perjantai 4. lokakuuta 2013

Viimeinen päivä ennen Vaarojen maratonia!

Hello!

Nyt alkaa Vaarojen maraton olemaan jo todella lähellä. Huomenna pitäisi startata Nissan ja suunnata kohti kolia 6.30 aikoihin. Sitä ennen pitää vielä päättää, mitkä varusteet päällä siellä juoksen. Nyt olemme Nurmeksessa meidän mökillämme. Tulimme tänne eilen puolenyön aikoihin. Lähdettiin suoraan töistä ajamaan ja napattiin myös äitini kyytiin, joka lähti mukaan mökille. Isä on ollutkin täällä jo viikon verran metsästämässä ja laittamassa paikkoja kuntoon. Meitä väsyneitä matkalaisia odotti eilen illalla oikein lämpimät karjalanpiirakatkin keittiönpöydällä! Ai että! Tästä Nurmeksesta on Kolille n. 80km, joten sen takia tulimme tänne yöksi. Lisäksi säästämme tässä monta sataa euroa, kun ei tarvitse maksaa hotellista :).
 
Viimeiset polkujuoksutreenit keskuspuistossa!
Matkalla Nurmekseen ja Kolille!
Päivä ennen juoksua ei ole enää ihmeitä tehtävissä. Pitää vaan ottaa iisisti, lepäillä ja käydä huominen päivä ajatuksissaan läpi. Pitää miettiä monelta on herätys, aamupala ja lähtö kisapaikalle. Varusteet katson jo tänään kasaan ettei niiden kanssa tarvitse sählätä enää aamulla. Mulla on varmaan puolet omistamistani juoksukamoista mukana, kun sää saattaa tähän aikaan vuodesta olla mitä vaan. Kaikkeen piti siis varautua. Sain hyvän muistutuksen luontoäidin ihmeistä pari vuotta sitten Tukholmassa, kun maratonilla oli kesäkuun alussa +2 astetta ja välillä satoi rakeitakin. Siellä kun vedin Ulmalat (laittoman lyhyet shortsit) jalassa ja pipo päässä tuli pariinkin kertaan mietittyä onko tässä enää mitään järkeä :).

4Runners!

Tämän illan kuvioihin kuuluu myös kisasuunnitelman teko. Se tarkoittaa sitä, että pitää vähän laskeskella mahdollista tavoitetta/loppuaikaa ja miettiä, kuinka paljon kulutan juoksun aikana energiaa ja sen mukaan pakkaan sitten mukaani lisäravinteita. Lisäksi pitää miettiä joku keskivauhti mitä lähtee vähän katselemaan, että siinä juoksussa olisi edes jotain ideaa :). Lähinnä lähden kuitenkin vain nauttimaan liikunnasta, mahtavista maisemista ja täysin uudesta ja varmasti kovasta kokemuksesta.


Inov Trailroc 245 - Näillä mennään huomenna!

Katukisat ovat siinä mielessä stressaavampia, että silloin on aina kovemmat aika-tavoitteet ja matkan aikana tulee kytättyä välillä liikaakin keskivauhtia ja matkanopeutta. Tällä kertaa se ei ole kuitenkaan se pääasia. Lähden liikkeelle täysin ilman paineita nauttimaan mahtavasta kisasta. Mietin tässä hektisessä elämäntilanteessa, että kerrankin saan juosta 6 tuntia metsässä ilman että kukaan kysyy multa mitään :). Ihan  omaa laatuaikaa! Kun olen vastuussa 4Runnersista, joka on vielä asiakaspalvelutyötä ja tämän lisäksi vedän 2 fudisjengiä sekä yhtä salibandyjengiä, niin voitte varmasti uskoa, että päivittäin saan vastata aika moneen kysymykseen :). Sehän on tietysti todella mahtavaa ja palkitsevaa, mutta välillä ja varsinkin pitkään jatkuvassa kovassa kiireessä myös suhteellisen stressaavaa.

Viimeisiä vauhtipätkiä!

Koko Vaarojen maraton projekti oli vaarassa ihan loppuhetkille saakka. Sain elämäni kireimmät pakarat maanantaina. Mulla oli jo viikonloppuna vähän tunnelmia siellä suunnalla. Sunnuntaina juoksin asiakkaan luokse ja olin vielä hänen kanssa treenaamassa niin loppusaldoksi tulikin yllättäen 15km juoksua. Lisäksi teimme vähän voimaliikkeitä sekä loikkia. Näin jälkikäteen, kun on helppo olla viisas, niin voin todeta, että se oli too much! Pakarat meni aivan jumiin ja varsinkin vasenpuoli oli totaalisessa kuoliossa. Ajattelin, että se on ihan normaalia ja kyllä se siitä helpottuu, mutta eipä helpottanut. Eihän siinä auttanut muu kuin varata äkkiä aika hierojalle. Onnekseni sain ajan keskiviikko aamuksi Helsinginurheiluhieronta nimisestä paikasta. Se on aivan Helsingin keskustassa Fredrikinkatu 49:ssä. Suosittelen käymään!

Loistavaa ja amattitaitoista hierontaa ihan ytimessä!

Koko keskiviikon persus oli vielä pirun herkkä, eikä kävelemisestäkään meinannut tulla yhtään mitään kyykistymisestä puhumattakaan. Illalla fiilis oli kuitenkin jo niin hyvä, että päätin lähteä matkaan ja tehdä päätöksen sitten täällä Pohjois-Karjalassa. Nyt kun on enää 12 tuntia starttiin niin pakara on sellainen, että kyllä sillä matkaan lähdetään, mutta kipeä se on vieläkin. Katsotaan miten miehen käy. Toivon ja uskon, että lämmetessään se vaan toimii paremmin ja paremmin.
 
Nyt täällä Nurmeksessa alkaa jo ilta hämärtymään. Monna näprää kännykkää, isä sytyttelee uunia, Gere nukkuu mun vieressä ja äiti kävelee ympäri mökkiä ja puhuu koko ajan, kuuntelee joku tai ei..:) Mä laitoin äsken vielä saunankin lämpiämään niin mikäs tässä on ollessa. Saunan jälkeen vielä iltapala huuleen, juoksuvarusteiden valinta, aikataulut lukkoon, kamerat ja kännykät lataukseen ja kaikki on valmista huomista varten.

Omegawave näytti aamulla hyvän tuloksen mun päivän kunnon suhteen!
 
Aamulla mittasin päivän kuntoni, stressitasoni ja palautumiseni uudella Omegawave mittarilla. Se on aivan mahtava laite paljon liikkuvalle. Mittaus kestää 2 minuuttia ja se kertoo samantien, miten olet palautunut edellisistä treeneistä, mikä on kehosti stressitila ja minkälaista harjoittelua olisi viisainta tehdä. Samaa järjestelmää käyttää myös usea maailman parhaista jalkapalloseuroista. Kerron mittarin faktoista myöhemmin lisää, kun saan vähän lisää dataa. Nythän on loistava tilaisuus katsoa, mitä se näyttää, kun tuon Kolin maratonin jälkeen on kroppa varmaan aika väsynyt :).
 
Maraton starttaa huomenna klo:9.10 - 9.20. Muistakaa käydä tsekkaamassa mun etenemistä joko twitteristä tai seuratkaa tota twitter-feediä tosta blogin etusivulta. Koitan laittaa väliaikakuulumisia kisan aikanakin sitäkautta :).

Vauhdikkaasti poluilla Pirkkolassa!

Huomenna tulee sitten kuvitettu kisaraportti, jos aivot vielä toimivat juoksun jälkeen. Ilman tiukkoja tavoitteita lähden siis liikkeelle, mutta jos nyt laitetaan se 6-tuntia salaiseksi tavoitteeksi. Ei kerrota sitten kenellekään, jos se ei onnistu. Hauska muuten nähdä, kuinka paljon tuttuja Kolilla tulee vastaan. Tiedän noin kymmenen 4Runnersin vakioasiakkaan osallistuvan kisaan. Paljon onnea heille ja kaikille muillekin osallistuville.

Huomenna luotetaan Goren windstopper paitaan!


Húomenna jatketaan kisaraportin merkeissä!
 
Nyt me lähdetään Monnan kanssa saunaan!
 
Tuukka

1 kommentti:

  1. Hurjasti tsemppiä! Toivottavasti hanuri kestää! Mäkin haluan kokea tuon maratonin vielä joskus.

    VastaaPoista