tiistai 26. marraskuuta 2013

Omegawave


Terve, 

Viime kirjoituksessani lupasin kertoa teille kokemuksiani Omegawave Personal laitteesta/palvelusta. Olen itse käyttänyt sitä nyt parin kuukauden ajan. Ensimmäiset mittaukseni pääsin tekemään jo lokakuussa ennen Vaarojen maratonia ja olikin hauska huomata mitä Omegawave kertoi palautumisestani. Olen siis kerennyt testailemaan laitetta kunnolla ja saanut monenlaista dataa. Heti alkuun on mainittava, että laitteen hankkijalla pitää olla joko Android tai ios järjestelmällä toimivia laitteita eli esim. Nokian laitteiden kanssa tämä ei vielä ainakaan toistaiseksi toimi.


Omegawave Personal
Nyt seuraa pieni tiivistelmä, mistä tässä on kyse. Omegawave Personal on harjoittelun ja suorituskyvyn optimoija, joka auttaa mittaamaan harjoitusvalmiuden, treenaamaan oikealla rasitustasolla ja maskimoimaan suorituskyvyn. Se tarjoaa käyttäjälleen joka päivä reaaliaikaisen tiedon aerobisesta valmiudesta, sydämen stressitasosta ja väsymyksestä. Testin perusteella se ehdottaa sopivia syketasoja ja suosisttelee ideaalisen harjoitustehon. 

Nyt on aika aloittaa mittaus!

Nyt moni varmasti jo miettii, että miten tämä eroaa sykemittarista tai mikä tämän homman nimi on? Avataanpa parilla sanalla sitäkin. Omegawave mittaa ja analysoi sydämen sykevälivaihtelua. Sen avulla saadaan tietoa autonomisen hermoston tilasta. Tämä kertoo palautumistason. Se on ainoa laite, joka pystyy mittaamaan myös kehon energiantuoton tilaa. Tämä tarkoittaa aerobista ja anaerobista energiantuottojärjestelmää. Mittaus perustuu sairaalatutkimustasoiseen EKG-käyrään, joka tarkoittaa suomeksi sydänsähkökäyrää. Laitteella mitataan kehon valmiutta harjoitella, kun sykemittari mittaa sydämen sykettä harjoituksen aikana. 

Sitten itse laitteen käyttöön. Homma alkaa sillä, että sinun pitää hakea App Storesta omegawaven appi!  Mittaus suoritetaan aina samaan aikaan päivästä. Ajalla itsessään ei ole niin suurta merkitystä. Tärkeintä tässä on jatkuvuuden kannalta saada toisiinsa vertailukelpoisia mittauksia. Suosittelen kuitenkin tekemään mittauksen aamulla heti herätyksen jälkeen. 

Mittaus käynnissä. Ylhäällä näkyy leposyke. Alempana testin eteneminen 93% valmista.
Mittauksessa käytetään sykevyön kaltaista comfort-beltiä, joka laitetaan siis rintalihasten alapuolelle. Siihen liitetään Ecg sensori eli tämä lähetinosa. Tämän jälkeen puhelimesta bluetooth päälle, omegawaven palvelu päälle ja mittaamaan. Alkutoimenpiteet kestävät ehkä 20sekuntia. Tässä se vain vaikuttaa hirveän monimutkaiselta. 


Yleisarvosana mittauksesta!

Mittaukseen menee tosiaan n. 2min. Tämän jälkeen Omegawave antaa yleisarvosanan koko mittauksesta. Sen näette tuossa ylempänä. 
 
Tässä näkyy yleisarvosanan kehitys.
Tässä valikko, mistä päästään katsomaan tesitkäyriä!


Olen kokenut, että tämä on erittäin nopea, varma ja helppo tapa tietää päivän harjoitusvalmius. Monesti on käynyt niin, että edellinen päivä on venynyt pitkäksi töiden ja harjoitusten merkeissä, yöunet jääneet vähäisiksi ja kun aamulla olen tehnyt mittauksen niin olenkin sen perusteella muuttanut hieman suunnitelmaa päivän harjoituksen osalta. Olen myös seuraillut sykemittariani harjoitusten aikana ja todennut, että niinä päivinä kun Omegawave on antanut vähän negaa niin myös sykkeet harjoituksen aikana ovat olleet korkeammalla kuin vastaavasti hyvin levänneenä.


Tässä näkyy stressitason kehitys!
Kenelle sitten suosittelen mittaria? Suosittelisin tätä kaikille, jotka liikkuvat ja ovat kiinnostuenita terveellisistä elämäntavoista sekä oman kehon kunnosta. Erityisen paljon hyötyä tästä saavat aktiiviliikkujat, jotka harjoittelevat päivittäin.Tällöin oman kehon tuntemus ja kuuntelu meinaa monesti unohtua, kun mieli vetää treenien pariin. Loistava kohderyhmä ovat myös aktiivisemman elämäntavan alkutaipaleella olevat liikkujat, jotka ovat alkaneet harjoitella enemmän, mutta oman kehon tuntemuksien kuuntelussa on vielä kehittämistä. On tämä laite yllättänyt useasti minutkin :)!


Tämä kertoo kehon kyvyn vastaanottaa ja mukautua harjoitukseen.

Mainitsin tuolla alussa, että pääsin tekemään ensimmäiset testit ennen Vaarojen maratonia. Oli hauska huomata ihan virallisestikin miten keho reagoi maratonin juoksemiseen. Pari päivää ennen kisaa tulokset olivat hyviä ja keho valmiina taistoon. Viimeinen yö ennen starttia meni vähän valvoessa ja sain nukuttua vain 5½ tuntia. Herätys oli jo 06.00 aikaan ja Pohjois-Karjalan aamuhämärissä oli selkeästi jännitystä ilmassa, kun istuimme perheeni kanssa aamiaispöydässä.Tällöin mittasin myös ennätys leposykkeeni, joka oli n.70 eli yli puolet normaalista (norm. 31-38). Tämä viestitti vahvaa dataa siitä, että keho oli jo erittäin jännittyneessä tilassa ja valmis kisaan. Jännitys näkyi sykkeessä.


Tässä näkyy palautumisprosessin sen hetkinen tila!
Samaan ilmiöön moni törmää lähtöviivalla, kun laitetaan sykemittarit päälle ja se saattaakin olla jo VK alueella vaikka metriäkään ei olla vielä juostu!


Omegawaven laskemat ja suosittelemat sykealueet tälle päivälle!

Omegawave laskee myös sen päivän mukaiset sykealueet, sekä näyttää selkeästi millä sykealueilla kannattaa tänään harjoitella. Yllä kuvassa näette minun sykealue-suositukseni, sekä suositellutt tehoalueet. Punaisella merkitylle alueelle ei suositella tänään mentävän.



Tässä valmiuteni aerobiseen harjoitteluun!
Paljon tulee tietoa vain 2 minuutin mittauksella!

Tässä puolestaan anaerobiseen!




Kokonaisuudessaan Omegawave on mielestäni erittäin hyödyllinen apuväline liikkuville ihmisille vauvasta vaariin. Tätä samaa laitetta, joskin joukkuekäyttöön tarkoitettua kokonaisuutta käyttää muutamat huippujoukkueet mm. jalkapallojoukkue Ajax Amsterdamista. Käyttäjistä löytyy lisäksi paljon yksilölajien huippu-urheilijoita aina nyrkkeilijöistä uimareihin.

Palataan taas asiaan! 

Tuukka


keskiviikko 20. marraskuuta 2013

Berliinin ja opiskelun lumoissa!

Terve,

 
Taas on ehtinyt tapahtua paljon pienen ihmisen elämässä. Olen päättänyt lähteä opiskelemaan. Lisäksi ilmoittauduin marathonille ja persaus on edelleen jumissa. Siinähän sitä onkin jo uutisia yhdelle viikolle.



Aloitetaan nyt näistä treenihommista. Persaus on tosiaankin edelleen jumissa. Kävin viime viikolla kaksi kertaa hierojalla ja nyt olen alkanut myös itse tekemään kaiken maailman lihashuoltoa. Oon hieronut sitä tennispalloilla niin, että pallot ovat olleet maassa, mä oon makaillut mitä oudoimmissa asennoissa niiden päällä, Monna on nauranut vieressä ja Gere on yrittänyt varastaa palloja, sekä innoissaan näykkinyt ja nuollut, minkä ikinä vaan kerennyt. Sitten vielä ihmetellään, miksi sitä lihashuoltoa ei tule tehtyä enempää! Aloitin lihashuollon tarkoituksella vasta nyt, kun pakara on jo selkeästi paremmassa kunnossa eikä päivittäisen rutiinit enää juurikaan tunnu siinä.

Toiminnallista treeniä kahvakuulalla!
 
Olen viime aikoina keskittynyt salitreeneihin ja pallopeleihin. harjoitusviikkoni onkin ryhmittynyt niin, että olen pyöräillyt työmatkoja päivittäin 15km, käynyt kuntosalilla 4kert/vko ja pallopelejä (fudista ja salibandyä) on tullut pelailtua 2-4 kert/viikko. Sitten mahdollisuuksien mukaan olen käynyt Monnan pyöräily+keskivartaloon keskittyvillä tunneilla. Kokonaisuus on ollut todella hyvä ja kondis on taas kohdallaan lokakuun sikailujen jälkeen.

Aina on hyvä syy vetää penkkiä!

Seuraan nyt myös painoani kerran viikossa tapahtuvalla punnituksella. Tämä juhlallinen tilaisuus järjestetään aina perjantaiaamuisin ja siihen on ainakin tähän asti osallistunut koko perheemme. Mä painoin pari viikkoa sitten 83,6kg ja nyt oli viikossa tippunut 700g. Paino siis tällä hetkellä 82,9kg. Mulla se pyörii nykyisin tuossa 81 - 83kg:n välissä riippuen vähän harjoitusten painotuksista ja tietysti ruokavaliosta. Seuraan painoani vähän informatiivisessa mielessä. Katselen välillä ettei painoni pääse karkaamaan vahingossa liian ylös eikä alas. Silloin kun vaaka näyttää mulle 7:llä alkavia lukemia pitää alkaa kiiresti tekemään jotain muutoksia ja sama pätee, jos aletaan kolkuttelemaan 85kg:n portteja :) Muista perheenjäsenistä voin paljastaa sen verran, että Gere painoi 27kg ja joutui myös laihikselle mun kanssa :). Monnan painoa en tiedä, enkä herrasmiehenä kyselekään, ainakaan kovin usein!

Vapailla painoilla vähnä tisujen kiusaamista!

Nyt kun elämme syksyä ja alkutalvea niin keskityn aina enemmän punttien nosteluun, kuin juoksemiseen. Kesällä on niin kiva liikkua ulkona, että silloin salitreenit jäävät vähemmälle. Nyt on siis hyvä aika yrittää hankkia edes vähän sitä lihasmassaa ennen rantakauden alkua :). Kävin mä itseasiassa lauantai aamuna juoksemassakin, mutta siitä ei tullut mitään. Olin aivan onnettomassa juoksukunnossa ja lisäksi pohkeeseen sattui todella paljon koko lenkin ajan. Se on siis sitä samaa vaivaa tuon hanurin kanssa. No pitää jatkaa juoksutaukoa. Mulla on asiakkaiden ja juoksukoulujen kanssa juoksutreenejä n. kerran-kaksi viikossa ja ne saavat nyt toimia ns. ylläpitävinä harjoituksina.
 
Töölön Urheiluhalleilla ylätaljaa

Sitten niitä koulujuttuja. Haluan ehdottomasti vielä opiskella ja oppia paljon uutta. Olen luonteeltanikin erittäin tiedonjanoinen. Nyt on aika tehdä uusi aluevaltaus. Tämäkään asia ei tietysti mennyt niin kuin Strömssössä. Seuraavassa siitä lisää!

Maanantaina klo: 10.00 alkoi haku Avoimen Yliopiston kursseille. Mä olin tutkinut sieltä valmiiksi itselleni parhaiten sopivan ja eniten kiinnostavimman jutun eli Ravitsemustieteen perusopinnot. Niistä kun on valtavasti hyötyä työssänikin. No maanantai koitti ja mä en pitänyt mitään kiirettä ilmoittautumiseni kanssa. Noin klo:15.00 aikaan menin sitten tutkimaan, miten homma toimii. Muutaman klikkauksen jälkeen sain sitten ihanan vastauksen "Kurssi on jo täynnä, mutta voit hakea peruutuspaikkoja. Kiitos!

Lissee selekää!

Tämä sai mut todella vihaiseksi. Murjotin töissä, kunnes kollegani Lasse tuli iltavuoroon. Katselimme yhdessä vähän muitakin opiskeluvaihtoehtoja ja juttelimme asiasta. Siinä ihmetellessämme huomasin, että hittolainen siellä Ravitsemustieteessähän on tilaa vielä 2:lle ensimmäiselle kurssille, vaikka opintokokonaisuuden paikat olikin jo täytetty. Ei muuta kuin äkkiä hiiri kauniiseen käteen ja ilmoittautumaan niille. Eli vastoinkaymisistä huolimatta aloitan opiskelut tammikussa! JEE! Lasse käänsi tämänkin jutun vielä positiiviseksi ja sanoi, että nythän sä näet minkälaista se opiskelu ja Ravitsemustieteet on ja voit sitten lopettaa opiskelun näiden 2:n kurssin jälkeen jos se ei olekaan sun juttu. Viisas mies! Näinhän tämä asia on ja tästäkin löysimme positiivisen puolen :)!

Edelleen Töölössä selkäpäivän tunnelmissa!
Sitten niitä juoksujuttuja. Hain paikkaa ensisyksyn Berliinin marathonilta. Tänä vuonna homma eteni niin, että sieltä sai kuka tahansa hakea paikkaa 2 viikona ajan. Hakijoita olikin yli 70 000 Tämän jälkeen he suorittivat arvonnan, josta paikan sai n. 40 000 juoksijaa. Heille ilmoitettiin osallistumisoikeudesta, joka piti vahvistaa parin viikon sisällä. Tämän jälkeen ne lunastamattomat paikat arvottiin vielä uudestaan niiden kesken, joita onni ei suosinut ensimmäisessä arvonnassa.


Herkullinen terveyspitsa. Pohja tehtiin Luomu naudanjauhelihasta!

Minä olin onnekas ja sain paikan maailman ehkä nopeimmalle maratonreitille vuodeksi 2014.
Aivan mahtavaa. En ole ikinä käynyt Berliinissä muutenkaan ja nyt pääsen samalla juoksemaan vielä marathoninkin. Tällä kertaa mukaan lähtee todennäköisesti kaverinikin, joka sai tuolta uusinta-arvonnan kautta paikan.



Sitten pitäisi miettiä vielä tavoitetta Berliiniin. Tukholma kulki tänä vuonna pienten ongelmien jälkeen aikaan 3.56. Olenkin nyt hahmotellut jotain 3.45 alittamista. Sitä voisi lähteä hakemaan, mutta ei tehdä tästä tavoitteesta vielä virallista.
 
Nyt jatkan taas päivän mutia askareita. Tänään on 4Runnersin töiden jälkeen erään yrityksen juoksukoulun ensimmäiset treenit. Ne on aina hieman jännittäviä. Toisaalta on todella kiva nähdä ja tutustua uusiin ihmisiin ja päästä vetämään treenejä innokkaille juoksijoille, mutta toisaalta siellä odottaa 15  täysin tuntematonta juoksijaa, joita en ole ikinä ennen nähnyt :). No eiköhän se hyvin mene. Parhaani teen, enempäähän sitä ei voi kai ihmiseltä vaatiakaan. Illalla on edessä vielä 90min salibandytreenit, joten aika hulina-päivä siis tiedossa kokonaisuudessaan.
 
Mukavaa keskiviikon jatkoa kaikille!
 









lauantai 9. marraskuuta 2013

Personal Trainerin valinta!

Terve taas!

Taas on yksi viikko melkein lopuillaan ja lauantai aamun rennohko ilmapiiri vallannut kodit. Vielä pakerretaan muutama tunti töitä ja sitten viikonlopun sekä isänpäivän viettoon. Minun viikonloppuuni kuuluu salibandypeli, futsal peli, kuntosalitreeni, isänpäivä-lounas perheen kesken, sekä tietysti valtava määrä leikkiä Geren kanssa.

Koneessa menossa kohti Lontoota!

Tämä, kuten pari aikaisempaakin viikkoa on mennyt töiden merkeissä, sekä taistellessa tuon saakelin hanurin kanssa. Mun kroppa aloitti YT:t ennen Vaarojen maratonia. Silloin ne saatiin keskeytettyä taitavan hierojan ansiosta. Maratonin jälkeen kivut kuitenkin palautuivat hiljalleen ja viimeiset 3 viikkoa ovat olleet todella tuskaisia. Kipu on lähtenyt pakarasta, jatkunut takareiden ulkosyrjää pitkin alaspäin aina pohkeen puoliväliin saakka. Fiilistä kuviallessani voin sanoa, että koko ajan sattuu. Ihan koko ajan. Välillä vähemmän ja välillä niin paljon, että on pakko laittaa silmät kiinni ja kirota hiljaa mielessään.

Birmingham!
Kuvasato on nyt pääasiassa Lontoosta ja Birminghamista, missä olin kolmen kaverini kanssa. Reissussa viivyttiin 6 päivää ja nuo 2 kaupunkia siis nähtiin! Tämä oli meidän yhteinen 30-v synttärireissu, mitä oltiin suunniteltu ja hehkutettu jo yli vuosi ja mikä meinasi peruunuakin moneen kertaan :). Mun tietokone sanoi sopimuksensa irti ja kaikki treenikuvat oli siellä. Toivotaan, että huollon pojat on taitavia ja saa sen vielä futaamaan. Takuuaikaakin, kun oli jäljellä vielä ruhtinaalliset 5 päivää :).

Nyt pitää lenkillekin laittaa jo kunnolla päälle!

Kävin maanantaina taas tällä mahtavalla hierojalla, joka teki jälleen ihmeitä. Nyt mulla on jo toinen melkein kivuton päivä menossa. Katsotaan mitä käy noiden viikonlopun pelien jälkeen :). No maanantaina ja tiistaina mä jatkan hanurini hoitamista, kun mulla on seuraavat hieronta-ajat varattuna. Ehkä se tästä helpottaa. Jos muuten kaipaatte Stadissa ammattitaitoista hierontaa ja ystävällistä  palvelua aivan keskustassa, niin suosittelen lämpimästi tutustumaan: -> Helsingin Urheiluhieronta. Aivan mahtava paikka. Nyt kun pinnalla on ollut paljon keskustelua blogeissa mainostamisesta, niin tämä on henkilökohtainen suositukseni eikä minulla ole sopimusta ko. yrityksen kanssa. (valitettavasti :)) Tämä suositus tulee nyt sydämestä-sydämeen. Kirjoittajalta lukijalle!

Tällaisen herätyksen sain perjantaina!
 
Sitten asiaan. Miten valita itselleen oikea Personal Trainer tai valmentaja. Tällaisen suhteen toimiminenhan on ihan hirveästi kiinni myös henkilökemioista. Minulla on ollut ilo toimia paljon sellaisten ihmisten kanssa, joiden kanssa olen ihan aidosti viihtynyt ja olemme ajatelleet monista asioista samaan tapaan. Mitään poliittisia näkemyksiä me emme ole kyllä vaihdelleet, mutta sehän ei ole tarkoituskaan :). Tässä kirjoituksessa unohdetaan nyt hetkeksi tämä tunnepuoli ja keskitytään raakaan käytäntöön. Älkää kuitenkaan pettykö, sillä onnetonta keittiö-psykologiaakin on luvassa muutaman kappaleen päässä :) 

Come on Brentford!
Kuka on paras mahdollinen valmentaja kenellekin? Keskustelin tästä asiasta ystäväni syntymäpäiväjuhlilla pari viikkoa sitten. Juhlat ovat muuten aina sellainen paikka, missä tämä ammatti herättää paljon kysymyksiä. Hyvä niin. En laita sitä ollenkaan pahitteeksi, vaan on erittäin mukava päästä jutustelemaan sporttailusta ja terveellisestä ruokavaliostakavereiden ja tuttujen kanssa.

Paras ja kokenein mahdollinen valmentaja ei välttämättä ole aina kaikille paras. Varsinkaan hinta-laatusuhteeltaan. Minun mielestä valmentajaa/traineria etsiessä kannattaa kiinnittää huomiota siihen, minkälainen lajitausta, kokemus ja henkilökohtaiset kiinnostuksenkohteet valmentajalla on. Jos haluat tehdä elämäntapamuutoksen ja tiputtaa painoa, niin vastaavan asian läpikäynyt PT voi olla sinulle parempi valmentaja kuin Suomen painimaajoukkueen päävalmentaja.

Arsenalin koti stadion!
Jos pikajuoksusta kiinnostunut 40-vuotias mies etsii itsellen neuvoja lajin aloittamiseen, niin entinen pikajuoksun harrastaja, joka nykyisin opastaa aloittelijoita lajin pariin voi olla oikein loistava valmentaja hänelle. Kehittyessään hän voi sitten halutessaan siirtyä paikallisen urheiluseuran valmennukseen ja niin halutessaan hankkia myöhemmin vaikka henk. kohtaisen aktiivivalmentajan.

Jos tämä esimerkki ei avannut ajatusmaailmaani, niin en ihmettele sitä yhtään! Ajan tässä takaa sitä, että pitäisi aina miettiä mikä se oma taso on ja minkälaista apua/valmentajaa tarvitsee. Onko järkeä soittaa Usain Boltin koutsille, jos ei ole juossut 20-vuoteen ja on 15kg ylipainoa? Alkuun pääsee varmasti paremmin jonkun paikallisen ja harrastelijoiden kanssa työskentelevän ammattilaisen kanssa. Sitten 10-vuoden päästä, kun kaikki muu on jo tehty voi soittaa Usainin koutsille ja pyytää hienosäätöä tekniikkaansa. Siihen asti apua löytyy varmasti lähempääkin.

Junamatka kohti Birminghamia on valmis alkamaan!
Suuri osa valmennuksesta on myös henkistä valmennusta. Hyvä valmentaja on mahdollisesti itse käynyt joskus samat asiat läpi, mitä asiakas käy parhaillaan. Silloin asiakastakin on huomattavasti helpompi ymmärtää ja auttaa. Voiko joku koko elämänsä ihannepainossa ollut ihminen sanoa oikeasti tietävänsä, mitä asioita 15kg laihduttanut ihminen miettii mielessään? Mitä jos painonpudotuksen jälkeen ahdistaa se, että joku kehuu ulkonäköäsi, kun sitä ei ole tapahtunut 10 vuoteen? Mitä jos kommentti "Vitsi sä oot laihtunut, nyt näytät todella hyvältä" ahdistaakin asiakasta. Ulkonäön kehuminen on monille positiivnen kokemus ja tätä asiaa on vaikea ymmärtää. Kaikille se ei kuitenkaan sitä ole ja jos ei silloin valmentajana ymmärrä yhtään, mistä on kysymys, voi koko projekti ottaa taka-askeleita. Tämä oli vain yksi esimerkki haasteista, joita valmentajat/trainerit voivat kohdata työssään. Tällaisten asioiden takia on todella tärkeää kartoittaa asiakkaan sekä valmentajan tarpeet, kokemukset, tavoitteet, toimintatavat ja ajatukset liikunnasta ja hyvinvoinnista.

Ja todistusaineistoa, että siellä myös oltiin!
Tällä hetkellä suurin osa minun valmennettavistani on juoksun harrastajia. He ovat harrastaneet juoksua kuka pidemmän,- kuka vähemmän aikaa. Uskon aidosti, että pystyn antamaan jokaiselle valmennettavalleni uusi ideoita, ajatuksia, motivaatiota ja opastamaan tietysti tekniikkaan ja erilaisiin harjoituksiin ja harjoitteisiin liittyvissä asioissa. Olen myös itse juoksun harrastaja ja samalla työskentelen liikunnan ja urheilun parissa. Se antaa minulle lähtökohdat ymmärtää mitä asiakkaani haluaa ja mitä hän mahdollisesti miettii ja käy ajatuksissaan läpi kehityksensä eri vaiheissa.

Olen oppinut tykkäämään juoksusta puoliväkisin, parantanut maratonaikaani tunnilla ja perehtynyt lajissa käytettäviin varusteisiin, juoksutekniikkaan sekä erilaisiin harjoitusohjelmiin. Lisäksi olen tutkinut, lukenut, oppinut, kysynyt ja varsinkin kuunnellut paljon vuosien varrella. Sitä kautta olen pyrkinyt kokoamaan kattavaa tietopankkia, josta sitten ammennan asioita omaan valmennukseeni.




Uskon pystyväni tarjoamaan erittäin ammattitaitoista ja monipuolista valmennusta harrastajille. En ole oikea mies valmentamaan 2½ tunnin maratoonaria kohti uusia ennätyksiä. En pysty auttamaan Fitness-urheilijaa kisakunnon viimeistelyssä, enkä varmasti tee tenniksen ATP-listan 124:sta top 10:n pelaajaa, mutta juoksijoita,. kuntosalia harrastavia ja monipuolisesta liikunnasta, sekä terveellisistä elämäntavoista kiinnostunutta pystyn varmasti auttamaan ja antamaan hänelle paljon uusia ideoita, neuvoja ja monipuolisuutta harjoitteluun. Siksi pyrin tuomaan näitä omia vahvuuksiani esiin. Valmentajan vastuulla on myös kieltäytyä yhteistyöstä, jos tuntuu, että se ei tule toimimaan syystä tai toisesta. Se on välillä varmasti vaikeaa, mutta kuvastaa rautaista ammattitaitoa.

Tämän viion X-Bike tunnilta Töölöstä!
Valmentajaa valittaessa kannattaa kiinnittää huomiota hänen taustoihinsa ja kokemukseensa. Mitä enemmän sieltä hänen taustaltaan löytyy henkilökohtaisia kokemuksia sinun tilanteestasi, niin sitä todennäköisemmin tulet olemaan erittäin tyytyväinen valmentajaasi ja samalla saavuttamaan tavoitteesi ja enemmänkin yhteistyössäsi hänen kanssaan.

Mukavaa viikonlopun jatkoa kaikille! Nauttikaa hyvästä säästä ja liikkukaa ulkon. Mä lähden nyt Geren kanssa kävelylle ja sitten onkin viikonlopun ensimmäinen peli edessä!

Tuukka