisaalta jäi nälkää jatkoakin ajatellen :)

   Poista
 3. Täällä oli kuule monta etäfania hengessä mukana! Aivan törkeen kova suoritus, onnea! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hahha :) Okei, eli fanit vaan lisääntyy :) Loistavaa! Mikäs tässä on juoksennellessa, kun on näin kova kannustus :) Paljon kiitoksia Anna!

   Poista
 4. Jaa muka ainoa fani.. =) Onnea hienosta juoksusta!

  VastaaPoista
 5. Pari kertaa kannustin sua matkalla mutta olit varmaan niin pihalla ku ett huomannu.
  30 kympin kohalla slussenilla ylämäessä.

  T. Sami

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hahha :) Voi hemmetti! En tosiaan huomannut mitään :) Lisätsemppi olis ollu kyllä tarpeen :) Sä huusit tietysti ruotsiks ni en ymmärtäny..:)

   Poista