keskiviikko 20. marraskuuta 2013

Berliinin ja opiskelun lumoissa!

Terve,

 
Taas on ehtinyt tapahtua paljon pienen ihmisen elämässä. Olen päättänyt lähteä opiskelemaan. Lisäksi ilmoittauduin marathonille ja persaus on edelleen jumissa. Siinähän sitä onkin jo uutisia yhdelle viikolle.Aloitetaan nyt näistä treenihommista. Persaus on tosiaankin edelleen jumissa. Kävin viime viikolla kaksi kertaa hierojalla ja nyt olen alkanut myös itse tekemään kaiken maailman lihashuoltoa. Oon hieronut sitä tennispalloilla niin, että pallot ovat olleet maassa, mä oon makaillut mitä oudoimmissa asennoissa niiden päällä, Monna on nauranut vieressä ja Gere on yrittänyt varastaa palloja, sekä innoissaan näykkinyt ja nuollut, minkä ikinä vaan kerennyt. Sitten vielä ihmetellään, miksi sitä lihashuoltoa ei tule tehtyä enempää! Aloitin lihashuollon tarkoituksella vasta nyt, kun pakara on jo selkeästi paremmassa kunnossa eikä päivittäisen rutiinit enää juurikaan tunnu siinä.

Toiminnallista treeniä kahvakuulalla!
 
Olen viime aikoina keskittynyt salitreeneihin ja pallopeleihin. harjoitusviikkoni onkin ryhmittynyt niin, että olen pyöräillyt työmatkoja päivittäin 15km, käynyt kuntosalilla 4kert/vko ja pallopelejä (fudista ja salibandyä) on tullut pelailtua 2-4 kert/viikko. Sitten mahdollisuuksien mukaan olen käynyt Monnan pyöräily+keskivartaloon keskittyvillä tunneilla. Kokonaisuus on ollut todella hyvä ja kondis on taas kohdallaan lokakuun sikailujen jälkeen.

Aina on hyvä syy vetää penkkiä!

Seuraan nyt myös painoani kerran viikossa tapahtuvalla punnituksella. Tämä juhlallinen tilaisuus järjestetään aina perjantaiaamuisin ja siihen on ainakin tähän asti osallistunut koko perheemme. Mä painoin pari viikkoa sitten 83,6kg ja nyt oli viikossa tippunut 700g. Paino siis tällä hetkellä 82,9kg. Mulla se pyörii nykyisin tuossa 81 - 83kg:n välissä riippuen vähän harjoitusten painotuksista ja tietysti ruokavaliosta. Seuraan painoani vähän informatiivisessa mielessä. Katselen välillä ettei painoni pääse karkaamaan vahingossa liian ylös eikä alas. Silloin kun vaaka näyttää mulle 7:llä alkavia lukemia pitää alkaa kiiresti tekemään jotain muutoksia ja sama pätee, jos aletaan kolkuttelemaan 85kg:n portteja :) Muista perheenjäsenistä voin paljastaa sen verran, että Gere painoi 27kg ja joutui myös laihikselle mun kanssa :). Monnan painoa en tiedä, enkä herrasmiehenä kyselekään, ainakaan kovin usein!

Vapailla painoilla vähnä tisujen kiusaamista!

Nyt kun elämme syksyä ja alkutalvea niin keskityn aina enemmän punttien nosteluun, kuin juoksemiseen. Kesällä on niin kiva liikkua ulkona, että silloin salitreenit jäävät vähemmälle. Nyt on siis hyvä aika yrittää hankkia edes vähän sitä lihasmassaa ennen rantakauden alkua :). Kävin mä itseasiassa lauantai aamuna juoksemassakin, mutta siitä ei tullut mitään. Olin aivan onnettomassa juoksukunnossa ja lisäksi pohkeeseen sattui todella paljon koko lenkin ajan. Se on siis sitä samaa vaivaa tuon hanurin kanssa. No pitää jatkaa juoksutaukoa. Mulla on asiakkaiden ja juoksukoulujen kanssa juoksutreenejä n. kerran-kaksi viikossa ja ne saavat nyt toimia ns. ylläpitävinä harjoituksina.
 
Töölön Urheiluhalleilla ylätaljaa

Sitten niitä koulujuttuja. Haluan ehdottomasti vielä opiskella ja oppia paljon uutta. Olen luonteeltanikin erittäin tiedonjanoinen. Nyt on aika tehdä uusi aluevaltaus. Tämäkään asia ei tietysti mennyt niin kuin Strömssössä. Seuraavassa siitä lisää!

Maanantaina klo: 10.00 alkoi haku Avoimen Yliopiston kursseille. Mä olin tutkinut sieltä valmiiksi itselleni parhaiten sopivan ja eniten kiinnostavimman jutun eli Ravitsemustieteen perusopinnot. Niistä kun on valtavasti hyötyä työssänikin. No maanantai koitti ja mä en pitänyt mitään kiirettä ilmoittautumiseni kanssa. Noin klo:15.00 aikaan menin sitten tutkimaan, miten homma toimii. Muutaman klikkauksen jälkeen sain sitten ihanan vastauksen "Kurssi on jo täynnä, mutta voit hakea peruutuspaikkoja. Kiitos!

Lissee selekää!

Tämä sai mut todella vihaiseksi. Murjotin töissä, kunnes kollegani Lasse tuli iltavuoroon. Katselimme yhdessä vähän muitakin opiskeluvaihtoehtoja ja juttelimme asiasta. Siinä ihmetellessämme huomasin, että hittolainen siellä Ravitsemustieteessähän on tilaa vielä 2:lle ensimmäiselle kurssille, vaikka opintokokonaisuuden paikat olikin jo täytetty. Ei muuta kuin äkkiä hiiri kauniiseen käteen ja ilmoittautumaan niille. Eli vastoinkaymisistä huolimatta aloitan opiskelut tammikussa! JEE! Lasse käänsi tämänkin jutun vielä positiiviseksi ja sanoi, että nythän sä näet minkälaista se opiskelu ja Ravitsemustieteet on ja voit sitten lopettaa opiskelun näiden 2:n kurssin jälkeen jos se ei olekaan sun juttu. Viisas mies! Näinhän tämä asia on ja tästäkin löysimme positiivisen puolen :)!

Edelleen Töölössä selkäpäivän tunnelmissa!
Sitten niitä juoksujuttuja. Hain paikkaa ensisyksyn Berliinin marathonilta. Tänä vuonna homma eteni niin, että sieltä sai kuka tahansa hakea paikkaa 2 viikona ajan. Hakijoita olikin yli 70 000 Tämän jälkeen he suorittivat arvonnan, josta paikan sai n. 40 000 juoksijaa. Heille ilmoitettiin osallistumisoikeudesta, joka piti vahvistaa parin viikon sisällä. Tämän jälkeen ne lunastamattomat paikat arvottiin vielä uudestaan niiden kesken, joita onni ei suosinut ensimmäisessä arvonnassa.


Herkullinen terveyspitsa. Pohja tehtiin Luomu naudanjauhelihasta!

Minä olin onnekas ja sain paikan maailman ehkä nopeimmalle maratonreitille vuodeksi 2014.
Aivan mahtavaa. En ole ikinä käynyt Berliinissä muutenkaan ja nyt pääsen samalla juoksemaan vielä marathoninkin. Tällä kertaa mukaan lähtee todennäköisesti kaverinikin, joka sai tuolta uusinta-arvonnan kautta paikan.Sitten pitäisi miettiä vielä tavoitetta Berliiniin. Tukholma kulki tänä vuonna pienten ongelmien jälkeen aikaan 3.56. Olenkin nyt hahmotellut jotain 3.45 alittamista. Sitä voisi lähteä hakemaan, mutta ei tehdä tästä tavoitteesta vielä virallista.
 
Nyt jatkan taas päivän mutia askareita. Tänään on 4Runnersin töiden jälkeen erään yrityksen juoksukoulun ensimmäiset treenit. Ne on aina hieman jännittäviä. Toisaalta on todella kiva nähdä ja tutustua uusiin ihmisiin ja päästä vetämään treenejä innokkaille juoksijoille, mutta toisaalta siellä odottaa 15  täysin tuntematonta juoksijaa, joita en ole ikinä ennen nähnyt :). No eiköhän se hyvin mene. Parhaani teen, enempäähän sitä ei voi kai ihmiseltä vaatiakaan. Illalla on edessä vielä 90min salibandytreenit, joten aika hulina-päivä siis tiedossa kokonaisuudessaan.
 
Mukavaa keskiviikon jatkoa kaikille!
 

12 kommenttia:

 1. Ooohh, onnea Berliinin paikasta!

  VastaaPoista
 2. Hieno juttu toi opiskelu. Tsemppiä sitten vaan siihen. Opinnot usein maistuu kun edellisistä alkaa olla hieman aikaa. Mä valmistuin 2009 ja kohta tekis kans mieli jotain syventävää kurssia ottaa esim yliopistolta. Innolla seuraan myös mission Berliiniä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Adelheid! Mä kävin PT-koulun pari vuotta sitten ja sitä ennen opiskelin viimeksi 18-vuotiaana, joten olen tosiaan kerennyt keräämään motivaatiota. Ei muuta kuin tutkimaan yliopistojen kurssi tarjontaa. Nykyäänhän opiskeluvaihtoehtoja on vaikka kuinka paljon. Itsekin oikein ihmettelin, että mitä kaikkee sitä voikaan Suomessa opiskella :)

   Poista
 3. Mä oon just suorittanut avoimessa psykologian perusopinnot ja oli kyllä tosi hyvä kokemus. Itsellä oli aluksi pitkän opiskelutauon jälkeen vähän käynnistysvaikeuksia..kannattaa ainakin ajoissa hankkia kirjat ja tehdä jotain suunnitelmaa, että mitä lukee mihinkin mennessä että pysyy mukana. Yllättävän vaativia (mutta tosi mielenkiintoisia) oli ainakin psykassa jotkut kurssit. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva kuulla Anna. Mä mietin myös tuota samaista psykologiaa, koska sekin kiinnostaa mua todella paljon, mutta kirjat kun on englanniksi niin se vaatii multa ensiksi englannin preppausta. Kiitos hyvistä vinkeistä! Laitan nämä ehdottoamasti muistiin ja käyn hakemassa kirjat ajoissa.

   Poista
 4. Täälläkin harrastetaan tuota tennispallon päällä makoilua ahkerasti. ;) Kankku ja takareisi alkavatkin jo olla paremmassa kunnossa, nikka ei todellakaan. :/ Toivottavasti sulla helpottaa pian!

  Mä mietin ravitsemustieteen opintoihin ilmoittautmista nyt syksyllä. Missasin ilmoittautumisen, enkä mahtunut enää. Ehkä niin oli tarkoitettu. Mut kyllä mä vielä joku päivä!

  Onnea opiskelupaikasta sekä pääsystä Berliiniin! Huippu juttu ja tulee varmasti olemaan hieno kokemus!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Suvi! Berliinistä tulee kyllä varmasti hieno kokemus! Niin mä ainakin haluan uskoa :)

   Tennispallot on kyllä ihan älyttömän käteviä. Otin kaverini kehotuksesta myös kaulimen käyttöön. Se toimii ainakin etureisin kanssa tosi hyvin :) Toivottavasti saat jalat pian kuntoon. Tämä puolikuntoisena oleminen ei sovi kenellekään liikunnalliselle ihmiselle :(

   No mutta aina on ensi vuosi ja sitten uudestaan kohti ravitsemustieteenmaailmaa. Mä käyn kanssa vaan nuo 2 kurssia alkuun ja jatkan sitten joku toinen kerta, kun en siihen opintokokonaisuuteen mahtunut nyt mukaan..

   Poista
 5. Hyvä Tuukka! Hieno juttu sekä Berliini että opiskelut, tsemppiä kumpaankin! :)

  ps. Ekstratykkäys täältä Pohjois-Karjalasta tuolle "Lissee selekää!" -kuvatekstille ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hahha :) Arvasin, että tykkäät :) Kiitos tsempeistä, niitä tarvitaan kyllä molemmissa.

   Poista
 6. Olen lueskellut sun blogia aina silloin tällöin ja kun tänään bongasin sut Keskuspuistossa piti tulla taas kattelemaan treenijuttuja. Kävin itse juoksemassa Berliinin tänä vuonna ja se oli hieno reissu kaikella tapaa! Kisajärjestelyt sujuivat saksalaisella tehokkuudella, reitti ei jättänyt missään kohtaa kylmäksi, katsojia reitin varrella miljoona ja kaupunki matkakohteena ylitti odotukset. Tsemppiä treeneihin!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! AI näit mut keskuspuistossa? Mä olin liikkeellä varmaankin tämän meidän labradorin penskan kanssa :). Aamun treenit oli jo takana ja jäähdyttely lenkki koiran kanssa käynnissä :).

   Kävinkin tutustumassa äsken sun blogiin ja hyvään juttuusi Berliinin marathonilta. Hauska lukea kisatarinoita, kun se on ensi vuonna itsellä edessä!

   Mukavia treenejä!

   Poista