tiistai 17. joulukuuta 2013

Häitä, kuntosalia ja talvipyöräilyä!

Otsikon mukaisesti on nyt pari viikkoa kulkenut. Toissa viikko oli täynnä kovia treenejä. Viikon kruunasi ystäviemme mahtavat häät. Viime viikko alkoi kevyemmissä merkeissä ja palautui sitten uomiinsa töiden ja treenienkin osalta. Viime viikko oli myös töiden puolesta viimeinen todella kiireinen viikko tämän vuoden puolella. Nyt alkaa ihmisillä olemaan jo jouluhenkeä mielessä ja kuntoilut saavat muutaman päivän paussin. Se tarkoittaa lyhyttä lomaa niin Personal Trainerille kuin kenkämyyjällekin.

Matka kohti Kamppia voi alkaa!
Taas on aikaa vierähtänyt ja vettä virrannut Vantaassa. Edellisestä sepustuksesta on jo parisen viikkoa aikaa ja kerrottavaa on taas kertynyt. Rakkaat ystävämme menivät pari viikkoa sitten naimisiin. Edellisistä ystävä-häistä oli jo pari vuotta aikaa, joten huuma ja innostus oli sen mukaista. Sain kunnian olla yksi bestmaneista ja se lisäsi tietysti niin fiilistä kuin vastuutakin. Koitin pitää omalta osaltani homman mahdollisimman hyvin paketissa ja esittää Cheekiä aina, kun tilaisuus tuli, tai vaikka ei tullutkaan! Me menimme Monnan kanssa naimisiin 2010 ja nyt pääsin seuraamaan samaa huumaa taas läheltä. Oli kyllä liikuttava ja erittäin tunnelmallinen ilta kaikkiaan. Koska ne olivat ystäviemme häät niin en niistä nyt tämän enempää vouhota eikä kuvamateriaalikaan ole enempää tarjolla :). Kunnioitetaan yksityisyyttä! LIIGA!

Bestman ja sen kaunis vaimo!
Sitten niitä treenijuttuja. Olen nyt keskittynyt jo parin kuukauden ajan enemmän salitreeneihin. Syitäkin löytyy useita ja koska kirjoitan tätä blogia niin pääsen niistä myös jauhamaan :). Syy numero 1. on halu näyttää hyvältä :) tai edes paremmalta! Toinen syy on se, että kesäisin joudun juoksemaan jo työni puolestakin niin paljon, että salitreenit jäävät väkisin vähemmällä ja näin koitan paikata siitä syntyvää tyhjää aukkoa sydämessäni. Syy numero kolme on se, että jalkani ovat vasta nyt pikkuhiljaa kunnossa sen Vaarojen maratonin myötä syntyneen persaus-episodin jäljiltä. Syy numero 4. Meillä on pyörähtänyt niin salibandy, kuin futsal kausikin käyntiin ja siellä saa juosta ihan riittävästi. Siihen kun lisätään vielä asiakkaiden kanssa tekemät lenkit, niin ne yhdessä muodostavat jo riittävän juoksumäärän kunnon ylläpitämiseksi. 

Rinnalleveto käynnissä!
Näiden syiden johdosta olen päässyt/joutunut käymään enemmän salilla. Se on kyllä aina niin siistiä! Siitä ei pääse mihinkään. Olen uudelleen rakastunut kuntosalitreeneihin! Yksi syy intohimooni ja uudelleen roihahtaneeseen raukkauteen on Motivus Center Kampissa. Se on n. 40m työpaikkani alapuolella oleva loistava kuntosali. Mikäs sen mukavampaa ja helpompaa kuin karauttaa aamulla pyörällä 7.30 Kamppiin. Heittää pyörä yläkertaan työpaikalle ja painua itse alas salille. Sitten treenin jälkeen hissillä takaisin ylös ja olen valmis aloittamaan työpäiväni energeisenä. Lisäksi Motivus Center tarjoaa aivan mahtavat puitteet treenaamiseen. Sieltä löytyy riittävästä rautaa tosimiehelle ja meille narsisitisille itseään kuvaaville kamerakännykkä-jätkille tarvittavat peilit, laitteet ja juoksumatot!

Taljan kimpussa!
Olen sitä mieltä, että aamutreenit pitäisi tulla lakisääteiseksi. Niin hyvä fiilis niistä tulee. Samoin kannatan myös työmatkapyöräilyn pakottamista ihmisten arkeen. Ei vaan ymmärrän hyvin, että se ei ole kaikille mahdollista, mutta ainakin tässä pääkaupunkiseudulla porukka voisi ottaa itseään hieman niskasta kiinni ja vaihtaa sen Toyotan Crescentiin. Sillä samalla kun säästyt aamuruuhka-stressiltä niin kuntosi parantuu, sekä aivot ja kroppa ovat valmiina työpäivään sekunnista 1 alkaen. 


Lisää taljaa! Tää jätkähän on joka kuvassa jotenkin väärin päin taljan kimpussa!

Voisin omasta kokemuksestani sanoa, että perus-jantterille 4-5km/suunta työmatka kulkee hyvin pyöräillen vaikka päivittäin. Aktiivisella liikkujalla hurahtaa huomaamattomasti jo 6-10 km/suunta ja sitten näille oman elämänsä Contadoreille ei tunnu mikään olevan liikaa :). Mun työmatka on n.7,5km/suunta. Kuljen pyörällä joka päivä melkein läpi vuoden. Muutamat hurjimmat säät jätän välistä, mutta muuten se menee oikein nätisti. Talvella on joka kerta aikamoinen voittaja-olo sen aamusien pyöräilyn jälkeen. 

Vielä vähän hauisten hapottamista suoralla tangolla!
Tästä tuli nyt näköjään tällainen pyöräilyvouhotus kirjoitus, vaikka tarkoitus oli paneutua ihan muihin asioihin. No jatketaan nyt valitsemallani linjalla. Työmatkapyöräily pitää kuitenkin muistaa ottaa huomioon, kun miettii liikunnan kokonaisrasitusta. Minulla se vaikutti aluksi selkeästi juoksuun. Piti vähän miettiä, että jos illalla tekeee kovan juoskutreenin niin silloin oli pakko jättää pyöräily väliin siltä päivältä. Nyt kun kroppa on jo vuosien saatossa tottunut rullailuun niin samaa ongelmaa ei enää ole. 

Matkantekoa pyöräilijän perspektiivistä!
Työmatkapyöräily on myös mahtava tapa lisätä huomaamattomasti liikuntaaa ilman että se vie aikaa miltään muulta asialta elämässä. Työpaikalle on kuitenkin joka-aamu mentävä, niin eikö se ole sama hurautttaa Bianchilla kuin 452:lla tai M-junalla? Joku voisi laskea, että siinä säästää vielä rahaakin! Ainakin pitkällä aikavälillä. Jos säästetyt bussirahat menevät pyörähuoltoon ja varaosiin niin ainakin se kondis paranee, lantio kapenee, pakarat tiukkenee ja mieli on muutenkin virkeämpi :)

Laskin kerran, että minä kulutan vuodessa työmatkapyöräilyssäni noin. 10kg:n edestä energiaa. Siinä puhutaan jo aika suuresta luvusta. Tämän voi ottaa huomioon, jos tavoitteena on painonhallinta tai pudotus. 

Mannerheimintien varrella!
Nyt kun on talvi, niin ottakee huomioon, että autoilijat cant see shit, joten meidän pyöräilijöiden, sekä ulkonaliikkujien on otettava se tosiseikka huomioon. Itse käytän pyörässä valoja edessä ja takana ja lisäksi olen viritellyt siihen vähän lisä-heijastimia. Näiden lisäksi mulla on vielä tällainen Petzl otsalamppu kypärässä Se valaisee mukavasti pimeällä, sekä auttaa muita tiellä likkujia näkemään myös minut. 

Tikka RXP ladattava otsavalaisin!
Talvipyöräilijän varustuksiin kuuluu ehdottomasti Gore-Tex takki, kunnon fleece paita, hyvät Gore-Tex housut, jos haluu lähtee elvistelee niin suosittelen sellaisia pyöräilyyn suunniteltuja housuja, missä on henkselit, korkeampi vyötärö, sekä pehmuste persuksen alla. Tähän kun lisätään viel kunnon kengät ja mahdollsiesti kengän lämmittimet, kypärä ja lämpimät Gore-Tex hanskat niin ollaan jo aika pitkällä. Aidot talvitykittäjät voivat homata vielä nastarenkaatkin. Mun maasturissa on sen verran pitävät ja paksut renkaat, että olen vielä slvinnyt ilman niitä, vaikka joka talvi ne ovat mielessä käyneetkin!

Nyt oon jo Kampissa! Matkaan meni vain 25min. Nopeempaa kuin julkisilla!
Pääkaupunkiseudulla pääsee painamaan vielä melkein kesäkelissä. Tänäänkin aamulla oli +5 astetta ja tiet loistavassa kunnossa. Tuttu kesäinen ruuhkakin on jo pyöräteillä helpottanut, joten mikäs siellä on puskiessa! Suosittelen kokeilemaan! Ette varmasti tule pettymään!

Jokaiselta bloggarilta pitää löytyä ruokakuvia :)! Pelipäivän pasta, salaattia, linssejä ja porkkana & lantturaastetta!

Mukavia pyöräkelejä ja rauhallista joulunodotusta toivottaen!

Tuukka

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti