torstai 9. toukokuuta 2013

Kilpailun jälkeinen viikko

Nyt on siis City Run onnellisesti ohi ja uusi oma ennätys povarissa! JEE!!!Saahan täällä Suomessakin olla välillä tyytyväinen itseensä ja sanoa sen ääneen, saahan? Minä ainakin sanon!

Kilpailun jälkeen jalat tuntuivat yllättävän hyviltä. Puhuimmekin kaverini Artun kanssa, että tästähän voisi tosiaan juosta vielä vaikka kotiin loppuverryttelyn merkeissä. Seuraavanä päivänäkin oli kaikki vielä aivan kunnossa eikä mitään kovin kummallista kipua esiintynyt. Olihan mun jalat nyt tottakai jumissa, sitä en kiellä. Venyttely ja huolellinen ruokailu kyllä auttoi niihinkin jumeihin ja ehkäisivät pahimmat krampit. Loppusaldoksi ei siis jäänyt muuta kuin 3 mustaa varpaankynttä. "Se kuuluu lajiin", sanoi minulle kerran eräs kokenut maratoonari ja olen hänen kanssaan samaa mieltä. Se on vähän sama asia, kuin jos pelaat jotain pallopeliä ja jos matsin jälkeen ei mihinkään satu tai ole yhtään mustelmaa, niin voit miettiä et mitä sää oot siel kentäl oike tehny?

Todistusaineistoa uintitreeneistä! Päässä uudet 2XU:n lasit!
Mustat kynnet ja hellät varpaat siis kuuluvat lajiin. Sunnnuntain mä lepäilin vielä kokonaan enkä tehnyt mitään liikuntaan liittyvää. Olin kotona, katselin telkkaria ja nautin raukeasta ja vieläkin vähän väsähtäneestä olosta.

Maanantai meni töiden, pyöräilyn ja jalkapallon merkeissä. Olin 4Runnersissa 9-16. Työmatkapyöräilyä kertyi 16km ja illalla oli edessä vielä kauden ekat fudistreenit. Perustin meille oman jengin harrastesarjaan. Siinä pelataan pienellä kentällä 6+1 pelaajalla. Fudis on mahtava laji ja on kiva nähdä kavereita pienten pelailujen merkeissä. Me treenaillaan kerran viikossa ja kerran viikossa on sitten peli 2*20min kestoltaan. Ensimmäiset treenit menivät kaikinpuolin hyvin ja hauskaa oli. Jos elettäisiin unelma-maailmassa niin olisin huilannut ja palautellut vielä juoksun jäljiltä. Nyt oli vaan sellanen tilanne, että halusin mennä treenenihin kun ensimmäinen pelikin oli edessä jo keskiviikkona.

2XU:n märkäpuku mallia A1. Tämän osto on mullakin edessä!
 
Tiistai alkoi taas pyöräilyllä töihin. Olin aamuvuorossa ja työpäivä meni kovassa kiireessä lähes huomaamatta ohi. Sellasta se välillä on. Kevät on täällä ja juoksutapahtumia järjestetään melkein joka viikonloppu. Se saa juoksijat liikkeelle ja hyvä niin. Suomalaiset alkavat mielestäni taas hiljalleen kiinnittämään enemmän huomiota omaan hyvinvointiinsa. Tiistai meni muuten lepäillessä. Jalat olivat edelleen aika hellinä juoksusta ja maanantain fudiksista.
 
Keskiviikko oli vauhdikas päivä. Herätyskello soi 06.30. Sitten vaan banaani naamaan ja uintitreeneihin. Olenkin teille jo paljastanut, että en osaa juurikaan uida ja nyt on kovat tekniikkatreenit käynnissä. Tällä kertaa mitään suurta kehitystä ei tapahtunut, mutta uiskentelin Pirkkolan tekniikka-altaassa minkä kerkesin. Uintihommissa kului 45min minkä jälkeen menin vielä salille 35minuutiksi. Sitten äkkiä suihkun kautta ulos ja Scottin eturengas kohti Kamppia. Uusi pyöräni rullaa kuin unelma ja jo 20 minuuttia myöhemmin olinkin Kampin K-Marketissa valitsemassa päivän menua. Olen täälläkin jeesustellut terveellisestä ruokavaliosta ja siitä miten jokainen voi oikeasti valita mitä syö ja mitä sieltä kaupasta tulee ostettua. Minulla ei ollut mitään aavistusta mitä ostaisin, aikaa 5 minuuttia ja tässä oli lopputulos ->


Aika hyvä vaikka itse sanonkin :) Hyvät eväät ja suhteellisen terveellistäkin vielä! Näillä jaksoi painaa pitkän päivän! Työpäivä meni taas hujauksessa kevään kiireissä. Tilasin ison kasan 2XU:n triathlon kamppeita 4Runnnersiin ja niitä käsitellessä ja uusiin tuotteisiin tutustuessa meni pari tuntia. Olipas taas kivaa. Seltä tuli märkäpukuja, pikanauhoja, vöitä kilpailunumeroille, uimalaseja avoveteen ja altaaseen, pitkän matkan kisapukuja jne. Aloinkin tietysti heti fiilistelemään niitä kisapukuja. Ne on 2XU merkkisiä huippupukuja. Ideana on siis se, että tällä samalla puvulla voi uida, pyöräillä ja juosta. Pyöräilyä silmällä pitäen pepun alle on laitettu ihan kevyt pehmuste. Se ei ole yhtä massiivinen kuin varsinaisissä pyöräilyhousuissa, koska muuten se haittaisi uimista sekä juoksua. Lisäksi se on compression ominaisuudella varustettu. Eli lisää verenkiertoa, vähentää lihasväreilyä ja pitää muutenkin paketin nätisti koossa ja jeesailee tehokkaasti sodassa maitohappoja vastaan.



Kun 4Runnersin työt olivat takanpäin ja kello tuli 17.00 oli aika hypätä taas Scottin selkään ja lähteä Duosportin kautta kohti Latokartanoa ja ensimmäistä fudispeliä. Duosportista piti hakea uudet säärisuojat, kun vanhat jäi aamulla kiireessä kotiin. Pyöräiltävää kertyi 12km. Peli meni hyvin ja mikä tärkeintä kaikilla oli hauskaa. Peli päättyi 2-2, vaikka se ei tässä sarjassa nyt olekaan pääasia. Matsin jälkeen poljin vielä väsyneenä kotiin 9km ja energiat alkoivat olemaan jo todella vähissä. Kotona äkkiä suihkun kautta tekemään ruokaa ja katselemaan Suomi-Usa lätkämatsia telkkarista. Vaimo oli juhlimassa kaverinsa synttäreitä, joten olin yksin kotona koko illan. Ajattelin aluksi mennä itsekin käymään, mutta olin jo niin väsynyt, että ei ollut enää mitään mahdollisuutta lähteä. Anteeks Inari! :) Tarkastaessani päivän liikuntasaldoa huomasin, että olin treenannut vähän yli 3 tuntia ja kuluttanut 2450kcal, joten ei ihme, että vähän väsytti :).

Katsokaas minkä sain. Enää 3 viikkoa lähtölaukaukseen!
Torstai olikin pyhäpäivä ja koko Helsinki tuntui olevan aika raukea. Johtuiko raukeus sitten eilisestä lätkämatsista ja muutamasta oluesta vai mistä, sitä en tiedä :). Viisaammat olivat päättäneet, että Kampin kauppakeskus on auki, joten mulla oli edessä työpäivä. Oluet ja muutkin nautinnothan on multa nyt tässä kisadieetissä kielletty. Kieltäytymistä on jatkunut nyt 4 viikkoa ja vielä 3 olisi edessä. En siis syö mitään makeaa enkä muitakaan herkkuja. Lisäksi alkoholi , limu, mehu jne kaikki hauska on kiellettyä. Tämä on tällä kertaa mennyt todella hyvin ja minun ei ole tehnyt edes mieli mitään herkkuja. Aamupalan ja parin kahvikupin jälkeen nostin uskollisen Scottin taas partsilta ja suuntasin kamppiin. Tyäpäivä oli normaali lyhyempi 12-18. Täytyy myöntää, että aika hiljaista oli ja en usko, että kovin moni edes tiesi meidän olevan auki. No sainpahan hoitaa paljon keskeneräisiä asioita pois päiväjärjestyksestä.

Lauantain Sporttipäivän suunnittelua Annan kanssa!
Tulin kotiin 18.30 ja Anna olikin jo meillä Monnan kanssa ja edessä oli tulevana lauantaina järjestettävään sporttipäivään liittyvä palaveri. Siinä sujahti 2 tuntia ja nyt alkaa tämäkin torstai olemaan jo takanapäin. Jos teitä kiinnostaa Juoksu, aerobinen harjoittelu, salitreeni ja terveellinen ruokavalio, niin nyt äkkiä ilmoittautumaan mukaan lauantain Sporttipäivään. Pystymme ottamaan mukaan vielä pari innokasta liikunnasta ja terveellisitä elämäntavoista kiinnostunutta. Lisätietoja tapahtumasta saatte -> Sporttipäivä
 
Hyvää ja urheilullista viikonvaihdetta. Mun loppuviikko sujuu töiden, Sporttipäivän ja toivottavasti juoksunkin merkeissä. Tarkoitus olisi päästä taas lenkille, jos tuo kroppa alkaisi pikku hiljaa olemaan palautunut viime lauantain juoksusta.
 
Ihanaa kevään jatkoa!
 
-Leevi

11 kommenttia:

  1. Saa, todellakin saa, onnittelut ennätyksestä!

    Tuliko triathlonkamppeissa chip-ajanottosirulle nilkkaremmiä? Sellasen tarttisin.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos!

      Ei valitettavasti tullut, mutta kiitti vinkistä. Laitetaan seuraavaan tilaukseen kyselyä, jos niitä löytyisi!

      Poista
  2. Toivottavasti sun blogi jatkuu mission läpäsyn jälkeenkin! Mä osallistun tänä kesänä sellaseen juoksutapahtumaan kuin Military run. Tapahtuma järkätään ekaa kertaa ja sille löytyy facebooksivut. On tässä lähellä mun kotia niin pitää tietysti tukea paikallisia tapahtumia! =) Mukavaa sporttipäivää teille.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos!

      Aivan varmasti jatkuu Tukholman jälkeenkin. Samoilla askelmerkeillä mennään jatkossakin eli koian välillä kirjotella jotain kamppeista, ravinnosta tms ja sitten kertoa harjoittelusta ja siitä triathlon + Vaarojen maraton valmistautumisesta!

      Tuo military run kuulostaa mielenkiintoiselta ja haastavalta. Pitääkin mennä tutustumaan mistä on kyse!

      Hyviä treenejä!

      Poista
  3. Kappas samanlainen märkäpuku kuin minulla :) Oletko jo kokeillut sitä käytännössä? Itse en ole vielä, mutta pitäisi varmaan kohta, koska kolmen viikon päästä Kuusijärvellä pitäisi uida jo sen kanssa.

    http://triathlontreeni.blogspot.fi/

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tuo märkäpuku on mulla vasta unelmien listalla. Mun pitää eka oppii uimaan paremmin ja vasta sitten hankin sen :).

      Nyt on ollut kylmät luonnonvedet niin sinne ei ole ainakaan kovin moni triathlon harrastaja tuttuni vielä uskaltautunut, mutta ei muuta kuin halliin kokeilemaan. Sen pitäisi kyllä olla hyvä puku! Onnea kisoihin. Pitääkin käydä tutustumassa sun blogiin..

      Hyviä treenejä ja onnea kisaan :)!

      Poista
  4. Toivotan Onnea ja menestystä uintiharkkoihin. Itse opettelin talven aikana vaparin. Syksyllä kävin uinnin tekniikkakurssin ja nyt koko talvi takana kaksi uintikertaa. Samoin hommasin maantiepyörän ja nyt sillä on tullut fiilisteltyä muutama pyörälenkki. Elokuussa on tarkoitus mennä Kuopion perusmatkalle ja sitä ennen varmaan pitäisi muutama sprintti saada alle.
    Onko teillä myynnissä kaksiosaista tripukua?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos sitä onnea ainakin tarvitaan tässä aluks etten huku..menestyksestä ei kannata vielä ääneen puhua :)..

      Sä oot ollut ahkera uimari! Mulla on vähän samanlaiset tavoitteet kuin mitä sä oot jo saavuttanu eli ottaa vapari haltuun ja käydä sitten treenaamassa 2-3 kertaa viikossa!

      Tsemppiä Kuopioon ja sprintelle. Ne voi olla hyvä idea ennen tuota sun varsinaista kisaa..Eihän siitä kokemuksesta ole koskaan haittaa :)

      Meillä ei ole kuin noita yksiosaisia, mutta niin paljon on nyt 2-osaisia kyselty, että pitää varmaan tilata niitäkin! Tää on meilläkin myymälänä vielä opettelua, kun ei olla aikasemmin triathlonin kanssa oltu juurikaan tekemisissä..

      Poista
  5. Kyllä sä tekniikan nopeasti opit! Ite uin elokuussa 2011 vaparia ekalle lippusiimalle eli 5m. Lokakuussa meni 25m, marraskuussa 100m ja joulukuussa uin jo ekan tonnin aikani. Viime vuonna olin ekalla puolimatkalla ja viikon päästä olis seuraava. :) Eli jos mäkin opin, niin jokainen voi oppia. ;)

    Tsemppiä treeneihin! :) Mun touhuista voi halutessaan lukea energianurkkaus.blogspot.com

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos rohkaisusta! Sain nyt kummasti lisää uskoa uintitreeneihini! :)

      Tsemppiä kisaan! Mä meen samantien tutustumaan sun blogiin!

      Poista