keskiviikko 23. tammikuuta 2013

Kilometriaikoja ja hyviä keksintöjä!

Eräältä lukijaltani tuli toive, että laittaisin juoksuistani vähän dataa esille. Tässä postauksessa sitä nyt tulee. Laitan sitä nyt tästä lähtien säännöllisesti esille niin pääsette vielä konkreettisemmin seuraamaan mun kehitystä tai kehittymättömyyttä :). Lisäksi nostan tässä esille pari loistavaa keksintöä mitkä helpottavat urheilijan arkea. Monestihan parhaat keksinnöt ovat aivan yksinkertaisia juttuja. Ne nähdessään tulee sellainen fiilis, että miksi mä en tota keksinyt?

Tässä ensimmäinen loistava yksinkertainen keksintö. Homman nimi on seuraava. Jos käytät palkkaria treenin jälkeen niin aikasemmin oot joutunut ottamaan salille mukaan 2 pulloa eli shakerin ja juomapullon, mutta tässähän ne nyt on kätevästi yhdistetty. Ei muuta kuin palkkarijauheet tuonne niille varattuun lokeroon ja se ruuvataan pullon pohjaan kiinni. Sitten käytät tätä juomapullona treenin ajan. Treenin jälkeen taas ruuvaat tuon pohjaosan irti, palkkarijauheet sieltä pulloon, vettä niskaan, ravista ja palkkari on valmis! Mahtavaa! Eikä siinä vielä kaikki :) vaan tässä on mukana myös oma osionsa pillereille, ravintolisille jne.  Tämä on helpottanut mun elämää. Käy ostamassa omasi! Ainakin Fitnesstukku myy näitä. Värejäkin löytyy vaikka millä mitalla. Käykää katsomassa ->  http://www.fitnesstukku.fi/5/fi/artiklar/star-nutrition-smartshake-v2-800-ml

Smartshake Fitnesstukusta
Maanantait mulla alkaa melkeinpä poikkeuksetta kuntosalin hämärässä. Niin tälläkin viikolla, kun suuntasin klo: 7.00 Töölön kisahallille. Nyt ohjelmassa oli 15min nyrkkeilyä lämmittelyksi ja sen jälkeen 60 min selkä-hauis-keskikroppa harjoitus. Teille salihirmuille ja pikku "Bulleille" valotan vähän liikepankkiani. Tässä kohtaa viimeisetkin juoksua harrastavat lukijani alkavat selaamaan Runners worldia ja lopettavat lukemisen, mutta otan sen riskin :). Eli ohjelmaan valikoitui kulmasoutu suoralla  tangolla seisten 4 sarjaa, ylätalja eteen 2:lla eri tangolla 8 sarjaa,  alatalja 3 sarjaa, 1-käden kulmasoutu käsipainoilla 2 sarjaa, hauikset vinolla tangolla 2 sarjaa, hauikset seisten käsipainoilla 2 sarjaa ja hauikset eristäen istualteen 2 sarjaa (eli vanha kunnon kasari-bodari liike) sitten loppuun vielä keskikroppaa elikkä vatsoja, selkiä, kylkiä jne. Tunsi muuten taas tehneensä jotain. Päivä jatkui 4Runnersissa töiden merkeissä ja 16.00 suuntasin sitten vielä PT asiakkaani luokse vetämään hänelle treeniä. Kotiin pääsin 20.00 aikoihin ja nyt on pakko antaa krediittiä vaimolle. Miten siistii onkaan tulla kotiin väsyneenä, kun siellä on valmiiksi tehty ruoka odottamassa! Kiitos, Danke, Gracias, Tack ja niin edelleen! I LÖV JYY!

Kuntosaliharjoittelu menee mulla itsellä aika fiilistellessä eli äläkää pahottako mieltänne, jos jokainen mun tekemä liike tai harjoitus ei vastaa sitä Body&Muscle lehden massakuuri ohjelmassa ollutta :). Kuntosalilla käynti on juoksijalle loistava lisä harjoitusohjelmaan. Tällä minun suosimallani tavalla  siitä ei ole rehellisesti sanoen kuin haittaa. Mitä enemmän koittaa lihaksia saada niin sitä vaikeampaa juoksusta tulee. Onneksi  niitä ei vielä niin paljon ole, että siitä mitään todellista haittaa olisi, mutta toki ajokoiran näköinen 185cm pitkä ja 59kg painoinen veli juoskee lähtökohtaisesti kovempaa kuin tällainen 180cm 82kg etäisesti labradorinnoutajaa muistuttava kaveri. Sehän on jo luontoäidin sanelema laki ja järjestys.

Nyt sitten sitä juoksu asiaa. Me käytiin tiistaina pitkästä aikaa kavereiden kanssa yhteislenkillä ja tässä on nyt sitä dataa mitä osa teistä on kaipaillut ja mitä tästä lähtien tulen tarjoamaan. Meillä on vahva kolmen kopla suunnilleen samankuntoisia kaveruksia. Ollaan juostu nyt säännöllisen epäsäännöllisesti yhdessä 5-6 vuotta. Joskus enemmän joskus vähemmän ja usein ei ollenkaan :). Kevään lähestyessä yhteislenkit kuitenkin yleistyvät ja kavereista olen saanut jo monena vuonna hyvää seuraa ja tukea pitkille lenkeille ja maratonille valmistautumiseen muutenkin.

Tässä lepäillään poikien kanssa Lammassaaressa.

Km
 
Kesto
 
Matka
 
Keskisyke
 
1.
00:06:09 
1.00
120
2.
00:05:33 
1.00
124
3.
00:05:46 
1.00
119
4.
00:05:43 
1.00
125
5.
00:05:57 
1.00
126
6.
00:05:53 
1.00
129
7.
00:06:07 
1.00
131
8.
00:05:57 
1.00
137
9.
00:05:38 
1.00
131
10.
00:05:34 
1.00
134
11.
00:06:03 
1.00
138
12.
00:05:50 
1.00
138
13.
00:05:24 
1.00
144

Kesto
01:15:56  
Keskiarvosyke
130   
Maksimisyke
151   
Kalorit
820   kcal
Matka
13.05   km
Keskivauhti
05:49   min/km
Leposyke: 40
Maksimisyke:190-195
 
Tässä yläpuolella nyt yhteenvetoa lenkistä. Pituudeksi pamahti tuo  13km mihin olen itse ihan tyytyväinen. Vauhti oli mukavaa ja koko ajan juteltiin, joten rauhallisesti mentiin, mutta on se syke tuolla välillä vähän noussutkin :). Reitti oli suhteellisen mäkinen, mikä teki ihan hyvää niin sai samalla vähän jerkkua pohkeisiin. Lähdettiin juoksemaan Haagasta - Pikku-Huopalahden rantoja nuollen seurasaareen ja sieltä Töölöön mistä taas takaisin Pikku-Huopalahteen ja Haagaan. Keli oli mitä mukavin -6 astetta ja seura luonnollisesti sitäkin parempaa. Vaimoni ehdotteli sievästi vielä saunomista, joten olin kaukaa fiksu ja laitoin saunan päälle lähtiessäni. Ai että oli nättii mennä suoraan löylyihin hyvin lenkin jälkeen. Välillä pienet asiat tekee onnelliseksi. Uteliaimmille voin tässä kohtaa kertoa, että vaimoa en saanut saunkaverikseni. Se otti pari päivää sitten uuden tatskan ja se esti hänen saunomiset tällä kertaa :). Kylläpä taas illalla uni maistui, kun takana oli työpäivä, 15km pyöräilyä ja 13km juoksulenkki. Liikuntahan parantaa myös kaiken muun hyvän lisäksi unenlaatua ja sen olen itsekin huomannut! Tästäkin syystä LIIKU! :)
 
Ei hienouksia mutta kaikki tarvittava!
Keskiviikko alkoi taas 06.00 herätyksellä ja aamupalalla. Edessä oli aamutreeni Töölön kisahallilla. Ei muuta kuin nöyrä ilme kasvoille, pyörän selkään ja eturengas kohti kisistä. Päivän ohjelmaan kuului Rinta-ojentaja-keskivartalo. Pikku bulleille laitan tähänkin nyt lisäinfoa tekemisistäni. Penkki 8 sarjaa, Rintalihakset käsipainoilla penkkiä aina asteittain joka sarjan jälkeen nostaen x4, Vipunosto rintalihaksille vinopenkillä x2, vipunosto rintalihaksille tasapenkillä x2, PeckDeck x2, Punnerrukset x2, Ojentajat suoralla tangolla x3 oteleveyksiä vaihdellen, ojentajat V-tangolla x1, Vatsat, selät, kyljet. Joskus voin paneutua tähän kuntosaliharjoitteluunkin kokonaisen jutun verran, mutta tehdään se vähän myöhemmin. Sitten käyn vähän tarkemmin läpi mitä teen, miksi ja miten.
 
Kisiksen tunnelmaa
Harjoituksen jälkeen taas suihkuun, palkkarit naamaan ja Crescentillä töihin. Keskiviikko jatkuu 4Runnersissa töiden merkeissä. Nyt onkin harvinainen päivä, koska mulla ei ole mitään ohjelmaa illaksi. Saan töiden jälkeen mennä kotiin lepäilemaan ja nauttimaan rauhallisesta illasta. Kerään vähän voimia huomiselle, koska torstait ovat nyt olleet aika rankkoja. Päivä alkaa 7.00-8.00 aikaan ja päättyy 21.30. Silloin pitää olla mieli ja kroppa virkeänä heti aamusta. että jaksaa painaa pitkän päivän kunnialla loppuun saakka.
 
Tää homma alkaa olemaan nyt paketissa enkä keksinyt kuin yhden hyvän keksinnön! No kertokaa te pienistä asioista arjessa, jotka ovat helpottaneet elämäänne huomattavasti. Jaetaan ilomme ja tehdään elämästä taas hitusen mukavampaa ja helpompaa!
 
Näillä jaksaa ja palautuu nopeasti!
Vaimo bongasi jostain lehdestä jutun, missä haastateltiin Töölön kisahallin laitosesimiestä. Se sanoi, että nyt eletään juuri niitä hetkiä, kun uudenvuoden lupaukset alkavat pettämään ja saleilla palataan kävijämäärien osalta normaaliin. Jos olette tehneet lupauksen terveellisemmästä elämästä, kuntosaliharjoittelun aloittamisesta, elämäntapa remontista, tms, niin taistelkaa sitä sohvaa vastaan. Älkää antako sen houkutella teitä viekkaaseen syliinsä vaan lähtekää nostelemaan puntteja ja tekemään reiden loitontajia salille! :)
 
Ihani harjoituksia ja kaikkea hyvää teille rakkaille lukijoilleni!
 
-Leevi
 

11 kommenttia:

 1. Hei! Muistelisin et olit suuntaamassa myös Tukholmaan kesäkuussa joten ajattelin kysyä oletko rakentanut vielä treeniohjelmaa vai vedätkö netistä jonkun? Nytkun suurin osa on yleensä tuo 16viikkoa eli parin viikon päästä aloitus. Oletko vielä sen kummempia tavoitteita asettanu?
  hyviä venyttelyjä! - Joonas

  VastaaPoista
 2. Hei Joonas,

  Joo muistelit oikein. Sinnehän se on taas lähdettävä! Ajattelin rakentaa treeniohjelman itse. En pystyisi tällä hetkellä noudattamaan valmiiksi tehtyä ohjelmaa kovinkaan tarkasti, kun tulee liikuttua työnkin puolesta aika paljon ja se syö taas omia harjoituksia. Netistäkin löytää kyllä ihan hyviä valmiita ohjelmia. Niissä pitää vaan muistaa soveltaa harjoituksia omaan elämään ja kuntotasoon sopiviksi.

  Tavoitteeksi olen asenttanut uuden ennätyksen tekemisen, mikä mulla tarkoittaa noin 4 tuntia.

  Hyviä venyttelyitä sinullekin, sitä ei voi koskaan tehdä liikaa :)

  Leevi

  VastaaPoista
 3. toi unenlaatu juba on muuten erittäin totta, mulla on jo pitempään ollu vaikeuksia nukkumisen kanssa ja heräilin pitkin yötä. Nyt kun on tuli persauksen alla tehny ja rääkänny itteensä urhelun parissa ni on muuten yöt tulli nukuttua putkeen oikee hyvin :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niinpä Hanna! Liikkumisella ja terveellisillä elämäntavoilla muutenkin on suuri vaikutus unenlaatuun! Hyvä, että sullekin unet maistuu :) Hyvin nukutun yön jälkeen on ihan eri fiilis lähtee kohti päivän haasteita!

   Poista
  2. ps. osaan oikeesti kirjottaa suomea :D

   Poista
 4. Hei!
  Hauskaa, että on muitakin punttista pelkäämättömiä juoksijoita! Toivoisin vinkkejä jalkatreenien yhdistämiseen juoksun kanssa. Miten se sinulta onnistuu?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo ei olla vielä täysin sukupuuttoon kuoltu laji..:) Se yhdistelmä onkin aika vaikeasti toteutettava. Olen itse tehnyt jalkoja säännöllisen-epäsäännöllisesti. Jos jotakin kaavaa yritän etsiä niin ehkä joka toinen viikko viikon vikana treeninä tai vikana treeninä ennen lepopäivää..

   Muutenhan siitä ei tahdo tulla mitään..Mulla noi salibandypelit sotkee jonkin verran lisää näitä jalkatreeni haaveita..Toivottavasti sä saisit järjestettyä sen paremmin :)

   Poista
  2. Mulla on sellainen tilanne, että punttista ja juoksua on tullut molempia harrastettua fiilispohjalta sen kummempia suunnittelematta. Nyt olen kuitenkin päättänyt juosta syksyllä ensimmäisen maratonini ja juoksutreenit ovat muuttuneet tavoitteellisemmiksi. Puolikastakaan en ole vielä virallisesti juossut, kokeilen sitä keväällä. Punttista en kuitenkaan halua täysin jättää. Tällä hetkellä salilla tulee käytyä yleensä kaksi kertaa viikossa. Toisella kerralla jalat ja vähän yläkroppaa ja toisella pelkkää yläkroppaa. Salitouhuihin ei kyllä ole kunnollista ohjelmaa. Olen yrittänyt treenata jalat ennen lepopäivää, mutta silti tuntuu että lepopäivänkin jälkeen ei juoksu kulje kovin leppoisasti. Mutta näin mennään toistaiseksi :D Kiitos muuten blogistasi, tulen varmaan seuraamaan sitä tiiviisti oman projektini edetessä! t. sama anonyymi kuin yllä

   Poista
  3. Hyvä päätös osallistua maratonille :)Maraton harrastasminen ei onneks sulje punttista pois, joten anna vaan palaa täysillä salillakin!

   Kannattaa tehdä jalkapuntilla räjähtäviä toistoja treenin loppuun ja muistaa kunnon venyttelyt+lihashuolto muutenkin niin se varmaan auttaa jonkinverran. Tokihan se juoksu on aina jalkapunttitreenin jälkeen vähän hapokkaampaa..Tsemppiä treeneihin!

   Poista
 5. Moro! Sen ruokajuttublogikirjoituksesi kommentissa lupasin parantaa ruokailutapojani. Nyt olen mennyt puolitoista viikkoa täysin eri lailla syöden kuin ennen, ja olo on aivan erilainen. Näköjään tarvitsin tuon pienen sysäyksen ja päätöksen julkistamisen kirjallisesti, ennen kuin muutin pitkäaikaista elämäntapaa. Ei voi muuta sanoa, kuin kiitos siitä kirjoituksesta!

  Jos sun pk-lenkin vauhti on nyt 5:49 min/km, juokset Tukholmassa reilusti alle 4 h. Niin, että asetahan tavoitteet korkeammalle :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Moikka,

   Hyvä Asta! Näin sen pitääkin mennä. Innostetaan toinen toisiamme kohti terveitä elämäntapoja! Kiva kuulla, että olet huomannut eron omassa olossasi! Se motivoi jatkamaan! Mahtavaa!!

   Hahha ;), en mä taida uskaltaa asettaa sitä yhtään korkeammalle. Toi vauhtikestävyys on mun akilleenkantapää..Sitä pitäisi saada vielä kehitettyä, että uskaltaisin unelmoida paremmasta ajasta..Tsemppiä treeneihin ja terveellisemmän ruokavalion tielle..:)

   Poista